su-24-shot   По ирония на съдбата днес можем спокойно да твърдим, че кабинетът на ДПС начело с Орешарски и лично Волен Сидеров,  са виновни за сваления руски Су-24. Правителството на ДПС бе съставено при мнозинство от 119 човека и за гласуването бе необходим още един глас, за да осигури кворум. Този на волен Сидеров.        Ако си спомняте, в началото на юли 2014 г. правителството на Орешарски изпрати 8 наши военни специалисти в областта на ПВО за осъществяване на комуникациите на системите на противовъздушната отбрана на турско-сирийската граница. Ако правителството не ги бе пратило, много е възможно днес  руският самолет още да си летеше…

Защо Русия няма да реагира за сваления си самолет?
Дори да предположим, че Турция не е член на НАТО и трябва да се оправя сама.
Нека сравним ВВС.
Военновъздушни сили на Турция и Военновъздушни сили на Русия.
Турция:
60 100 души, 2 040 самолета и хеликоптера и 154 безпилотни апарата вкл. 285 изтребителя, 195 изтребителя-бомбардировачи, 101 хеликоптера (над 400 и към сухопътни войски), 80 транспортно-десантни самолета и пр.
• Изтребител F-16 – 218, от всички варианти
• Изтребител/бомбардировач F-4 – 143, от всички варианти
• Изтребител/бомбардировач F-4E 2020 Terminator – 52
• Изтребител F-5 – 67, от всички варианти
• Изтребител F-35- 0, (116 поръчани)
• Изтребител F-16Block 50+ – 0 (30 поръчани)
• военно-транспортен самолет C-130 -13
• военно-транспортен самолет С-160 -17[1]
• военно-транспортен самолет CN 235-100M -50
• военно-транспортен самолет Airbus A400M -0 (10 поръчани)
• Вертолет AS 532UL Cougar Mk1 – 20
• Вертолет Bell UH-1H Iroquois – 81
• Безпилотни летателни средства TIHA Атака / Надзорния(18 в процес на разработка) – 0
• Безпилотни летателни средства Heron Атака / Надзорния (1000/3300 км) – 10
• Безпилотни летателни средства MQ-9 Reaper – 4
• Безпилотни летателни средства MQ-1 Predator – 1

ВВС на Русия
Многоцелеви изтребители Су-27, Су27С, Су-30 – 407 броя, поръчани 48 Су-35 (2010 г.)
Су-34 – 25 бр. и 55 поръчани
Многоцелеви изтребители МиГ 29 – 490 бр.
Изтребител прехващачи МиГ 31 – 400 бр.
Общо изтребители – около 1400 с поръчаните
Бомбардировачи Су-24 – 515 бр.,
Щурмовици Су-25 – 280 бр.
Общо 800
Стратегически бомбардиромвачи Ту-22 – 93 бр., Ту 95 – 64 бр., Ту-160 – 19 бр.
общо – 173 бр.
Транспортни Ту, Ил, Ан – 466 бр. общо
Вертолети – общо 970 бр.
Или 285 изтребителя, 195 изтребителя-бомбардировачи срещу 1400 руски изтребители, 800 руски изтребител-бомбардировачи и 173 стратегически бомбардировачи.
Турция не разполага със стратегически бомбардировачи.
Съотношението е приблизително 1:5.
В евентуален локален конфликт Русия би могла да отдели не повече от половината си авиация.
Практически това означава, че ще остане без нея.
Дори ПВО на Турция да не се намеси.
Това е на този етап, обаче с поръчаните 116 бр. F-35 – изтребители от пето поколение, които ще бъдат доставени през 2018 г. Турция ще си осигури сама въздушно превъзходство над Русия.
Всякакви спекулации относно вероятен военен отговор на Русия са абсурдни, а в Кремъл много добре осъзнават, че трябва да са луди, за да предприемат подобно нещо и то срещу една от държавите, с които все още поддържат нормални дипломатически и икономически отношения. Най-много „от кумова срама“ да обявят ембарго върху някои турски стоки, но не и върху всички, защото и без това след ембаргото на храни и напитки от ЕС, САЩ и Канада, изпитват сериозни трудности с набавяне на техни еквиваленти.
Много по-вероятно е да засилят финансирането на тероризма вътре в Турция по линия на най-радикалните части на ПКК.
Gegenwärtiges_Kerngebiet_der_kurdischen_SiedlungsgebieteКогато човек види етно-географската карта на Кюрдистан, разположен на териториите на Иран, Ирак, Турция и Сирия лесно ще се досети, че това ще е следващата линия, по която ще работи Кремъл за дестабилизиране на региона и ще отдели сериозен ресурс от стотиците милиарди долари, които печели от доставки на газ и нефт за Европа без конкуренция.
Няма как да отречем очевадното – дестабилизацията на региона прави невъзможно прокарването на редица газопроводи и нефтопроводи към Европа от богатите на залежи Иран, Саудитска арабия, Катар, Египет, Азербайджан.
70 % от брутния вътрешен продукт на  империята се формира от газ и нефт. Тя ще направи всичко възможно тази дестабилизация да продължи, за да запази пазара си в Европа без конкуренция.
Това бе и основната причина Русия да финансира и подържа години наред режимът на Саддам Хюсеин, да го въоръжава до зъби, за да воюва с Иран и да нападне Кувейт.
Режимът на Асад бе и все още е основният гарант, че конкурентни на руските газопроводи към Европа няма да минат.
След разбиването на Ислямска държава и падането на режима на Асад, етно-географският регион Кюрдистан ще бъде следващата брънка от методите за дестабилизация на региона и не се съмнявайте, че Кремъл ще хвърли сериозен ресурс, част от над 1000 милиарда долара, които печели годишно от доставки на газ и нефт за Европа.
С 1% от тази сума,или само само с 10 милиарда ежегодно, те могат да финансират, поддържат и провокират тероризъм в целия регион по много начини.
ЕС не бива и да се надява, че САЩ, особено пък администрацията на Обама, ще тръгне да защитава европейски интереси и да им осгурява достъп до конкурентни енергийни източници. Човек лесно може да се досети, че европейските икономики няма как да са конкурентни на американската, като плащат за газ и нефт с до 50% по-високи цени. Неслучайно доларът стигна еврото.

Ето защо твърдя, че ЕС трябва да приеме превантивни мерки за тотален и безусловен отказ от руски газ и нефт и преминаване към алтернативни източници и алтернативни доставки.
И бъдете сигурни, че когато това се случи, касапницата в Близикя изток ще спре, защото няма да има смисъл от нея.
Друг е въпросът за пълния абсурд.
Докато Европа плаща стотици милиарди долари годишно на Русия, тя продължава с тези пари да строи танкове и ракети, насочени към нас, да финансира паразитни политически структури, да подкупва, да разгръща мощна информационна пропагандна война против съюза и да изкупува икономически активи в цели сектори от икономиките на отделни държави.

А България е най-бруталния пример за това:

Плащаме най-скъпия руски газ. Руска собственост е единствената рафинерия за горива. Пълен монопол имат и над данъчните складове за горива. Руска собственост станаха и БТК, Булгартабак, редица медии, телевизии, хотелски, търговски и аптечни вериги – все отрасли, от които Кремъл, без да инвестира, придобива български активи и смуче средства в посока Кремъл. Над 20 милиарда лева годишно заминават от България в посока Кремъл. 1/4 от БВП на България. Ако не и повече. Само от „Лукойл Нефтохим“ АД са по 7-8 милиарда годишно. За последните 7 години при деклариран приход от над 46 милиарда лева,  „Лукойл Нефтохим“ АД  не е отчел и стотинка печалба. Най-големият производител на най-скъпия ток от ВЕИ в микса е отново руска компания – „Лукойл Енерджи“. За 6 години са отчели приходи от над 650 милиона лева. Ток, които им се изплаща в пъти по-висока цена от тази на много други енергопроизводители. Ток, които всеки българин плаща от джоба си.
Сещате се за какво иде реч.
С нашите пари Кремъл създава и финансира паразитни политически структури като ДПС, Атака, България без цензура и прочее…Остатъците от БСП има ли смисъл изобщо да ги споменавам. Т.нар. Уевица, в чието ръководство преобладават олигарси, хотелиери, банкери, едри феодали и прочее…С нашите пари Кремъл си купува цели правителства и парламент.
Когато човек види, че цялото политическо ръководство на ДПС, съставено преди 25 години изцяло от доказани агенти на Държавна сигурност, му става ясно за какво иде реч. Неслучайно ДПС свали правителството на Димитров през 1992 г., след като отказа да предаде Нефтохима на Русия, неслучайно и правителството на ДПС с Орешарски бе избрано с един недостигащ глас – този на Волен Сидеров, за да строи Южен поток, АЕЦ и да доразграби КТБ – структура, създадена от КГБ още през 1988 г.

Дестабилизацията и разграбването на България е част от този процес, част от имперските методи на руиниране на държавността, за постигане на перманентна политическа и икономическа нестабилност. Те са окопали своите агенти във всяка една държавна структура, във всяка една медия.

За Бога, спомнете си, че тези уроди гласуваха в парламента за директор на Държавната агенция за национална сигурност да бъде назначен депутатът от ДПС Делян Пеевски!?!

Представяте ли си що за нагли, самозабравили се антибългарски измекяри иде реч?!

И никой българин не бива да си прави илюзиите, че руският империализъм, бил той царски, съветски или съвремен олигархичен си е сменил целите, методите и средствата. Той сменя само носителите си.

А тук той има най-благодатна почва, защото предателството на България и българските интереси в слугинаж към руския империализъм имат тук вече над век и половина традиции.