8158_ccccЕ, ГЕРБ увеличи акциза на бездимните цигари.

И  е първото увеличение. Ще има и последващи.

Слушам я някаква комунистическа мърша от ГЕРБ как обяснява, че влизали по-малко пари в бюджета от бездимните цигари и трябвало да им се вдигне акциза.
Ми, увеличете акциза на димящите отрови, ма, овца загубена. Те са все още с над 99% от потребление. И ще напълните бюджета. За 1 ден.
Вместо да стимулират хората да преминат към по-малко вредните бездимни цигари, принуждават пристрастените българи , които са повече от 50% от възрастното население, да продължават да се тровят с катрани и пушек.
Били влезли в бюджета 15 милиона лева по-малко, защото хората избирали безвредните цигари.
Ами колко струва един човешки живот?! Колко са раковите заболявания, респираторните заболявания, причинени от димящите отрови, от които пушачите поглъщат над 400 отровни химически съединения.

Не, тези гадове искат да вдигнат акциза на далеч по-безвредните бездимни цигари, за да защитят пазара на руската компания Булгартабак, като увеличават цената на безвредните цигари и принуждават хората да си купуват евтината отрова.

Ум да ти зайде от скудоумие и слугинаж.

Ми, увеличете акциза на горивата, който е най-ниския в Европа, за да НЕ може картелът на Лукойл да си слага голяма надценка.
Нали искате приходи в хазната? Просто вместо да си слагат голяма надценка на горивата, парите от по-високия акциза ще влизат в бюджета, а крайната цена ще е същата, но с нормална търговска надценка.
Ето ти 1 милиард лева в бюджета. Всяка година. Ето ти борба с монопола. Таратанци.

Ми, договорете по-ниска цена за руския газ, като искаш пари в бюджета. България и днес плаща най-скъпия руски газ в Европа. А има действащо предложение за предоговаряне.
Европейската комисия дори обяви, че България има право да поиска в Арбитража връщане на надвзетото, което сме надплащали през годините за най-скъпия руски газ.

Вместо това Борисов отиде на среща при Путин, върна се и цените на ток, газ и парно скочиха.

Никой не трябва да се заблуждава!
ГЕРБ е политическа структура, конструирана от Кремъл, подчинена на Кремъл, за да обслужва схемите на руския империализъм и неговата експанзия в България, подобно на предишните мимикрии – НДСВ и СДС.

Тази безродна сган, сбирщина от втори ешелон комуняги и безродни русофилски мърши, за пореден път доказа своята пълна зависимост от Кремъл, за пореден път доказа своята мръсна антибългарска и антинародна същност.
Доказа го и чрез лобисткия закон, който иска да смаже дребните търговци на горива (над 5000 малки бензиностанции), като им постави непреодолими изисквания за 3 милиона лева уставен капитал и склад от 1 милион литра. За да ги отстрани от пазара и да осигури за картела на Лукойл и тази пазарна ниша.

Доказа го и с промените в Закона за приватизация, с който опрощават задълженията на руските собственици на Булгартабак, както и 58 милиона лева неустойка, която трябва да плати приватизатора на Български морски флот заради неизпълнение на договора.
Това – докато закриват болници и отказват пари за лечение на раково болни и за деца с увреждания.
Поредната руска партия в България, която имитира уж проевропейска политика, за да подлъже милиони българи и да узакони и доразвие експанзията на руския империализъм в България. Уж ЕС ни е виновен за нещо си, докато тук крадат за световно, че и усвояват милиарди и милиарди от безвъзмездните европейски фондове. Пак те и техните фирми.
А България продължава да плаща най-скъпия руски газ и  горива с най-висока надценка в Европа.

Вече над 30 % от икономиката ни е директно в руски ръце и поне още толкова – в ръцете на техни подставени лица и офшорки. Над 100 000 фирми, регистрирани официално в България са собственост на граждани от Руската федерация. Но по-страшното източване иде от офшорките ми, регистрирани на подставени лица.

Руска собственост вече са десетки медии, телевизии, вестници, ТЕЦ-ове, заводи, милиони декари земеделска земя, половината ни Черноморие. Цели сектори от икономиката ни са в ръцете на руски групировки като ТИМ. Тотален монопол на Лукойл и Газпром.

А за последните 10 години над 1 милион българи избягаха от България.

За да търсят хляб и бъдеще за децата си в нормални държави, където не е стъпвал руски ботуш и не управлява мафия, подчинена на Кремъл и Путин.

ФАКТ !

И никой да не си прави илюзия, че ГЕРБ е алтернатива на БСП.

Все едно въшката да е алтернатива на бълхата.