Да припомня…
Връчване на наградата „ГЛАВЕН МУЛТАК НА РЕПУБЛИКАТА“ на лицето Вежди Рашидов
Банкет на Мултигруп, декември 1996 г. Гледайте  видеото след 3-тата минута…https://www.youtube.com/watch?v=OdOj-ZJ8fUM

1
Пир по време на чума. Банкет, излъчен директно по националната телевизия, в момент, когато милиони българи се чудят какво да сложат на масата, за да залъжат децата си.
ПИР ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА…
Правителство на БСП, 1996 г.
12 източени банки. 300 милиарда лева раздадени необезпечени кредити.
Всички тези 12 банки, до една – управлявани от агенти на КГБ и Държавна сигурност.
Включително и управителят на БНБ Тодор Вълчев, както и неговият заместник.
Изкуствено предизвикана хиперинфлация.
Долар – 3000 лв.
Заплати – 4 – 5 долара.
Спестяванията на българите, равни на покупателната способност на около 50 милиарда долара, просто се изпариха за дни.
Това доведе и до най-голямата демографска криза в Родината ни в съвременната ни история, когато над половин милион българи избягаха на Запад, за да търсят спасение за себе си и децата си в нормални държави, в които никога не е стъпвал руски ботуш. Такова масово прогонване на българи не е имало дори по време на Първата национална катастрофа.
Умишлено и добре дирижрано мероприятие, извършено от КГБ и слугите им от ДС.
Мултигруп – групировка, създадена по Живково време по Указ 56 от КГБ и ДС.
След 1990 г. всички правителства работеха за тази групировка.
Още през 1990 г. – 1991 г. бяха създадени контрабандни канали за внос на турски и гръцки плодове и зеленчуци, а тировете на Мултигруп преминаваха през митниците без проверки и обмитяване. Стройна организация с директно покритие от правителствата. По този начин сринаха и българското производство, което не издържа на евтините необмитени вносни стоки. Мултигруп държеше и вноса на захар, както и на месо.
Моя позната, която правеше дребен бизнес с едно хладилно камионче и внасяше от Сърбия месни субпродукти, а изнасяше месо, бе спряна една нощ от ескортния мерцедес на Министерски съвет на Околовръстен път и заобиколена от 10 мутри. Казаха и, че ако утре камиончето мине границата, ще й отрежат краката и ще ги занесат в училището, където учи детето й.
Така действаше Мултигруп.
По време на правителството на Жан Виденов Луканов и Овчаров заедно с Мулти създадоха фирмата „Топенерджи“, която имаше за цел да изкупи газопреносната система на България – тръбопроводите и да ги прихвърли на Газпром. На „Топенерджи“ бе отпуснат и кредит от 1 милиард лева за целта. Кредит, който все още не е върнат.
Жан Виденов се опъна на руснаците и те го пометоха.
Имам двама познати депутати от БСП в оня парламент и двамата все още не са се усетили какво стана.
Ако си спомняте, тогава Славчо с Каналето пееха от държавната телевизия Канал 1 „Боят настана“. Пееха го с логото на спонсора си – Мултигруп. Революционер, бе.
Интересното е, че по това време можеше да бъде забелязан в офиса на Мулти да си чака хонорарчето заедно с особи като Каракачанов примерно.
При следващото правителство – на Иван Костов дори беше създадено специално министрество, което да обслужва Мултигруп и неговите метастази – Министерство на държавната администрация, начело с Тагарински. Това министрество продължи караула и при Симеончо, като министър стана вицепрезидента на Мултигруп и агент на Държавна сигурност – Димитър Калчев…
Преходност и традиции.
Та, дочувам, че Вежди Рашидов завел дело, защото бил наречен от уважаемия проф. Минеков „мултак“.
Интересно ми е защо на това видео, репортаж на държавната телевизия от 1996 г. , не възразява, когато Илия Павлов му връчва наградата „ГЛАВЕН МУЛТАК НА РЕПУБЛИКАТА“.3
Явно се чувства доволен от наградата, ухилен блажно пред собственика на корпорацията, източила от България милиарди….
Всъщност Мултигруп беше главен спонсор и на Ахмед Доган.4

Друг е въпроса колко статуи на Рашидов има в централата на Лукойл в София и какви хонорари е получил за тях?!

Ама можеш  ли да спреш Лукойл да обича изкуството?! То е като слънцето и въздуха за всяко живо същество.

Всъщност, сещам се за доста министри и политици, които по един или друг начин получават „хонорари” от това кранче.

А българите продължават да плащат за горива с НАЙ-ВИСОАТА НАДЦЕНКА В ЕВРОПА, докато държавата ни продължава да получава най-нисските приходи от най-ниския акциз върху горивата.

Само не разбрах… Рашидов съди уважаемия проф. Минеков защото го е нарекъл само „мултак“, а Вежди е обявен за „Главен мултак на републиката“ и то на официален банкет на Мулти.
Един вид чувства се обиден, защото професора го е понижил ли?!

А метастазите на групировката продължават да се обслужват от поредното правителство,  Доган и  Пеевски продължават да са обекти на националната сигурност и да се охраняват от НСО…pavlov_peevski