688720На днешната дата ние изказваме нашата съпричастност към полския народ – един горд народ, изстрадал своята свобода, независимост и просперитет.
На днешната дата – 5 март 1940 г. е извършено едно от най-чудовищните военни престъпления. Престъпление, което Русия ще признае официално едва през 1990 г.
На 5 март 1940 г. части на НКВД, западно от Смоленск, близо до село Катин (Katyn) по заповед на Кремъл застрелват един по един, с изстрел в главата над 22 000 полски офицери, генерали, професори, политици. Сред елитния офицерски състав има и  бежанци, 20 университетски професори, 300 физици, няколко хиляди адвокати, инженери и учители; повече от 100 писатели и журналисти и над 200 пилоти.
Сами можете да видите състава на пленниците от докладната записка на Берия до Сталин с предложение да се разстрелят:

Katyn_-_decision_of_massacre_p1

Katyn_-_decision_of_massacre_p2

Katyn_-_decision_of_massacre_p3

Katyn_-_decision_of_massacre_p4
Според данните на самият Сталин разстреляните са 25 700.
Други над 200 000 поляци са изпратени в руски концлагери в Урал, за да не се върнат никога повече…
Масовите гробове на Катинското клане са разкрити случайно през 1942 г. от строителни работници. По искане на Германия е свикана международна комисия. В нея влизат експерти от различни държави – английски, американски, полски, френски и др. – патолози, военни лекари, професори, доценти. Сред тях е и българският патолог доц. Марко Марков.

katyn_wood_massacre

Експерт от международната комисия прави оглед на ексхумираните трупове на полските офицери.

a184a2bb25a282e25b413b6c155651ab1

Международната комисия, заедно с офицери от Вермахта пред една от ямите, в която са заровени избитите поляци.

Предисторията на това брутално клане, извършено от руските болшевики днес е ясна на всички.
На 23 август 1939 г. в Москва, външните министри на нацистка Германия и съветска Русия Рибентроп и Молотов подписват приятелски договор. С този договор съветска Русия и нацистка Германия си разпределят сферите на влияние в Европа и практически разпалват Втората световна война.

800px-Tajny_protokoł_23.08

Протоколът с който нацистка Германия и съветска Русия си разделят Европа и практически залагат началото на Втората световна война

1
На 1 септември от запад в Полша нахлува Вермахта, а на 17 септември от изток нахлува и Червената армия. На 18 септември 1939 г. Германия и СССР излизат със съвместна декларация, подписана от Рибентроп, Сталин и Молотов, която гласи:
„Правителството на Райха и на СССР чрез подписания днес договор, като уреждат границите между двете държави вследствие разпадането на Полската държава и създавайки по този начин сигурна основа за продължителен мир в Източна Европа, единодушно изказват своето гледище, че е в интерес на всички народи да приключат положението на война, което съществува между Германия, от една страна, и Франция и Англия, от друга.
Двете правителства, прочее, ще направят общи усилия да се постигне тази цел, колкото е възможно по-скоро. В случай, че това не се достигне, ще се докаже, че Англия и Франция са отговорни за войната.“

MolotovRibbentropStalin

На 22 септември 1939 г. Вермахта и Червената армия провеждат СЪВМЕСТЕН ВОЕНЕН ПАРАД в Брест. Мястото не е избрано случайно. Точно там на 3 март 1918 г. Русия капитулира пред България и нейните съюзници и подписва най-унизителния мирен договор в историята си – Брест-Литовския мирен договор, с който от алчните лапи на империята са откъднати над 1 МИЛИОН КВАДРАТНИ КИЛОМЕТРА. Земи, които империята иска да си върне с помощта на Хитлер.

 

800x600_XzAnC1vBg6n8HHM8NNDi

Официалната трибуна на руско-нацисткия парад в Брест.

800x600_6M2OPT3AQB9BU6y2F63x

Команден състав на немските и руските части в съвместния парад в Брест

0_bd4d7_410abac_XXL

Автомобил на вермахта преминава пред официалната трибуна с командири от Червената армия и Вермахта.

c07ef6359b2d61716c56fd657d85c5f1

Офицери от Червената армия и Вермахта дружески си приказват преди парада.

Прилагам и протокол от Бундесархива относно предаването на Брест в руски ръце и организирането на съвместен парад.

BA-MA RH21-2/21

За Коледа, на 25 декември 1939 г. Сталин ще изпрати и поздравителна телеграма до Хитлер, публикувана и във в-к „Правда“, в която го уверява, че дружбата е скрепена с кръв. Е, не уточнява, че кръвта е полска. По-късно ще го поздрави и за превземането на Париж, а Хитлер ще му подари луксозен Мерцедес за рождения ден.

tmpMWoAMp
С осигурен тил Хитлер удря на запад и скоро превзема последователно Белгия, Холандия, Франция, докато съветска Русия анексира балтийските държави и на 30 ноември 1939 г. напада Финландия, където обаче едномилионната сган на Червената армия среща храбър отпор от малкия , но сплотен финландски народ. Финландците успяват да мобилизират 300 000 армия, която  дава решителен отпор. Червената армия търпи огроми жертви. 126 875 загинали или изчезнали, 188 671 ранени (общо над 320 000 или близо 1/3 от личния състав, вкл. и 5 572 пленени). От над 6500 танка, с които съветска Русия напада Финландия, са унищожени 3 543. Свалени са 515 самолета.
Точно във Финландия се ражда и прословутия коктейл Молотов, кръстен от финландците на името на руският външен министър Молотов, който най-нагло твърди пред Обществото на народите, че руските самолети били хвърляли храна и помощи.
Заради агресията си към Финландия СССР е изключен от Обществото на народите (днес ООН).
Междувременно отстъпилите пред Вермахта полски части, които се предават в руски плен, са държани в лагер западно от Смоленск, както и лагера „Старобелск“ (близо до Харков), в лагер „Осташково“ (Калининска/Тверска област), както и в други лагери и затвори в Западна Украйна и Западна Беларус.

НО ДА ПРИПОМНИМ КАТИН…И НИКОГА ДА НЕ ГО ЗАБРАВЯМЕ!
В Кремъл дълго време се чудят как да постъпят с цвета на полската нация. И накрая го решават типично по руски – разстрел в тила.
В нощта на 4 срещу 5 март започва клането. Поляците са изведени от лагера и закарани в горите край с. Катин, където палачи на НКДВ започват да ги растрелват един след друг, като първо ги принуждават да застанат на колене над ямите, където вече лежат убити техните другари. Следва изстрел в тила…
И така 22 000 пъти.

katyn1

Katyń,_ekshumacja_ofiar

Ексхумирани трупове на полски офицери, застреляни в горите край с. Катин

 

Image_446847_126

Ексхумация на поредния масов гроб на полски офицери

Полският народ няма да се пречупи, въпреки, че голяма част от елита му е разстрелян, а друга част емигрира. На 1 август 1944 г. нелегалната армия Крайова възстава срещу нацистките окупатори. Подкрепена е от целия полски народ. Целта е ясна. Нацистка Германия и съветска Русия вече не са съюзници. От 22 юни 1941 г. бившите приятели са скарани и са във война помежду си, най-вече заради пълната идиотия на Хитлер. През юли 1944 г. офанзивата на Червената армия я извежда до старата полска граница. Полша отново е заплашена от повторна окупация от Русия и полската Съпротива, както и задграничното правитество целят освобождаване на родината си, преди нов окупатор да я стъпче. За да разберете мащабите на това въстание, ще цитирам официалния брой на жертвите. Загубите от полска страна са 18 000 убити войници, 25 000 ранени и над 250 000 убити цивилни. Загубите от немска страна са над 17 000 убити и 9 000 ранени. Варшава е срината до основи.
КОРАВ НАРОД! ГОРД! Народ, който знае значението на думата достойнство!
Интересен факт е, че Червената армия спира офанзивата си за един месец, за да даде възможност на Хитлер да изпрати части от фронта, които да потушат въстанието. Сталин отказва и на съюзническите самолети – английски и щатски, които превозват от Сицилия оръжия и муниции за полските въстаници, да кацат и да презареждат на руска територия. По този начин те са силно ограничени, заради огромното количество гориво, което трябва да зареждат и практически не могат да доставят нужното количество оръжия и боеприпаси. След разгрома на въстанието бойните действия на Вермахта и Червената армия са подновени, а скоро Полша отново е окупирана от Русия…

150409080635_jakub_wajda_andrzej_waja_624x351_afp

Големият полски режисьор Анджей Вайда и неговият баща, 43-годишният офицер от полската армия Якуб Вайда, застрелян в тила от руските болшевики край Катин

ДНЕС ПОЛША Е ДРУГА. Полският народ гледа с гордост към миналото си и с увереност към бъдещето. Същата Полша, която над 200 години беше под руско робство до 1918 г., същата Полша, в която за 2 столетия избухнаха десетки бунтове и въстания срещу руския поробител, същата Полша, в която през 1880 г. Русия забрани със закон да се изучава полски език в полските училища, днес се превръща във водеща икономика.
Днес брутният вътрешен продукт на Полша надминава 1/3 от целия брутен вътрешен продукт на Руската федерация, без да има нефт, газ, злато и диаманти или пък огромни залежи от други полезни изкопаеми. Днес в Полша заплатите и пенсиите са в пъти по-високи от тези в България и Русия, но за разлика от нас, Полша не плаща най-скъпия руски газ и нефт.

777

Напротив! Полша строи огромен терминал за втечнен газ и скоро нито капка руски газ и нефт (основния източник на доход на паразитната империя) няма да влизат на полска земя. Нещо повече. Всички държави в региона, включително и Украйна ще последват примера на Полша.
И това няма да е само отмъщение за клането в Катин или отмъщение на една моговековна имперска политика
То е съвсем трезва, реална и прагматична политика на полското правителство и полския народ, с ясното съзнание, че трябва да се среже всяка възможност за подхранване на руския милитаризъм и корупционните схеми, чрез които се източва национален ресур.
Една политика, която трябва да последва и целият ЕС!
И това е най-малкото отмъщение, с което Полша би трябвало да отвърне на Русия…

А Европа дължи солидарност!!!