55Казват, била се провалила демокрацията.
Да, де, ама у нас.
Що ли не се е провалила в Германия, Франция, Белгия?! Що ли в тези държави заплатите и пенсиите са 10 пъти по-високи, а цените на храни, ток, парно, газ и горива са по-ниски от тук?!

Какви са фактите?!
Над 30% от икономиката ни е директно в руски ръце. Официално.

Само Лукойл формира близо 10% от БВП, но не е платил и стотинка данък печалба.
За последните 11 години са отчели приходи от над 66 МИЛИАРДА ЛЕВА, но не са декларирали и платили и стотинка данък печалба.
В България вече има официално регистрирани над 100 000 фирми на руски граждани.
Руска собственост са Булгартабак, БТК, Виваком, Мобилтел, ТЕЦ Русе, ТЕЦ Марица Изток 1, ТЕЦ Марица Изток 3, както и още няколко по-малки ТЕЦ-а. Голяма част от собствеността им е прикрита зад офшорки и подставени лица.
Руска собственост са аптечни вериги като „Медея”, търговски вериги и МОЛ-ове, заводи, млекопреработващи предприятия, мандри, търговски вериги.
Вече има стотици хиляди имоти на руски граждани в руски апарткомплекси, къщи, вили.
Те ги използват с туристическа цел, отдават ги под наем на други руснаци и не плащат и стотинка данък, нито туристическа такса, за разлика от всеки български хотел и турист. Държавата ни губи стотици хиляди, а може би и милиони левове всеки ден.
Но не и от мен като български гражданин, който си плаща ще, не ще, туристическата такса. Не и от българските хотелиери, който са обложен с една камара данъци, изисквания, такси.
Двата най-големи фонда за изкупуване на земя у нас също са руска собственост.
Руска собственост е дори ФК „Левски” – на Внешторгбанк.
Една голяма част от икономиката ни е в ръцете на техни подставени лица, които действат през офшорки.
Такъв е случаят с Пеевски от ДПС, примерно.
Руска собственост е и веригата Lafka, която е 100% собственост на Булгартабак. Чрез нея руснаците контролират и разпространението на пресата, както и голяма част от пазара на цигари.
Впрочем миналата година руснаците сринаха завода на Булгартабак в София, работниците изхвърлиха на улицата, а машините изнесоха в Сърбия.
Никой в държавата не обели и дума да защити работниците, нито пък да поиска обезщетение за нарушаване на приватизационния договор.
Напротив, в парламента гласуват промени в закона, внесени от депутат от Атака, за да опростят десетки милиони, които руснаците дължат за нарушения договор.
Подобно на случая с приватизирането на Български морски флот.
Да не споменавам лица като почетния руски консул Гергов, в чийто кабинет в ЦУМ тича на крачета главния ни прокурор. Собстеник на хотели, КК „Слънчев ден”, ЦУМ, Пловдивски панаир и т.н. и т.н.
Да не споменавам групировки като ТИМ, които владеят и контролират цели сектори от икономиката ни – авиация, речно плаване, зърнобази, застраховане, банка, химическо производство, пивоварни, землищата на няколко града и т.н. и т.н.
Като офшорка е регистриран и дистрибуторът на Лукойл за България – „Лукойл България” ЕООД, който пласира на вътрешния ни пазар 100% от горивата, произведени в рафинерията.
Като офшорка е регистрирана и фирмата „Литаско”, която пък е 100 % доставчик на суровия петрол.
И нито стотинка платен данък печалба!
Да не споменавам групировки като СИК и ВИС, създадени от руските служби с помощтта на ДС още в началото на прехода, за да сеят страх и рекет.
А спомняте ли си КОЙ разграби банките през 1996 г.?
12 банки, до една ръководени от кадри на Държавна сигурност, раздадоха на партийните другари необезпечени кредити за 300 милиарда лева.
Тази мръсна безродна сган от Държавна сигурност, верният слуга на Кремъл, успя да фалира държавата  за пореден пък, като предизвика и умишлена хиперинфлация, а левът се срина до 3000 за долар.
Управителят  на БНБ Тодор Вълчев, както и неговият заместник също бяха доказани агенти на ДС.
Всъщност през 1996 г. България претърпя най-голямата демографска криза в историята си и над половин милион българи избягаха, защото бяха принудени да потърсят хляб и бъдеще за децата си в нормални държави, където не е стъпвал руски ботуш и не управляват  безродна комунистическа сган и слуги на Русия. Добре организирано активно мероприятие от Кремъл с помощта на местните им слуги, за да прогонят младите и можещи българи, които биха се съпротивлявали на мафиотските им схеми. Обезкръвявване на нацията чрез прогонване на младите, можещите, искащите демокрация и нормалност.
През същата година Луканов и Овчаров, заедно с Илия Павлов , бос на руската групировка Мултигруп, създадоха дружеството „Топенерджи”, финансирано с 1 милиард лева необезпечен кредит. Целта беше „Топенерджи” да купи газопреносната система на България и да я прехвърли в собственост на Газпром.
Е, Жан Виденов се опъна и руснаците го пометоха.
Голям цирк разиграха тогава.
Спомняте ли си как от националния ефир на държавната ни телевизия „революционерите” от Каналето пееха „Боят настана” с логото на Мултигруп, а после припкаха в офиса на Мулти да си взимат хонорарите.
Познавам двама депутати от БСП от оня парламент. Наскоро попитах единия:
– Наясно ли бяхте тогава, че руснаците организират целия този цирк пред парламента, за да изклатят Виденов, който не е съгласен да предаде газоприносната ни система.
Отговори без да се замисли:
-Абсолютно!
Но когато го попитах защо си мълчат, защо си траят и навеждат глави, само сведе рамене и махна с ръка…

Та, връщам се и по-назад, за да проследим корените на бедността и да разберем причините за това, как тези, които разграбиха България твърдят днес, че демокрацията се е провалила.
Пак по това време комунистите разграбиха и ТКЗС-тата. Спомняте ли си орсовките на БСП, Меджидиева, която избяга чак в ЮАР и завлече милиони.
Пак по това време Русия спря едностранно да изпълнява задълженията си по Ямбурската спогодба.. По силата на този договор Русия беше длъжна да доставя на България по 3.75 млрд. куб. м/год.
По силата на този договор Българската страна извършва със свои средства и строителни организации строително-монтажни работи по изграждането на обекти на газовата промишленост за около 600 млн. преводни рубли /тогава равни или по-скъпи от USD/. Страната ни доставя тръби с голям диаметър и предоставя на Москва конвертируема валута, еквивалентна на 172.4 млн. преводни рубли. Осигурява машини, оборудване, материали и други български стоки на обща сума около 462 млн. преводни рубли. Важен за страната ни е протоколът към Ямбургската спогодба от 4.10.1991 г. Според него от 1992 до 1998 г. получаваме по 3.34 млрд. кубика газ годишно. Същото важи и за следващите 10 години – до 2008.
През 1996 г. Русия едностранно се отказа от изпълнението на договора и никой в държавата ни не заведе дело, за да защити интереса на България. Тишина. Трудът на хиляди българи, милиарди левове потънаха в лакомото , ненаситно гърло на руската ламя.
Към разграбените милиарди от банките, прибавете и милиардите, които Газпром ни дължи.
По времето на кабинета Костов шефът на Газпром дори имаше наглостта и безочието директно да заяви: Не признаваме Ямбургската спогодба, ако не се подпише договор с “Топенерджи”, ще спрем доставките за България, а ако в отговор бъде намален транзитът, ще последват други санкции.
Т.е. – предайте си газопреносната система на нашите хора, за да не плащаме никакви такси и да правим каквото си искаме и ще оцелеете с още малко газ по договора.
Тази  азиатска сган винаги е била нагла, до момента, в който не се опълчиш, както го направиха финландци, поляци, латвийци, естонци. Както го направи и народът на Афганистан.
Но тук няма управляващи с национално достойнство, а руски слуги, които веднага актививират поредния план за дестабилизация , политическа мимикрия и политическа анархия.
Всъщност, руската групировка Мултигруп е създадена още по Живково време, през 1987 г., когато е създадена като структура и бъдещата разграбена банка КТБ от съветските агенти Красавцев и Симаков.
След 1990 г. всички правителства работеха за Мултигруп.
Групировката започна да внася без мита евтини зеленчуци и плодове от Гърция и Турция, с протекции и прикриване от най-високо държавно ниво. Така се подби цената на българското производство и много оранжерии и производители фалираха. Групировката държеше и вноса на захар, кафе, като постепенно превзе и вноса и износа на месо.
Знам за случаи, в които дребни търговци, които осъществяваха внос и износ по това време, бяха спирани от ескортния мерцедес на Министерски съвет по нощите и бяха заплашвани от мутри, че ще им отрежат краката, ако продължават да търгуват с месо.
А спомнат ли си, когато правителството на Филип Димитров прие решение, че е недопустима приватизацията на Нефтохима, защото, цитирам „е стълб в бюджета на България и елемент от националната ни сигурност, още същата вечер Луканов се срещна с Доган, а на следващия ден правителството беше свалено с гласовете на ДПС.
Не се учудвайте, че новият сарай на Доган е на терена на Лукойл до пристанище Росенец и го охраняват и до днес с НСО.
А спомняте ли се Лукановата зима, дефицита, опашките,  когато руският агент обяви мораториум върху плащанията по външния ни дълг?!
Като споменах външен дълг – замисляте ли се защо България финишира „дружбата” с СССР с такъв огромен дълг – над 10 милиарда долара?!
Тогава – 600 милиона пенсии като тази на баба ми или 150 милиона заплати като тази на баща ми инженер.
Пари, които режимът на Живков взимаше от западни банки, за да плаща на СССР. Пари, които взимаха назаем, за да оцеле режима още няколко години.
Не се учудвайте защо се стига до там.
България беше длъжна да изнася селскостопанската си продукция за СССР под себестйност. Домати по 2 ст./кг., картофи по 1 ст./кг.
В същия момент бяхме задължени да изкупуваме всевъзможи руски боклуци, остарели и неефективни технологии, таралясници и въоръжение. Но го плащахме с надути цени по бартерни сделки или най-често с долари.
Още през 1949 г. руснаците обесиха Трайчо Костов, който се опита да защити интереса на България от неизгодните договори с СССР.  Така руснаците  предотвратиха  всякакви опити за икономическа свобода на България. Факт!
За да се стигне и до момента, когато през 1960 г. България предава на СССР целия наличен златен резерв на БНБ – 32 тона злато. Просто защото в сме фалирани за пореден път и в хазната ни няма и цент. Следва пореден фалит през 1969г.
Но да се върнем в по-нови времена, за да припомним на онези, които твърдят , че „демокрацията” се е провалиала,  простите факти.
Кабинетът Костов буквално хариза на руснаците перлата в короната – Нефтохима за смешните 100 милиона долара. Само да припомня, че годишншти приходи на рафинерията през последните 15 години са по 6 – 8 милиарда лева. Годишно.
Осъществи се и една приватизация, която узакони грабежът на комунистическата клика и я превърна в едра буржоазия. Довчерашните борци против капитализма за една нощ осъмнаха като едри капиталисти.
Хора като Корнелия Нинова се сдобиха с акции от предприятия за милиони, хора като почетния руски консул Гергов се сдобиха с курортни комплекси.
А в хазната ни влязоха жълти стотинки.
В правителството на СДС дори беше създадено специално Министерство на държавната администрация, което обслужваше основно схемите на руската групировка Мултигруп.
Последва предаване на караула на следващата руска мимикрия – НДСВ. За да узаконят чрез избори поредната мимикрия дори домъкнаха от Мадрид и бившия цар. Домйкнаха го Илия Павлов и Ахмед Доган.
Министерството на държавната администрация беше оглавено от зам. шефа на Мулти, агентът от Държавна сигурност Димитър Калчев.
По време на управлението на НДСВ друг колос в икономиката ни – БТК беше буквално подарен на руснаците за 200 милиона лева. Само сградите на компанията струват повече. Да не говорим за инфраструктура, жици, техника, и готов пазар от милиони потребители, които всеки месец снасят в кошницата на руснака.
Започна и един от най-колосалните грабежи в историята ни – заменките.
Милиони декари земеделска земя от ниска категория бяха заменени за златни терени по Черноморието ни.
Днес върху тях се ширят руски апаркомплекси и хотели на олигарси, а държавата загуби над 10 милиарда лева.
После дойде времето и на Тройната коалиция, която довърши заменките и подготви приватизацията на Булгартабак и Пловдивски панаир.
Впрочем, директор и в двете дружества беше Корнелия Нинова.
Едно от първите неща, които кабинетът на Борисов направи, беше да хариже на руснаците целия холдинг на Булгарабак за смешните 50 милиона лева. Толкова струва пазарната оценка само на марката „Виктори” – рецепта, технология, търговско име и пазар. Да не говорим за заводите, складовата наличност, транспорт, почивните станции, офисите, търговските обекти.
Миналата година руснаците сринаха завода на Булгартабак в София, работниците изхвърлиха на улицата, а машините изнесоха в Сърбия.
Преди дни депутат от Атака внесе проект за промени в Закона за приватизация, с които руските собственици на Булгартабак да бъдат освободени от плащане на неустойки за неизпълнение на договора.
Сами преценете колко стотици милиони е загубила България само от тази сделка.
Още в първия си мандат правителството на Борисов буквално хариза на Лукойл и единствения ни терминал за петрол, заедон с цялото пристанище Росенец.
Концесията е за цели 35 години на цената на концесията на един плаж. 750 хил. евро, при оценка на международна експертна група за цена от 35 милиона.
Все пак иде реч за терминал, през който преминават годишно над 6 милиарда литра петрол в едната посока и над три милиарда литра горива в другата посока.
Там все още няма измервателни уреди, а органите на НАП и Митници не припарват до терминала. Никой не знае какво реално се вкарва и изкарва от България и колко губи държавата ни от неплащане на мита, акцизи, данъци.
Факт е само, че „Лукойл Нефтохим Бургас” АД отчита за последните 11 години приходи тук от над 66 МИЛИАРДА ЛЕВА,  но не е отчел и платил и стотинка данък печалба.
Само да спомена и дребната подробност, че одитор на КТБ и Лукойл и небезизвестната KPMG.
По време на първия мандат на Борисов върви и най-голямото източване на бана КТБ.
Както казах, тази банка е създадена като структура от руските агенти Евгений Красавцев и Алексей Симаков заедно с ченгета от ДС още през 1988 г. и преструктурирана в банка през 1994 г.

КТБ е създадена като структура от КГБ още през 1988 г. заедно с агенти на Държавна сигурност.

КТБ е създадена като структура от КГБ още през 1988 г. заедно с агенти на Държавна сигурност.

Съобщението, обнародване в "Държавен вестник" , с което се обявява създаването на КТБ като правоприемник на структурата на КГБ и ДС

Съобщението, обнародване в „Държавен вестник“ , с което се обявява създаването на КТБ като правоприемник на структурата на КГБ и ДС

1005822_699936973382529_3420895145451346881_n1622244_699936993382527_3159143845985636955_nСведения от Комисията по досиетата за агентите на ДС, участвали в създаването на КТБ

В нея държавата наливаше парите от държавните ни предприятия, с които се финансираха без опезпечения паразитни руски политически проекти като ДПС и „България без цензура”, изкупуване на вестници, телевизии, търговски предприятия.
Последва и цирка с подаване на оставка, след като руското ЕРП „Енерго про” умишелно засече в най-студената част на зимата сметки с удължен период.
Хиляди хора във Варна излязоха на протест, подведени от манипулацията.
Когато обаче хората започнаха да скандират „Долу ТИМ!”, а Пламен Горанов се самозапали в знак на протест против пълното господство на руската групировка в града, веднага изнесоха протеста към София.
Тук изкараха няколко мутри да се сбият на Орлов мост, а Борисов театрално хвърли оставка.
Целта беше да се имитира политическа нестабилонст в България, която би могла да осигури на Русия осъществяване на проекта Южен поток, като се заблуди Украйна, че Русия има алтернатива през Черно море и България.
Стигна се до там, че правителството  на ДПС с Орешарски беше избрано с кворум, осигурен с гласа на Волен Сидеров от Атака.
Дори разиграха и цирк с откриване на строежа и цопнаха някакви смешни 50 метра тръби насред полето. Клети руски ку..ви. iujen_potok_
Е, украинците не се подлъгаха и не клекнаха пред Русия в преговорите, защото им беше ясно, че никой няма сериозно намерение да строи Южен поток.
Хората, които са наясно, ще ви обяснят, че този проект е прекалено скъп и неизгоден. За да се прокара газ на 2000 км. дължина и 2000 м. дълбочина са необходими огромни компресорни станции, които да поддържат огромно налягане от над 250 атмосфери. За това е необходим и постоянен дебит.
По тази причина руските мекерета на българска държавна служба заложиха и клаузи в договора, че България няма да получава транзитни такси през първите 15 години и то изчислени на база пълен дебит на газопровода, което никога не може да бъде постигнато. Т.е. щяхме не само да не получаваме транзитни такси, но да загубим и настоящите.
А спомняте ли си , че когато заговориха за Южен поток, първо спрягаха цена от 2 милиард лева, после станаха 2 милиарда лева, а накрая  стигнаха 8 милиарда лева.
Само при това положение, финансиран с български пари и без никаква печалба за България този газопровод би бил изгоден за Газпром. Факт!
Иначе отдавна да са го направили с техни средства.
Но тук русофилските малоумници квичат, че сме били загубили милиони.
Идиоти с промити мозъци.
Междувременно Путин направи всичко възможно да удържи Сирия под руски контрол, за да предотврати преминаването през нея на конкурентни на руските газопроводи и петролопроводи към Европа. По същата причина се сдуши и с Ердоган, като предизвика и огромна мигрантска вълна, която използва за политическа дестабилизация на ЕС и засилване на политическото влияние на крайно леви и крайно десни „националистически“ формации, финансирани с руски пари, като примерно Льо Пен във Франция. И докато касапницата в Сирия продължава, Русия продължава да печели стотици милиарди долари годишно без конкуренция…

Е, после доразграбиха КТБ в мандата на Орешарски, хвърлиха оставки, а Борисов се върна на бял кон, ни лук, ни лук мирисал…
Но това са само кадри от миналото.
Минало, което определя настоящето.
Пропускам много, примерно факта, че 16 милиарда ДДС е откраднато през последните години, че в прокуратурата стоят на трупчета дела за източване на милиарди лева ДДС и все дела, образувани срещу комунистически олигарси и руски фирми и офшорки и техни подставени лица.
Пропускам и подробности около т. нар. „американски” ТЕЦ-ове.
Всъщност и те са руска офшорна собственост, съвместно с български енергийни олигарси. Дори в ТЕЦ Марица Изток 1 държавата ни има дял от 33%, но премиерът упорито отказва да назове кой е съдружника. Е, управляващата на офшорката собственик AES се казва Инна Радионовна, ама това си е класическо американско име, нали?!
Истината е, че привлякоха за съдружник американска фирма, която да инвестира нови и модерни сероочистващи съоръжения, като гарантират възвръщаемост. Нищо повече.
Не дават и 1 лев, изплащат на фирмата вложеното, а печалбата си я делят.
Държавните гаранции за изкупуна на тока ги даде през 2005 г. министър Овчаров. На фирмата на своя състудент от Москва Красимир Георгиев „Фронтиер”.
Е, колко да са американци, ммм?!

И днес тези хора, техните рупори, техните платени журналисти от купените им медии, твърдят, че демокрацията се е провалила.
Не, това не е демокрация.
Демокрация има в Швеция, в Германия, в Дания, във Франция.
Тук има мутрокрация по руски образец.
Затова вече над 1 милион българи избягаха през последните 10 години в нормални държави, в които не е стъпвал руски ботуш и не управляват продажни русофилски мърши, за да търсят хляб и бъдеще за децата си. За да търсят нормално заплащане на труда си.
И никой не избяга в Русия.
Що ли?!
Кажете, бе, русофилски мърши безродни.
Що никой не бяга към Русия?
Даже и бежанците не искат там да стъпят.
Дали пък щото и там демокрацията се е провалиа, ммм?!

Само да припомня – Блъгария продължава да плаща най-скъпия руски газ в Европа, а българите да плащат за горива с най-голяма надценка, но с най-нисък акциз и приходи за хазната.

Да припомня и факта, че още на 16 март 2017 г. ЕК обяви, че Газпром, за да избегне глоба, е отправил предложение за предоговаряне и понижаване на цената.
Да сте чули безродната русофилската паплач от ГЕРБ да отговарят на предложението?!
Да сте чули безродната русофилската паплач от т.нар. опозиция  БСП да настоява за понижаване на цената?!
А т.нар. патриоти и съветските им приятели от ДПС ?!
Нещо повече. През м. май тази година ЕК обяви, че България има възможност да поиска от Арбитража Газпром да възстанови надвзетото през годините. Полша и Литва веднага го сториха. А тук – вдигат цената на газ, парно и ток.
Ето това имам предвид, когато казвам, че от 70 години България се управлява от продажна и безродна русофилска паплач, която дължи властта и богатството си на руския щик, който прободе България през 1944 г.
И неслучайно продължаваме да бъдем най-бедната държава в Европа, с най-ниски пенсии и заплати и най-голям демографски срив.