Спомняте ли си  още в самото начало на руската агресия в Украйна, как нашите русофилски мърши вкупом твърдяха, че всичко ще свърши до седмица. Такава опорка им беше спусната от Кремъл.

Дори самия резидент Румен Радев обяви бърза победа за Русия. Забележете, единствения държавен глава и то на страна член на НАТО, който пророкува бърза победа за Русия и това беше лансирано пред цялото ни общество. Е, голяма врачка излезе, голям познавач, няма що. Не винаги желаното се сбъдва, Радев.  Но всички разбрахме  какво има в кратуната си това съветско човече.

Още на 25.02. резидента Радев вещае бърза победа за Русия.

Самите фашизирани руски империалисти начело с Путин не вярваха,  че украинците ще окажат съпротива.

Путин и идиотите около него си мислеха, че за седмица ще влязат в Киев, ще свалят Зеленски, ще сглобят марионетно правителство и ще поставят световната дипломация пред свършен факт, а Украйна ще стане част от Руската империя, управлявана от послушно правителство.

Точно по тази причина силата на удара бе насочена към Киев. Добре си спомняме една 65 км. колона от руски танкове, БТРи, МТЛБ-та, оръдия, САУ, камиони. Бяха тръгнали като на парад. Мислеха си, че ще влязат в Киев, както влязоха в Крим. Идиоти!

Украйна през 2022 г. не е Украйна през 2014 г.

Тотателен провал на руското разузнаване! Тотателен провал на диверсионните групи, целящи организиране на преврат и отстраняване на Зеленески. Оказа се, че руските агенти просто са изхарчили и откраднали милиони долари, докато отчитат фалшиви данни, вербовки и разходи. Путин  разбра за какво иде реч и отстрани отговорния за операцията шеф на Пети отдел на ФСБ. Разбра, но късно. 10 000 руски войници вече бяха мърти.

Въпреки вероломното нападение, ВСУ се окопити бързо. Още в първите часове руската авиация удари летищата и ВВС на Украйна, за да си осигури въздушно господство. Успя, но само в първите дни. После украинсктото ПВО започна да си върши работата и руските самолети и хеликоптери започнаха да падат като презрели круши. В същия момент военната колона на Путин зацикли, поразявана от масирани удари на украинската артилерия, а когато пристигнаха първите Javelin , нещата за русктите танкове приеха трагичен обрат. В рамките на само семица бяха изпържени над 200 танка и други бронирани машини.  „Идат като тигри, бягат кат овци” е казал поета. А ние ще добавим тръгнаха като аслани, бягаха като насрани.

Ето това остана от руската армия в Буча, където украинците устроиха засада на агресора. Оцелели няма !!!

Целта на Русия е ясна. Да довърши геноцида срещу украинския народ, започнат през 1933 г., когато руснаците унищожиха над 6 милиона украинци и русифицираха Източна Украйна и Крим, да отцепи и русифицира цяла Източна Украйна и черноморското крайбрежие до румънската граница, като паралелно с това се опита да постави марионетен режим в Киев, който да е послушен и да прави това, което Кремъл нарежда. Целта на руснаците е да прогонят чрез всяване на страх, терор и разрушения максимален брой украинци, а покрай тях и 500 000 българи в Южна Украйна, за да си осигурят мнозинство в цели региони. Обикновен нацизъм.

Паралелно с това Русия цели да възпрепятства добива на газ и въглища в Украйна, а създавайки несигурност в целия регион, да постигне същия ефект и спрямо добива на газ в черноморския шелф на Румъния и България.

Едновременно с това Русия предизвика и световна криза, която увеличи цената на газа и петрола многократно. Неслучайно преди да започне войната, Путин се срещна с арабските шейхове.

Забележете, че Русия нападна едва след като бяха завършени Балкански поток и Северен поток 2, т. е. след като си осигури алтернативни трасета за руския газ.

Не се учувайте, че Ангела Меркел и Бойко Борисов действаха не като европейски политици, а като руски агенти.

Още през 2017 г. ДАНС излиза с доглад до Борисов и Радев, че Балкански поток всъщност е част от поготовка на руска агресия в Украйна, като основната му цел е да заобиколи Украйна и да развърже ръцете на Русия за агресия, но Радев и Борисов се правят на слепи и глухи в  услуга на Путин, Русия и Газпром. Нещо повече! Борисов дори построи газопровоа за Путин с наши пари, докато България продължаваше да плаща руския газ много по-скъпо, отколкото газа за Сърбия по Балкански поток. Наред с другите подаръци за Путин и Русия за милиарди (пристанище Росенец, Булгартабак холинг, 800 милиона неустойка за реакторите, без да обжалва решението на арбитража, милиардите от държаните ни преприятия, които наливаше КТБ) , наред със саботажа на алтернативни газови трасета, сами може да прецените дали Борисов е български държавник или руски агент.

Но това е друга тема…

Междуременно изтекоха данни за руските зверста в окупираните територии, което отприщи справедливата ярост на украинските бойци. Контраударът на ВСУ към Буча завари руснаците неподготвени. Руските части там бяха буквално изпепелени от Божия огън в ръцете на украинските войници. Такъв кютек руската армия не е яла и в Афганистан, а в края на втория месец  жертите на руския агресор надминаха броя на жертите  в 10 годишната война  Афганистан.

Тук представям малка част от колекцията ми от над 2200 унищожени руски танка:

След разгрома на руската армия по направление  Киев, руснаците изведнъж обявиха „Прегрупиране” и бити, с изути гащи, се ометоха, изоставяйки бойна техника за милиони долари, а Путин замаскира провала си с фразата „нова фаза на специалната  операция” .

В Кремъл решиха, че ако не могат да преземат Киев, то поне тряба да запазят окупираните територии  в Донецка и Луганска области.

Въпреки прегрупирането ВСУ започна контраофазива и бързо освободи над 5000 кв. км., а на 210 ден от началото на руската агресия броят на руските жерти надвиши 55 000 човека, над 2200 танка, 2400 бронирани машини, над 4000 камиона и коли , над 400 самолети и хеликоптери.

Пленения руски генерал – майор Андрей Сичевой:

Нека имаме предвид, че до този момент Руската империя действаше само с професионалните си еничари, но явно ресурсът започна а се изчерпва и идиотите  Кремъл решиха, че трябва да хвърлят още пушечно месо. В световния Ден на мира, 21 септемри, Путин обяви мобилизация. Това се е случвало в руската история само два пъти – през Първата и Втората световна война.

Защо се стигна до това?!

Тотална некадърност на руското военно командване! Руските офицери продължават да живеят в миналия век. Такава е и бойната им техника. Такива са и тактиката и стратегията им. Все едно са застинали края на Втората световна война. Руското командване продължава да гледа на войниците си като на пушечно месо. Още от самото начало ги хвърлиха в бой, все едно бяха тръгнали на разходка. Въпреки огромния брой жертви и загуби, в продължение на месеци не можаха да разберат за какво иде реч и да променят тактиката си. Пълни малоумници!

Дори комуникационната им техника е от миналия век и е с ниско ниво на защита при криптиране на разговорите. За Бога, украинците им пускаха рок музика по радиостанциите докато разговарят помежду си.

В съчетание с тоталната некадърност на руското военно командване, другият основен фактор е яростната съпротива на украинците. Те нямат друг избор – пазят земята си, пазят децата и жените си от едни варвари. Само си спомнете героичната съпротива при Мариупол, където съотношението на силите бе 10:1  в полза на руските варвари. Освен това с всеки изминал ден украинската армия се снабдява с нови и модерни оръжия. Още в първите дни на руската агресия Украйна получи противотанковите ракети  Javelin.

За Javelin всеки руски танк е като мокър вестник.

ВСУ вече разполага и 20 комплекта HIMARS. Високоточната система  поразява цели на 60 км. с отклонение до един метър, докато максималната далекобойност на руската артилерия е само 20 км. Към това трябва да добавим и изчерпване на ресурса от артилерийски снаряди в руската артилерия.

В първите месеци на руската агресия, руската артилерия изстрелваше средно по около 60 хиляди снаряда на ден, докато през последните два месеца са не повече от 10 до 15 хиляди.

Русия произвежда годишно около 1 300 000 снаряда, затова не се учудвайте, че вече използва  амуниции, произведени през 1964 г. Освен това има и износване на артилерийските дула, а руският военнопромишлен комплекс не е в състояние да произведе достатъчно, за да ги замени.

Положението с по-сложната техника е далеч по-трагично, тъй като в нея се използват електронни компоненти, които след санкциите Русия няма как да си набави.

Руската армия е с численост около милион и триста хиляди. От тях около 500 хиляди са наборници, които служат 12 месеца. Останалите са професионални еничари и всичко от тях, което може да си обуе гащите, е хвърлено на фронта в Украйна. Естествено сред професионалните еничари има десетки хиляди офицери и сержанти, които отговарят за тила, за обучението на наборниците, за охрана на военни обекти и заводи, за снабдяване и логистика и т.н.

Забележете, че на този етап Украйна не е обявявала все още мобилизация. Просто президентът Зеленски и военното командване на ВСУ не желаят да жертват живота на своите граждани, като разчитат на професионалните си военни и доброволците.

Сега Кремъл събира още пушечно месо чрез мобилизация,  в Русия започнаха протести, а 25-годишния Руслан Зинин влезе в наборната комисия Уст-Илимск и застреля началника на наборната комисия.

Забележете, че протестите в Русия не са против войната и руската агресия в Украйна. Те са против мобилизацията, т.е. мнозинството от руснаците няма нищо против руския империализъм, нямат нищо против Русия да напада мирна държава и избива нейните граждани. Просто искат някой друг да го върши вместо тях, докато те си пият водката и харчат парите от петрол и газ. Тотално деградирала и фашизирана нация,  облъчена със злостна пропаганда и омраза към целия свят.

Решението !

Срещу Русия трябва да бъде наложено тотално и безапелационно търговско ембарго!!!

Първо петролът! Чрез него Кремъл храни фашизираната си армия от орки и там трябва най-бързо да бъдат насочени общите ни усилия. После газа! Постепенно, в рамките на до 24 месеца трябва да се изградят алтернативни газопроводи и да се форсира изграждането на терминали за втечнен газ, които да позволят постигане на 100 %  независимост от руски газови доставки.

Хора, разберете! Тази империя няма да се промени. Дори и утре да ни разиграят цирк със свалянето на Путин, само след няколко години отново ще се превърнат в агресивно чудовище.

Необходимо е ЕС и САЩ да обяват санкции срещу всяка компания, която се опита да внася или да продава  на  Русия храни, медикаменти и всякакви фармацевтични продукти, резервни части и оборудване във всички отрасли на икономиката.

То е достатъчно да се забрани само вноса на авточасти от големите автомобилни концерни и им гледай сеира тогава, как само след някоко месеца всички ще тръгнат пеша и ще се върнат в 19 век. Заводите Лада впрочем сами спряха работа още на втората седмицая след руската агресия, защото необходимите части от Румъния не се доставят.

На руските граждани трябва да бъде забранено влизането в ЕС с изключение на случаите за животоспасяващи операции и лечение. Изключения за останалите може да се прави само при отказ от руско гражданство.

Русия трябва да бъде изключена от всички международни организации, спортни и културни форуми!

Санкциите трябва да действат,  докато Русия не изплати и последния милиард обезщетение на Украйна за нанесените щети, както и персонални обезщетения на семействата на всички загинали, за разрушените домове, както и да компенсира милионите бежанци, принудени да бягат от руския фашизъм!!!

Тази империя не е спряла да воюва и да мачка народи през цялата си история. Ние виждаме, че геноцидът срещу украинския народ, който руснаците извършиха през 1933 г., днес отново се превръща в официална държавна политика, която е подкрепяна от мнозинството руснаци.  Руснаците стъпват върху престъпленията на дедите си, които унищожиха над 6 милиона украинци и русифицираха части от Източна Украйна и приемат това за съвсем нормално. По същия начин постъпиха и с казахите, унищожавайки чрез Гладомор половината население на Казахстан.

Нека да припомним, че преди това изселиха от Крим всички българи, гърци, арменци и кримски татари и в техните домове заселиха руснаци.

Руският империализъм и шовинизъм през последните столетия не е променял своите методи, цели и средства. Сменял е само носителите им.  След императора и дворянството дойдоха руските болшевики, които продължиха още по-стръвно и агресивно да налагат „руский мир”.

Веднага след Първата светован война Русия нападна и окупира отново Украйна, после нападна Полша и Финандия, където бе бита, а след тях нападна и отново окупира Грузия и Армения, като ги загроби в СССР до 1990 г.

През 1939 г., след като се съюзи с Хитлер, Русия нападна заедно с него Полша и си я поделиха. Тогава руснаците избиха целия полски елит, над 22 000 полски офицери, генерали, министри, учени. Поредния геноцид, целящ да лиши полския народ от елита му.

Последваха агресии в ГДР 1953, Унгария 1956, Чехосовакия 1968 г. , където руснаците отново смазаха с насилия народната съпротива и избиха хиляди хора, за да запазят господството си и да могат да паразитират  върху тези държави.

Фашистките методи на руснаците вътре в империята също се прилагаха паралелно с агресивната външна политика и тук само ще отбележа съдбата на таврийските българи, които почти напълно бяха унищожени чрез насиствена депортация в Сибир.

Несучайно днес  в Русия десетки народи са на ръба на изчезването си, а от някои от тях са останали едва по няколко десетки човека.

Агресията в Афганистан, където загинаха 3 милиона цивилни, жени, деца, старци, е най-показателна за фашистките методи на война, които Русия прилага чрез тотален терор и избиване на цивилно население.

След разпадането на СССР нормлания демократичен свят подаде ръка на руснаците. Западът заля Русия с хуманитарни помощи, а хора като Путин дори направиха първите си милиони точно от спекула с тази помощ.

И какво направи руснака с подадената ръка?

Плю на нея. Вместо да се присъедини към нормалния свят и да си направи държава с нормални правила и закони, той много скоро започна да удря отново с юмрук по масата. Престъпният елит в Русия, ръководен от ченгета като Путин, изгради силови групировки, обсеби национаните ресурси и си произведе олигарси милиардери с малки собствени армии от мутри. Несучайно от Русия избягаха над 20 милиона руснаци, защото разбраха, че свинщината ще продължи. Над 10 милиона избягаха по време на мандатите на Путин. От Русия бягат нормалните хора, онези, които искат да живеят в общества със законност и правила.

Голяма грешка е да се преговаря с Русия. Години наред западните политици я третираха като нормална държава. Политици като Меркел и Борисов обслужваха схемите на руския енергиен империализъм през всичките си мандати и днес виждаме резулатата. Тази война нямаше да се случи, ако не бяха политици като Меркел и Борисов. Забележете, че Русия нападна Украйна едва след като бяха изградени алтернативни газопроводи, заобикалящи Украйна и Полша. И то с наши пари. Те упорито работеха в полза на руския енергиен монопол и загробването на немската и бъгарската икономика с тотална зависимост. Злината не идва сама. Покрай това в политическия и икономическия  живот  навлезе силно руско влияние и брутално лобиране за руските енергийни интереси, както и обвързване на цели политически групи и партии с мръсните руски пари и корупционни схеми. ЕС трябва час по-скоро да бъде прочистен от тях и няма никакъв друг начи освен тотано търговско ембарго!!!

Компромис днес, означава нови руски бомби и ракети утре, нови жертви, нова агресия.

Това трябва да спре! Трябва да спрем да захранваме тази паразитна империя.

Нали са велики?! Да оцеляват сами! Сами да си произвеждат коли, лекарства , дрехи, телефони, телевизори, компютри. Нали Западът е лош?! Нека им дадем възможност да се откажат от нашите продукти и пари!

Необходимо е тотално и безусловно търговско ембарго срещу Русия !!!

Тук преставям още една малка част от колекцията ми от над 2200 руски танка:

Специално за рософилските мърши ще публикуам снимките на всички унищожени руски танкове, БТР, МТЛБ, кораби, самолети и хеликоптери в отделна статия.