На 9 май 1945 г. приключва най-голямата касапница,  която човечеството  познава – Втората световна война. 60 милиона жертви, повечето от които – цивилни. Светът не познава друг такъв чудовищен, масов мор, организиран от уж напреднали и цивилизовани народи, което идва да ни подскаже колко крехки са устоите на демокрацията и мира и как едно общество може в рамките само на няколко години да бъде обхванато от истерия и сляп фанатизъм, довели не само до война, но и до изграждането на масови концлагери, в които да бъдат унищожавани организирано и целенасочено милиони хора заради своя  етнически произдход или политически възгледи.

Само след 5 години – на 9 май 1950 г. Робер Шуман, министър на външните работи на Франция произнася известната и до днес „Декларацията на Шуман”, с която се слага началото на обединението между Франция, Западна Германия, Италия, Нидерландия, Белгия и Люксембург в областта на производството на въглища и стомана. Счита се, че това е и началото на образуване на Европейския съюз.
Европейските политици и общества са решили да потърсят ново начало, което да предотврати поводите за една нова подобна война чрез обединение.
В декларацията на Шуман ясно е отбелязано:Обединението на Европа няма да стане отведнъж или според някакъв специален план. То ще бъде изградено чрез конкретни постижения, които първо създават чувство на солидарност.“

Всъщност, каква е истината?
Нацистка Германия капитулира още на 8 май 1945 г., когато в Берлин главнокомандващият германската армия фелдмаршал Кайтел подписва Акта за пълна и безусловна капитулация на Третия райх пред Съюзническите сили. По изрично настояване на Сталин на следващия ден актът за капитулация е подписан и пред СССР.
Западна Европа бързо ще забрави омразата и разделението и ще поеме по своя пътя към свободата, демокрация и просперитета.
Източна Европа ще остане близо половин век в железните клещи съветската империя, която ще фалира грозно и ще се разпадне през 1990 г., оставяйки след себе си разруха, бедност, престъпност и съсипани икономики. Години наред 9 май се чества в поробените държави от Източна Европа като Ден на победата с провеждането на безсмислени военни паради.

През 2008 г. Путин и имперската администрация в Кремъл отново възродиха тази традиция, като и до днес Русия остава единствената държава, която в Деня на Европа, ден на Мира, продължава да дрънчи с оръжия на Червения площад.

Днес все още много руснаци не знаят или отказват да приемат истината за началото на Втората световна война.
На 23 август 1939 г. нацистка Германия и съветска Русия подписват договор за приятелство и сътрудничество, известен днес като пакт Рибентроп – Молотов, кръстен на имената на външните министри на двете държави.
Това практически е началото на Втората световна война. С тайни клаузи в договора СССР и Германия си разделят сферите на влияние в Европа. По силата на договора на 1 септември 1939 г. Германия нахлува в Полша от запад. След две седмици от изток нахлува и Червената армия. На 22 септември 1939 г. Вермахта и Червената армия провеждат СЪВМЕСТЕН ВОЕНЕН ПАРАД в Брест. Мястото не е избрано случайно. Точно там на 3 март 1918 г. Русия капитулира пред България и нейните съюзници и подписва най-унизителния мирен договор в историята си – Брест-Литовския мирен договор, с който от алчните лапи на империята са откъднати над 1 МИЛИОН КВАДРАТНИ КИЛОМЕТРА. Земи, които империята иска да си върне с помощта на Хитлер, като умело използва дипломацията, прикривайки истинските си цели.

MolotovRibbentropStalin

 

800x600_XzAnC1vBg6n8HHM8NNDi

Команден състав от Червената армия и Вермахта приемат съвместния парад на части от Червената армия и вермахта, след превземането и разпарчетосването на Полша.

0_bd4d7_410abac_XXL

Автомобил на вермахта преминава пред официалната трибуна с командири от Червената армия и Вермахта.

c07ef6359b2d61716c56fd657d85c5f1

Офицери от Червената армия и Вермахта дружески си приказват преди парада.

В тази дипломатическа игра СССР ще успее да излъже Запада, но по-късно това ще коства живота на 20 милиона поданици на империята, наречена СССР.

(Всъщност тази доктрина е заложена в руската дипломация още през 1830 г., когато ясно осъзнават, че могат да използват и провокират конфликти между европейските народи и държави за свои цели и да разширяват империята си, благодарение на това. И днес Русия следва този утъпкан път и на всички ни е ясно, че обединена и силна Европа е неизгодна за Русия. По тази причина бъдете сигурни, че империята и днес хвърля сериозен ресурс в дестабилизирането на съюза, подкопаването на държавността в отделни страни-членки чрез корупция, изграждане на паразитни политически структури или чрез директен икономически натиск, използвайки отделна държава-членка (справка – Северен поток 2).

След като Полша е разделена между Германия и СССР, с осигурен тил Хитлер удря на запад и скоро превзема последователно Белгия, Холандия, Франция, докато съветска Русия анексира балтийските държави и на 30 ноември 1939 г. напада Финландия, където обаче едномилионната сган на Червената армия среща храбър отпор от малкия , но сплотен финландски народ. Финландците успяват да мобилизират 300 000 армия, която  дава решителен отпор. Червената армия търпи огроми жертви. 126 875 загинали или изчезнали, 188 671 ранени (общо над 320 000 или близо 1/3 от личния състав, вкл. и 5 572 пленени). От над 6500 танка, с които съветска Русия напада Финландия, са унищожени 3 543. Свалени са 515 самолета. Заради агресията си, СССР е изключен от обществото на народите (днес ООН).

tmpMWoAMp

Поздравителна телеграма от Сталин до Хитлер, публикувана и във в-к „Правда“, в която го уверява, че дружбата е скрепена с кръв. Е, не уточнява, че кръвта е полска. По-късно Сталин ще поздрави Хитлер и за превземането на Париж, а Хитлер ще му подари луксозен Мерцедес за рождения ден.

Хитлер не очаква, че Великобритания и Франция ще обявят война. Те имат подписан съюзнически договор с Полша, но са имали подобен договор и при анексирането на Судети в Чехословакия през 1938 г., когато остават безмълвни и безучастни. Тогава все още не считат, че Хитлер е способен на подобна лудост. Едва след нападението над Полша реакцията им е адекватна и съобразно договора и на 3 септември те обявяват война на Германия. Тази война е наречена „Странна война”. До април 1940 г. почти не се водят бойни действия. Френските военни и политици са сигурни в мощната укрепена линия „Мажино” и не вярват, че Хитлер ще нападне Франция. Още повече, че самата френска армия по численост и въоръжение не отстъпва на германската. Но те изобщо не са предвидили възможността Хитлер да нападне през Белгия и Холандия, както и не отчитат новите военни реалности, известни днес като концепцията за „Блицкриг“ (Светкавична война). Това се случа, когато през април 1940 г. Хитлер напада Дания и Норвегия, а веднага след тях превзема Белгия и Холандия. Париж пада само две седмици, след като Хитлер напада Франция, макар че на нейна страна се бие и 300 000 британски корпус, който едва е спасен в последния момент. Северната част от Франция е окупирана, а в Южна се създава колаборационистко, съюзническо френско правителство във Виши, а Велкобритания ще бъде принудена да бомбардира и потопи целия френски средиземноморски боен флот, за да не бъде използван срещу нея.

През септември 1940 г. с дипломатически ходове между СССР и Германия Хитлер си осигурява съюзници на Балканите. С Крайовската спогодба от септември 1940 г. между България и Румъния на нашата държава е върната Южна Добруджа, отнета след Първата световна война. На 8 октомври същата година немските войски свободно влизат в Румъния. На 20 ноември Унгария се присъединява към Тристранния пакт, последвана от Румъния на 23 ноември и Словакия на 24 ноември.

Под  дипломатическия натиск на СССР на 1 март 1941 г. към Тристранния пакт се присъединява и България, която до този момент се опитва да пази неутралитет. На 25 март е последвана и от Югославия, която също се обявява за съюзник на Хитлер, но само след два дни английското разузнаване в Белград организира преврат и правителството е свалено.

Длъжни сме да отбележим и един малко известен факт. Българските комунисти на този етап също подкрепят присъединяването на България към Тристранния пакт, защото се командват от Кремъл. Дори из страната масово са разпространявани позиви,  с които се иска присъединяването на България към Хитлер. Това е логично, защото на този етап СССР е съюзник на Хитлер, а всички знаем, че както тогава, така и днес, българските комунисти се управляват директно от Кремъл. Скоро пада и Гърция.

poziv-tristranen-pakt

Позив от ръководството на БКП, призоваващ България да се присъедини към Тристранния пакт под натиска на Москва, откъдето и до ден днешен се управляват българските т.нар. комунисти. Впрочем подобна политика имат и френските комунисти, които не оказват никаква съпротива срещу Вермахта, макар родината им Франция вече да е окупирана. Те се вдигат на въоръжена съпротива, едва когато Хитлер напада съюзника си СССР.

Междувременно се случва нещо важно, което обръща хода на войната.  Още през 1940 г. Германия губи битката за Британия. Немските въздушни сили Луфтвафе са разбити от британската  авиация и не могат да осигурят въздушно покритие за евентуална инвазия на Острова. Първото сериозно поражение на Хитлер е факт. Оттук насетне във въздуха има един господар и това не е Хитлер. Германия не разполага и с мощен боен флот. Двата огромни бойни кораба „Нимиц” и „Тирпиц”, на които Хитлер първоначално възлага огромни надежди за доминация по море също са потопени. Мощната английска флота също остава пълновластен господар по вода, притеснявана сериозно единствено от немските подводници.  Междувременно Вермахта, заедно с италианската армия е спрян и в Северна Африка от британците. Достъпът на Германия до суровини и най-вече петрол е ограничен, а времето тече. Това принуждава Хитлер да промени коренно концепцията си и да направи поредната си идиотщина – да нападне съюзника си Сталин. Обнадежден от пълното фиаско, което Червената армия претърпява при нападението над Финландия, Хитлер вярва, че ще успее бързо да се справи с СССР и да достигне до така ценните суровини и петрол. Но се лъже жестоко. Тук концепцията за Блицкриг не върви. Разстоянията са огромни, а снабдяването изисква свръхчовешки усилия и логистика. В действителност, първоначално шансовете за успех изглеждат на страната на Хитлер. Самите факти са ужасяващи.

На 21 юни 1941 г. в 24.00 ч. последният влак с украйнски жито, което СССР изпраща за да храни армията на Хитлер, напуска територията на СССР и още пътува през окупирана Полша, когато Вермахтът нахлува след 4.30 ч. сутринта на 22 юни на територията на СССР. Сталин до последно не е вярвал, че Хитлер ще отвори и фронт срещу него, въпреки сериозните предупреждения от разузнаването. Фактите са ужасяващи. Командването на Червената армия е в тотален шок. Още първия ден Вермахта нахлува на 100 км. във вътрешността, без да срещне сериозна съпротива, като изключим Брест.  През 1937 г. Сталин е провел чистка в армията, в която са избити над 30 000 офицери от командния състав на Червената армия. Пораженията върху боеспособността й са трайни и си пролачават три години по-късно, когато СССР напада Финландия.

Червената армия отстъпва панически и дезорганизирано, като в първите три месеца във враженски плен попадат 3 милиона войници на Червената армия. Общият брой на предали се в плен ще надхвърли през 1943 г. 5 милиона. Това е доста повече, отколкото е числеността на самия Вермахт и говори както за пълната липса на адекватно командване, така и за липсата на въоръжение, боен дух и мотивация. Светът не познава такова масово предаване в плен. Близо 1,5 милиона граждани на СССР ще се включат към Вермахта, като над 100 000 от тях ще бъдат използвани и за бойни действия срещу Червената армия. Дори през септември 1941 г. в Сърбия ще бъде съставен корпус от близо 20 000 руски белогвардейци и емигранти, които участват в състава на Вермахта. Мнозина от предалите се всъщност заменят един концлагер с друг. В СССР цари терор. Десетки народи са подложени на гнета на болшевиките, земята им е иззета насилствено, изселвани са. Десетки милиони са хвърлени в концлагерите на Архипелаг Гулаг и много от войниците нямат никаква патриотична мотивация да защитават нещо, което не считат за своя родина.

Поради пълната идиотщина на режима в СССР, който не признава международните принципи за водене на война, не е подписал и не признава международните конвенции за водене на война и третиране на пленници, войниците на Червената армия, попаднали в немски плен няма да бъдат третирани като военнопленници, а ще бъдат използвани като работна ръка. Голяма част от тях ще измрат ог глад и изтощение през следващите години в трудови лагери, заводи и концлагери.

За да спре настъплението Кремъл предприема драстични мерки, непознати досега във военната история. Зад бойните части, които често разполагат с една винтовка на трима човека, се разполагат добре въоръжени с автоматично оръжие и картечници части на НКВД. При отстъпление те засипват собствените си войници с масиран огън. Изборът на войниците не е голям – да бъдат убити от вражески огън, изстрелвайки и последния патрон или да бъдат убити от частите на НКВД. Или да се предадат, за да оживеят. Много избират последния вариант.

Скоро Вермахтът достига до столицата Москва, като авангардът дори достига до крайните квартали, откъдето трамвайните линии водят до Червения площад. Цялото правителство в Кремъл, начело със Сталин позорно бяга и изоставя столицата на произвола на съдбата.

Но тук Хитлер странно решава да прекрати настъплението и да пренасочи значителен военен ресурс към Южна Русия, където има значителни запаси от нефт в Каспийско море. Загубил три месеца и значителен ресур, идиотът в Райхстага дори не е съобразил, че първо се задава есен, в която милиони квадратни километра степ се превръщат в непроходима кал, последвана от люта зима с минус 30 градуса температури, а Вермахтът изобщо не е подготвен за това. Хитлер не е съобразил и още нещо. Сталин разполага със значителен ресурс от пушечно месо, което командирите на Червената армия хвърлят срещу врага без да го жалят или да се опитват да го предпазят. Това е и основната причина за огромния брой жертви, който Съветският съюз дава през ВВС . Тройно по-голям дори от самата Германия, която воюва на няколко фронта, практически срещу целия свят.

В същия момент мощната икономика на САЩ, превключила на военни обороти след нападението на Хитлер срещу Европа, започва да доставя безвъзмездно огромни количества оръжия, техника, храни и суровини за СССР. Първоначално американските кораби доставят военна помощ за Великобритания, но веднага след 22 юни 1941 г. започват доставките и за СССР. Хиляди американски кораби доставят основно през пристанището в Мурманск, но също така и през Черно море и през Иран танкове Шърман, оръдия, самолети, десетки хиляди двигатели за танкове и самолети, бойни джипове, цели кораби и катери, милиони тонове храни, медикаменти, алуминий…Списъкът с достъвките е дълъг няколко метра и всеки, който има интерес може да се запознае по-подробно, като предоставям линк към руската версия на помощта, оказана от САЩ –
https://ru.m.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B5%D0%BD%D0%B4-%D0%BB%D0%B8%D0%B7
Междувременно на  7 декември 1941 г. Япония напада американската военна база Пърл Харбър в Тихия океан без да обяви война на САЩ. До този момент Япония отказва на Хитлер да нападне СССР от изток, като хвърля усилията си в окупация на Корея, Източен Китай и тихоокеанските държави, а след обявяването на война на САЩ, Сталин е напълно сигурен, че това няма да се случи, което му позволява да дислоцира нови свежи и многобройни сили, които изтегля от Далечния изток и хвърля срещу Вермахта.
САЩ, които до този момент пазят неутралитет, макар много техни търговски кораби да са потопени от немски подводници, зорлем са вкарани във войната.
На 11 декември 1941 г. Хитлер прави поредния си идиотски ход и също обявява война на САЩ.

С това си начинание Хитлер ми прилича на луд с пръчка, който дразни ЛЪВ.

Нито японците, нито германците напълно осъзнават на какво са способни американската икономика и духът на тази свободна нация. Мобилизирани са 15 милиона американци. Милиони са и доброволците. По-голямата част от тях са мобилизирани във военно производство, но над 5 милиона са включени в бойните редици на армията.

Едва ли и днес мнозина могат да си представят оборотите на тази икономика, която е в състояние в кратки срокове да произведе 50 000 бойни изтребители и бомбардировачи, както го правят тогава, стотици кораби, десетки самолетоносачи, десетки хиляди танкове, оръдия, бойни джипове… САЩ воюват на няколко фронта – първо в Тихия океан, където продължават бойните действия чак до август 1945 г. После отварят фронт в Италия, а през 1944 г. настъпват в Европа и през Нормандия. Само за няколко месеца, с помощта на британските войски, те освобождават Западна Европа и стъпват на германска територия, докато СССР успява да превземе Източна Европа и в навечерието на 9 май 1945 г. да доближи столицата Берлин.  Междувременно САЩ продължават да доставят до последно така важните оръжия, храни и суровини за СССР, като стойността на доставките по тогавашни цени надхвърля 11 милиарда долара – съизмерими към 2008 г. на 138 милиарда долара или повече, отколкото е целия военния бюджет на днешна Русия за една година.

Още на 30 април психопатът Хитлер се самоубива в бункера си, заедно с любовницата си Ева Брайун, за която се жени малко преди това. Хитлер дори убива и кучето си, сякаш и то е виновно и ще му бъде търсена отговорност. Мнозина нацисти също се самоубиват в последния момент, като принуждават и близките си да го сторят. Например министърът на пропагандата и един от най-близките съратници на Хитлер – Йозеф Гьобелс се самоубива заедно с жена си, като преди това отравят и шестте си невръстни деца. Акт, който сам по себе си говори за пълната идиотия и изкривена представа за света, които са обзели голяма част от нацисткия апарат и немското общество само за едно десетилетие на властване на нацисткия режим и пропаганда.

Какво се случва после?!
В Източна Германия войниците на Червената армия се отдават на изнасилвания и грабежи. Документирани са над 2 милиона случая на изнасилвания, като над 200 000 германки се самоубиват след изнасилвания от войници, защото не могат да приемат, че ще могат да живеят като нормални жени след това унижение. Впрочем, това ще се случи, макар и в по-малки размери в държави като България, Румъния и Унгария. Дори назначеният от Кремъл за министър председател на България Георги Димитров ще се види принуден в официално писмо да моли Сталин и Молотов да разпоредят на Червената армия да се прекратят грабежите, изнасилванията и убиствата от страна на войниците на Червената армия над беззащитното българско население.

1

Цяла Източна Европа попада в лапите на СССР, където в рамките на само няколко месеца е ликвидирана физически демократичната опозиция и са поставени марионетни режими. Изтощени от продължителната война, САЩ, Великобритания и Франция ще предпочетат да не се конфронтират със СССР и оставят беззащитните източноевропейски народи в лапите на чудовището.

И до днес се чудя защо, макар всички да знаем, че по това време САЩ вече разполагат с ядрен арсенал и биха могли да убедят Кремъл само за един ден да се изтегли, така както направиха през август 1945 г. в Япония, за да я принудят да капитулира и да спасят стотици хиляди живота на свои войници, пред безсмисления фанатизъм и съпротива на японската армия.

Да, днес светът можеше да е друг.
Вместо това САЩ избраха друг път. Протегнаха ръка на победените Германия и Японния.
С плана Маршал те изляха милиарди долари в западноевропейската и японска икономика и само за няколко години светът заговори за японското и германското чудо.

Цяла Източна Европа бе окупирана от СССР и насилствено вкарана в един безумен, пагубен за икономиката и демографията на нашите държави съветски модел, в който всички, подобно на България бяха задължени да предават продукцията си на СССР под себестойност, като в същия момент бяха задължени да изкупуват безсмислена, неефективна и остаряла съветска техника и въоръжение. Народите от Източна Европа бяха вкарани зад граници от телени мрежи, на които застрелваха в гръб при опит за бягство. Пълна енергийна и суровинна зависимост, от която тези държави и до днес не могат да се отърват. Тотална забрана да се закупуват модерни западни технологии, съчетана с невъзможност да се развиват собствени, пълна демотивация на работници и служители, насилствено отнемане на земята на селяните, забрана на частната собственост, забрана на опозиция, изказване на свободно мнение, възстановянане на концлагери за политически противници, масови убийства и репресии. Народите от Източна Европа няма да приемат това ново робство и да наведат глави. Още през 1956 г. унгарският народ ще въстане против съветския поробител, а Унгария повторно ще бъде окупирана от СССР. Дори за назидание Кремъл ще обеси  лидерът на унгарските комунисти Имре Наги, заедно още няколко комунисти от правителството. През 1968 г. ще избухне и Пражката пролет, когато целия чешки народ – интелигенция, работници, селяни, дори и мнозинството от чешките и словашките комунисти ще се опълчат на СССР и ще поискат свобода и независимост. През 1980 г. ще пламне и Полша…

Не искам тук да се спирам и на това, което направи СССР с окупирана България. Вече съм писал по въпроса, а и преди мен други също са го сторили. Само ще спомена факта, че след 9.9.1944 г. България е окупирана за три години от окупационен корпус на Червената армия. Само в първите месеци са избити без съд и присъда на 30 000 българи. Факт – по време на Априлското въстание са убити 20 свещеника. В кратък период след септември 1944 г. близо 2000 български свещеници са избити или пратени в затвори и концлагери. Издръжката, която България плаща на съветския окупационен корпус е по-голяма от бюджета на държавата ни, а това е само началото на грабежа, паразитирането и източването, които ще продължат десетилетия наред…

През 1989 г. съветската империя ще се срине. Ще се срине грозно и страшно. И ще остави след себе си разруха, организирана престъпност и несигурност. Особено в държави като България, в които преходът беше осъществен изцяло по подобие на СССР от тези престъпни агентурни структури, ръководени от Кремъл. По подобие и на самия СССР и тук ще бъдат фалирани умишлено цели сектори от икономиката ни, банки, стопански организации, за да попаднат в ръцете на довчерашните феодали и те за един ден от комунисти да се превърнат в едра буржоазия. Под натиска на обстоятелствата и следвайки икономическата логика тази паразитна прислойка в обществото ни сама ще поиска присъединяването ни към НАТО и ЕС, в опит да оцелее и вкара свежи ресурси в изпосталялата ни и ограбена икономика, от които да подхранва паразитирането си. Факт! Но това е друга тема…

А какво се случи с победените Япония и Германия?!
В Западна Германия САЩ проведоха ефективна лустрация, която обхавана над 3 милиона германци, съпричастни към нацисткия режим и служби. На тях беше забранено участието в политическия и обществен живот, както и заемането на държавна служба. За разлика от ГДР, където СССР директно използва структурите на Хитлерюгент, за да създаде новия „Комсомол”, а след 1947 г. дори бе премахната забраната за членове на нацистката партия да членуват в комунистическата партия на ГДР – ГЕСП.
Всъщност СССР, както и днешна Русия отказват да публикуват и обнародват документите на немските тайни служби със списъците на доносници и сътрудници на Гестапо, SS и други нацистки структури, за да не се види колко всъщност комунисти и други техни мекерета са използвани от СССР в съставянето на марионетните правителства в Източна Европа.

Е, за разлика от СССР, който окупира, експлоатира и освини цяла Източна Европа, американците протегнаха ръка на победена Япония, изляха милиарди долари в съвземането и възстановяването на победена Япония и само след няколко години се заговори за японското икономическо чудо. Същото се случи и със Западна Германия.
Днес победената тогава Япония, без да разполага с някакви сериозни запаси от природни суровини, нефт, газ, злато, диаманти и прочее, произвежда два пъти по-голям брутен вътрешен продукт от „победителя” Русия. Победена и окупирана Германия – също.

1

Брутен вътрешен продукт на победените Япония и Германия в сравнение с този на Русия. Без коментар…

 

2

Брутен вътрешен продукт на глава от населението в победените Япония и Германия в сравнение с този в Русия. Без коментар…

На днешната дата нито победителите, нито победените дрънкат с оръжие. За тях има далеч по-важни неща. Те отдавна живеят в един общ свят, с ясни правила. Свят, в който милиони хора знаят за какво работят, имат свобода и възможност за развитие. Правила, към които днешната Руска империя е неприспособима, защото нейната същност е имперска, експлоататорска и корупционна. Защото с нейния потенциал тя може да бъде само суровинен придатък към съвременната икономика на света и неслучайно в БВП на Русия 95 % се формират от суровини и едва 5 % – от промишлено производство, в това число и оръжейно. Суровинен придатък, управляван от една паразитна прислойка, разядена от корупция и престъпност, чийто единствен шанс да оцелее, е да поддържа заблуди у собствените си поданици за незаменимост и липса на алтернатива. И да дрънка оръжие на безсмислени военни паради в Деня на Европа. В деня на Мира…

По тази причина и днес много руснаци дори не знаят и не осъзнават, че тяхната държава е била съюзник на Хитлер, че тя, наравно с него е виновна за разпалването на тази война и че огромният брой жертви е даден по вина на съветското политическо и военно ръководство.
По тази причина и днес може да видите в Русия германски или японски автомобили  с лозунга „Напред към Берлин!“ –  изписан на немските им или японски автомобили. А на нас ни остава само да добавим – „Да, напред…за резервни части…“

3

А ние, като едни нормални хора, които гледат напред към бъдещето, така както отдавна го направиха и нормалните хора в Западна Европа и САЩ, така както Робърт Шуман го заложи в учредителната декларация на ЕС , считаме че „обединението на Европа трябва да бъде изградено чрез конкретни постижения, които първо създават чувство на солидарност.“  Днес Европа доказва и то много ясно, че не дрънкането с оръжия, заплахите, анексирането на полуострови, окупацията и нападението на съседни държави и народи, агресията и разделението могат да осигурят благоденствие и просперитет за хората, а работата, трудът, иновациите, технологии, стъпили на ясни правила, гарантирани от ясни закони, които строго се спазват и зачитат от общество, което е изградило и силна нетърпимост към корупция и организирана престъпност. Общество, което зачита демокрацията, толерира и провокира мотивацията у хората за нови идеи, за нови реализации.

Нещо, на което Русия е неспособна. Затова на този ден отново дрънка с оръжие. Та, с какво друго да дрънка?! С кои постижения?!
Впрочем, постижения,  които осигуряват военна пенсия от 3000 долара за ветераните от войната дори в победените Япония и Германия, за разлика от жалките подаяния, десетократно по-малки, които Русия подхвърля на своите герои-ветерани…Докато дрънка с оръжие в деня на Мира…