Фенове на Шалке опъват фанелка 1 декар с логото на Газпром, вместо да гледат мача.

Фенове на Шалке опъват фанелка 1 декар с логото на Газпром, вместо да гледат мача.

Замисляте ли се?!
Гледам в Шампионска лига, гледам и на Световното.
Хората рекламират коли, бири, банкови карти, детски игри, всякакви стоки и услуги, които се намират в конкуренция и изведнъж….реклама на Газпром.
Че какво друго да рекламира Русия?! Телефони ли, коли, ли, дрехи ли, храни ли, бяла и черна техника ли, курорти ли?!
За чий уй е тази реклама на Газпром, се пита нормалния човек?!
Нима роснака има избор?!
Нима на другия край на света ще си купят Газпром?!
Нима квотата за доставка към ЕС не е изпълнена на 100% ?!
Защо се „рекламира“ Газпром?!
Да не би, като си отвъртиш кранчето на парното, да имаш избор?! (изборът го е направил премиерът преди теб).

Да не би да си мислите, че го правят от любов към футбола?!
Истината е, че по този начин, наливайки милиони долари във ФИФА, ФАФА, ФУФА и ФОФА, Путин си купува политически лобита и захранва медии, взимащи от милиардите на Газпром, които прибира с огромна надценка от държави като България.
Директно!
Естествено, спонсорират яко „Зенит“ Санкт Петербург – родния град на Путин и шефа Алексей Милер. Наливат безумни милиони и купуват чужди футболисти на килограм. За по 40 – 50 милиона евро парчето. За да докажат, че имат футбол и да им се радват крепостните.
Но по-интересното е, че направо си купиха германския Шалке 04 с договор за реклама и спонсорство до 2022 г. на стойност 120 милиона долара, а феновете-олигофрени на Шалке нямат нищо против да опъват фланелка 1 декар с логото на Газпром, но не и да гледат мача.

Наливат пари и в Челси, Цървена звезда. Готвеха договор и с ФК Левски, който и без това е руска собственост и днес носи логото на руската компания Виваком.
Купиха си и Франц Бекенбауер, който стана основен посланик на „футболната“ програма на Газпром.
Всъщност по този начин те си купуват политическо и медийно лоби, което да поддържа позициите им и да им гарантира запазване на квоти и пазари.1
Не се учудвайте, че има германци, които клякат на Русия.
За много пари, естествено.
Да припомня, че бившият германски канцлер Герхард Шрьодер, веднага щом напусна канцлерството, стана шеф на Газпром за Източна Европа със 100 000 евро месечна заплата. А миналата година го назначиха на ръководна позиция в Роснеф, като вероятно освобождават позицията в Газпром за следващата руска покупка – канцлерът Меркел. (впрочем, студентка в същия Санкт Петербург (тогава Ленинград)  по времето на студентсвото на Путин).
Не се учудвайте, че същата налива 20 милиарда евро в един безсмислен газопровод Северен поток 2, за да може руския газ да заобиколи Полша и Украйна и по този начин да обслужи Путин и интересите на руския енергиен империализъм.
Би следвало европейският законодател да се замисли дали са допустими реклами от монополисти, които и без това са изпълнили квотите си на 100% , а в отделни държави държат и 100% от доставките и дали по този начин един монополист всъщност не захранва легално своето политическо и медийно лоби. Иде реч за хиляди хора, които са зависими от тези пари – политици, кметове, журналисти, футболни дейци. Хора на високи, отговорни позиции.
И не само да се замисли, ами и да реагира със забрана на тази практика.
Ясно е, че ако в една реклама няма логика, то зад нея стои нещо друго.