Тъй като руските тролове за пореден път масирано докладваха и блокираха профила ми във Фейсбук, съм принуден да пиша в сайта си. Блокираха ме заради пубикация, в която показах пленени руски войници и разбити руски танкове от храбрите украински защитници на Родината си Украйна.

Болното имперско мозъче на Путин роди поредното чудовище. Война.

Поредната агресивна империалистическа война, която Русия води. Империалистическа, защото Русия е империя, която паразитира върху земите и костите на десетки народи и днес отново иска да подчини украинския народ и неговата земя.

Русия не обяви война. Подло, коварно, безочливо, както в цялата си история досега.

Нападна Украйна в ранни зори, като първо руската авиация бомбардира всички украински летища, за да си осигури въздушно господство.

Целите на Кремъл са ясни – да подчини Украйна, за да може да я източва, като постави свое марионетно правителство, да русифицира източната част на страната, като прогони възможно най-много украинци, да завземе Донецка и Луганска област, да отцепи и цялото черноморско крайбрежие до румънската граница, като едновременно с  това да лиши Украйна от богатия на въглища и шистов газ Донбас и да срине икономиката на Украйна, за да може по-лесно да я подчини.  Едновременно с това да предизвика криза и скок на цените на газ и петрол, за да може да финансира агресията си и да поддържа имперския апарат.

Трябва да ни е ясно, че до тази война се стигна благодарение на политици като Меркел и Борисов, които обсужваха Путин през всичките си мандати. Забележете кога Русия нападна Украйна?! Едва, когато бяха построени Северен поток 2 и Балкански поток, за да не зависи Русия от трасетата през Полша и Украйна.

Меркел и Борисов са пряко отговорни за трагедията на Украйна. Вместо да работят за енергийна диверсификация, те задълбочиха зависимостта от Русия и наяха милиарди в руски енергийни проекти.

Меркел не е първия руски агент, управлявал Германия. Да припомня, че преди нея канцлерът Шрьодер стана директор на Газпром за Източна Европа със 100 000 евро месечна заплата, веднага след като бе сменен от Меркел. Неслучайно Германия е толкова зависима днес от руския газ. Но не е само това. Благодарение на политиката на Меркел в ЕС проникна влиянието на мръсните руски капитали и се породиха зависимости, които руинират съюза.

Де факто Германия водеше политика, подобна на пакта Молотов – Рибентроп.

В България нещата са още по-трагични. Борисов не е първия премиер, който прави подаръци на Русия. Това е държавна политика от 70 години и неслучайно България е най-бедната страна в ЕС. Само да припомня по-значимите подаръци за Путин:

  • – Нефтохима от Костов,
  • – БТК от Симеон Две,
  • – Половината ни Черноморие чрез заменки при Станишев,
  • – Булгартабак и Пристанище Росенец от Борисов плюс 4 милиарда лева от КТБ, плюс 3 милиарда лева за Балкански поток, плюс 800 000 000 лв. за реактори.

Това е само малка част от дълъг списък, защото в момента в България има регистрирани над  110 000 руски фирми, които владеят над 400 000 имота…

ВОЙНАТА !

Неслучайно руските варвари бомбардират граждански цели. Неслучайно спират ток, вода, електричество, газ в завзетите територии. Неслучайно бомбардират и избиват бежански колони. Целта е да всеят максимален ужас в населението, за да го принудят да напусне родните си места. Само в Мариупол вече са убили над 2000 цивилни граждани, от които над 100 деца. Бомбардираха дори детската болница. С очите си виждаме обстрела на жилищни блокове, сринатите селски къщи. Вече бомбардираха и села на бесарабски българи. Путин, и те ли са нацисти?!

Плененият руски пилот Максим Криштоп призна, че са принуждавани да бомбардират с фугасни бомби.
Поражения от фугасна бомба в центъра на Харков

Три дни подред обстрелваха българското село Търновка, квартал на гр. Николаев,  в което живеят над 3000 българи. Над 30 българи са убити, вкл. и деца. Руснаците утре ще кажат, че това са бъдещи нацисти.

Забележете, че в подкрепа на Русия се обявяват единствено арабските исямисти и терористи на Асад и чеченските главорези на Кадиров. Готови били да помагат на Русия.

Путин очакваше, че украинците ще се предадат бързо, че няма да окажат сериозна съпротива и „акцията” ще приключи за седмица. Вместо това руските агресори се сблъскаха със сериозна съпротива и търпят непреднидено голям брой жертви, а  украинските селяни дори препречват пътя на руските танкове , като се изправят срещу тях с голи ръце.

Руските жертви вече надминават 6000, десетки танкове, самолети хеликоптери.

Пленени руски агресори в района на гр. Суми.

На руските войници им бе втълпявано, че ще „освобождават”, че в Украйна имало нацистки режим (за Бога, украйнците си избраха за президент евреин), че рускоговорящите в Украйна страдали. Точно обратното! Въоръжените от Кремъл сепаратисти в Донецка и Луганска области поставиха под пълен контрол   територията и дори украинците там са принудени да говорят на руски. В Украйна живеят десетки хиляди българи, гърци, арменци, грузинци, руснаци, но не съм чул никой от тях да се оплаква, че властите му ограничават правата.

 Ясно ни е, че въоръжените орки на Кремъл са с тотално промити мозъци, облъчени от пропаганда и насъскани с омраза. Тази империя оцелява така от столетия.

Забележете! Руската пропаганда твърди, че Украйна искала да влиза в НАТО и натовските ракети щели да стигат до Москва за 5 минути.

Значи Русия може да има ракети, с които да поразява Полша, Украйна, България, Румъния, Литва, Латвия и Естония, но ние не можем да имаме?!

Нещо повече! Спомняте ли си, че Кремъл дори се възпротиви на изграждането на противоракетен щит в нашите държави?! Значи хем да нямаме ракети, хем да нямаме и защита против руските (или иранските) ракети. Наглостта на Кремъл е безкрайна и вече е ясно, че не трябва да се съобразяваме с имперското им безочие.

Да не говорим, че през 1994 г. Русия подписа договор в Будапеща, с който гарантира териториалната цялост на Украйна, ако тя предаде ядрените си ракети на Русия.

Но както всички знаем, договор, подписан от Русия не струва и хартията, на която е подписан.

Всъщност в историята си Русия няма договор, който да е спазила.

С помощтта на ракетите Джавелин украинските патриоти разбиха много танкови колони на агресора. Стотици руски танкове вече са скрап.

И в коя от новоприетите държави в Източна Европа НАТО разположи ракети, да попитам аз фашистите в Кремъл?!

Е, сега вече е ясно, че това ще се случи, а нашите държави трябва час по-скоро да отделят ресурс за изграждане и на противоракетен щит на НАТО в Източна Европа.

Безспорно е, че Путин има психични отклонения. То, кога ли в Кремъл е имало нормален човек?! Той подписа смъртната си присъда и на неговата съвест вече тежи смъртта на хилядите жертви. Путин не бива да бъде третиран като държавен глава, а като военнопрестъпник!

Проблемът е, че Путин не е сам. Зад него стои огромен паразитен апарат.

Зад него стои огромна армия от имперски еничари – силови структури, агенти, военни, полиция. Търтеи, които през живота си нищо не са произвели и не могат да произведат. Те живеят от природните ресурси, заграбени от Руската империя и единствения начин да оцелеят е да крепят паразитната си империя. Над половината от руското население подкрепя войната. Болните промити мозъци на руснаците са облъчени с имперска пропаганда.

Утре, когато Путин го няма, те за пореден път ще кажат: Не сме виновни ние, той Путин и режимът му бяха. Така , както преди оправдаваха имперската си агресия с императора, после пък с болшевишкия режим, после с комунистическия.

За съжаление страдат и нормалните руснаци, които са не повече от ¼ от населението. Много от тях вече бягат от Русия, защото са разбрали, че там няма как децата им да се развият нормално. За последните две седмици над 70 000 руснаци са напуснали Русия.

За Бога, над 300 журналисти са убити в Русия по време на управлението на Путин. Толкова не са убити в никоя война.

Вече въведоха и присъда от 15 години затвор, ако някой твърди факти , различни от  официалните правителствени източници.

Ако тук въведем такава присъда, то цялата ни безродна русофилска пасмина отдавна да е в затвора.

Щели били да спасяват рускоезичното население???  Представете си на какво ще заприлича живота ни, ако всяка държава започне да води политика като Русия. Утре Турция ще каже, че трябва да защитава турскоезичното си малцинство и ще направи Кърджалийска народна република.  Такава е руската логика.

Но това е продъжение на старата имперска политика на русифициране чрез геноцид.

Трябва да уточним, че става въпрос за Източна Украйна, където през  1933 г. беше избито чрез глад половината от украинското насеение и на тяхно място впоседствие бяха заселени руснаци. Над 6 милиона украинци загинаха в този руски терор.

Така постъпиха руснаците и в Казахстан, където унищожиха 48% от казахите само за няколко месеца.

Нека да припомним, че още през 1930 г. изселиха от Крим всички българи, гърци, арменци, а след тях и 200 000 кримски татари, като на тяхно място заселиха руснаци.

Споменавам предисторията, за да навържете нишката на гнусната геноцина политика на Кремъл.

Обикновен фашизъм.

САНКЦИИТЕ!!!

От  10 години повтарям, че ЕС трябва да води политика към тотален и безусовен отказ от руски газ и петрол. Трябваше да се случи случи след Руската агресия срещу Грузия през 2008 г. , но тогава светът си затвори очите.

Е, днес виждаме колко прав съм бил, но вече е късно, защото умират хора, а милиони украинци са принудени да бягат от руските орки.

Русия трябва да бъде изкючена от всички международни институции – МВФ, Световната банка, ООН !!!

Световните компании сами решеха да напуснат Русия, а не толкова, че са принудени от санкциите.  На 11.03. рубата се срина до 1,5 стотинки. По-евтина е от тоалетна хартия.

Мерцедес, БМВ, АУДИ, Фолксваген, Тойта, Мицубиши , Хонда, Хюндай, Форд първи обявиха, че се изтеглят. Мицубиши дори дари 1 000 000 долара на Украйна.

Макдоналдс затвори всичките си 850 ресторанта и логистични центрове, а 65 000 руснаци останаха без работа. Стърбъгс също спря. Кока Кола и Пепси вече не оперират в Русия и заводите им спряха работа.

Всички световни модни, коземтични и фармацевтични  марки спират работа в Русия.

Тук може да видите по-пълен списък на големи компании, които пюят на Русия.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_companies_that_applied_sanctions_during_the_Russo-Ukrainian_War

Лада също спря производство , защото частите за сглобяване, които получават от Румъния ,не пристигат. Ще поседват и стотици други руски компании поради липса на суровини и части, които се доставят от ЕС, САЩ, Япаония, Корея и други нормални страни.

Това е началото на агонията. Бедна им е фантазията на руснаците какво ги чака.

Пленени руски войници в гр. Николаев

А тъкмо бяха свикнаи с лукса и западните стоки. Очаквам, че до края на месеца Русия ще фалира и ще обяви неплатежоспособност. Путин направи поредната идиотщина, като обяви, че търговските компании могат да получават дъжимото само в рубли, с което де факто сам прогони компаниите и инвеститорите.

Е, нека им е за урок! Така се прави бизнес в Русия. Утре пак отиквайте милиони за офиси, заводи, логистика…

Какво следва да се направи?!

САЩ и ЕС приеха Русия за нормална държава. Грешка. Голяма грешка!  Нека не забравяме, че Путин започна мандата си с война в Чечня. Въпреки това бе приет като нормален политик. Дори след нападението над Грузия. Дори след анексирането на Крим с него се водеха преговори.

С Русия не бива да се преговаря, защото всеки договор, подписан от Русия, не струва и хартията, на която е написан.

Гледам, че оня ден Макрон отново се срещна с Путин. Е, и?!

ЕС трябва да резбере, че само тотален отказ от руски суровини, а не само газ и петрол, може да е основа за бъдещи отношения с тази империя, защото колкото повече пари даваме на режима в  Кремъл, токова повече танкове и ракети , насочени към нас прави Русия и толкова повече пари за отбрана и армия трябва да отделяме. Това е пълен абсурд.

Пленени руски агресори в Кемеровка. „Командирът каза – отиваме на учение, изведнъж се оказахме във война, твръдят пленените руснаци.

На първо време е необходимо ЕС и САЩ заедно да обсъдят мерки за възстановяване на добри отношения със Саудитска арабия и Венецуела. Венецуела е най-богатата държава на петрол в света и несучйно Кремъл от години подкрепя диктаторския режим там, който буквално саботира производството и износа на петрол, като работи против интересите на собствения си народ. Има ли смисъ да казвам, че само за някоко месеца Венецуела може да се превърне в една от най-богатите страни в света, ако допусне петрони компании, които да добиват петрол и да произвеждат горива. Там трябва да бъдат насочени съвместните усилия.

Паралелно с  това вътре в ЕС трябва да се работи заедно против корупционните схеми на  енергийната мафия. Само ще дам пример с Испания, където  чрез убийствен данък де факто е забранено да се ползват фотоволтаични и соларни системи. Иде реч за най-слънчевата страна в Европа, с 300 дни слънцегреене, която може да захрати с ток през деня половин Европа. Но в Испания социаилсти и десни са се обединии и са въвели убийствен данък, за да предотвратят това и така защитават интересите на газовите компании.
ЕС трябва да осигури възможност за изграждане на огромни фотоволтаични системи  от най-крайната източна, до най-крайната западна точка на Европа, които от ранни зори до късна вечер да захранват енергопреносната система от изток на запад сутрин и от запад на изток вечер.

Паралено с това трябва спешно да се инвестира в изграждане на терминали за втечнен газ, както и за инвестирането в газопроводи от големите находища в Средиземно море и Близкия изток.

Безпосрно е че днес руските бомби, които разкъсват украинските деца, са построени с нашите пари. С парите, които плащаме на Путин за енергийния рекет. Виновни са неговите местни слуги като Борисов и Меркел, които години наред обсужваха руските енергийни схеми.

Трябва да предотвратим всяка възможност в бъдеще да се случва отново.

Русия трябва да бъде тотално изолирана и поставена под ембарго, на каквото би завидял и Роналд Рейгън! Нека да видим тогава колко са велики.

Но светът не трябва да прави отново същата грешка и да праща отново милиарди долари помощи, както се случи през 1990 г. , защото точно с тези пари Путин направи първите си милиони, а утре друг като него ще яхне Империята на злото.

БЪЛГАРИЯ ?

Само да припомня, че и в момента властите продължават да прикриват огромните данъчни престъпления на Лукойл. Вече над 20 г. руската компания не е отчела и не е платила и 1 ст. данък печалба в България.

Схемата е забранена от нашите закони (ЗКПО и ДОПК) и се нарича скрито разпределение на печабата между свързани лица. Полагаемата глоба е 20 % от оборота, представляващ скрито разпределение. Лукойл си регистрира офшорка в Швейцария през която само по документи си доставя всичкия петрол като му завишава цената към фирмата си тук. Обратно, около 54 % от горивата ги изнася отново само по документи през офшорката, като им занижава цената.

Така тук оформя изкуствена загуба и огромна печалба в офшорката, която е освободена от данъци и заминава директно в Русия.

Дължимата глоба за това нарушение е около 500 000 000 лв. за всяка година, т.е. при добро желание и ако решат да изпълнят закона, властите спокойно могат да конфискуват рафинерията и тя да стане държавна собственост , защото глобата за давностния период надвишава стойността на рафинерията. Но както виждате НАП и МФ, водено от Асен Василев, продъжават да работят за руската компания, против интересите на България.

На всичко отгоре и руският посраник Митрофанова се разхожда тук съвсем свободно със смешната си униформа на шафнер от спаен вагон, вместо да бъде изгонена като персона нон грата. Друг е въпроса, защо руските посраници съсем демостративно се обличат във военни униформи, вместо да се обличат като нормани хора. Кета империя, която дори чрез дипломатите си подчертава своя милитаризъм.

Шафнерът от спания вагон се гордее с униформата си.

Ще спра дотук, за да не изместя акцента…

Русия загуби войната още преди да я е започнала. Руснаците скоро ще го усетят по джоба си. За съжаление страдат милиони украинци. За Бога, руските бомби разкъсват украински деца !!! Путин няма полезен ход и ще хвърли нови сили. Предполагам, че скоро ще вкара и наборна армия, защото досега Русия действа само с професионаните си еничари. Да видим какво ще се случи, когато руските майки започнат да посрещат ковчезите на децата си, които са изпратили против волята им в армията. Путин не може да подвие опашка и да се оттегли, защото собствените му слуги, ще го отстранят, а вероятно и убият. Това ще е най-логичния и най-заслужения край на този болен диктаторски мозък. Уви, този вариант е малко вероятен и жертвите на войната ще са десетки хиляди хора.

Русия никога повече не трябва да бъде третирана като нормална държава. Санкциите срещу нея може да отпаднат едва, когато обезщети Украйна за сринатата икономика и хиядите невинни жертви. Щетите вече са за трилиони долари. Пари, които Русия няма. Няма и да има.

 Когато руските бомби разкъсват телцата на украинските деца, никой не бива да стои безучастен!!!

Убийте Путин , за да не умират невинни деца !!!