1Позволявам си да го напиша на език, който да е максимално достъпен и разбираем за „бедните“. Голямата грешка на съвременния социализъм е иделогемата, която тези примати приемат, че понеже има богати, по тази причина има и бедни. Богатство на едни, видите ли, е причина за бедността на други.
Естествено мошениците-идеолози и партийното ръководство на социалистическите партии са от богатите. Те имат бизнес, фирми, участват в бордове на банки, застрахователи, хотели, фабрики. Те отдавна са се превърнали в едри капиталисти.
Но това, на което разчитат в политически план и това, което им осигурява всъщност възможността да натрупват капитал и личното благополучие, е точна тази сива, мързелива, безпросветна маса от примати, които вярват, че са бедни, защото има богати и те трябва да ги хранят, че богатите са им взели и сега са длъжни да дадат.
Това, докато по цял ден си чоплят носа и чакат социални подаяния.
Социалистите в отделни държави са се превърнали в експерти по източване на държавни средства, за да подхранват една цяла каста от мързеливи паразити, които разчитат на социалната политика.
Да вземем например Испания, където  имаш право 8 месеца да получаваш 80% от заплатата си като обезщетение за безработен, ако си работил 1 година.
Това кара много млади хора да се хващат на работа за 1 година, примерно на заплата 2000 евро и после 8 месец да си лежат, докато получават по 1600 евро. После започват да си търсят отново работа, едва, когато привършат парите.
Това е и основната причина за 40% безработица при младите хора в Испания.
Същите социалисти в Испания, обаче са част от енергийната мафия, която е забранила на испанците да ползват слънцето като източник на енергия.
Да, в Испания има данък „Слънце”. И той е с такъв размер, че обезсмисля поставянето на фотоволтаични системи и соларни панели за подгряване на вода. И това в най-слънчевата държава в Европа, с 300 дни слънцегреене в годината. Вместо Испания да доставя ток на половин Европа от фотоволтаици, испанците плащат луди сметки за климатици, които биха могли да ползват безплатно с ток от покривите си. Но не! Данък „Слънце” е закрепен дори конституционно със съдействито на същите социалисти и кралят-мафиот.
Това е само един от примерите.
Но да се върнем към нашите условия.
В държави като България и Русия, които са управлявани от една и съща мафия, подчинена на Кремъл, твърдението, че има бедни, понеже има и богати донякъде е оправдано. Реалността е такава. Тук комунистическата олигархия и нейните руски господари още в началото заграбиха производствените мощности, заводи, фабрики, мандри, станаха едри земевладелци и арендатори, застрахователи, банкери и хотелиери.
Те пишат законите така, щото да обслужват едрия корпоративен капитал, енергийния монопол на Русия и енергийната мафия, свързана с него, като в същия момент задушават малкия и средния бизнес с рекет, административни изисквания, такси, лицензи и бюрокрация.
Лично познавам много хора, които загубиха бизнеса си, защото мафията им го отне, а в по-ново време това става чрез рафинирани законодателни мерки, съчетани с бюрократичен и съдебен произвол.
Тук, в държави като България,  в които над 30% от икономиката е директно и официално в руски ръце и поне още толкова в ръцете на техни подставени лица и местни комунистически олигарси, можем да твърдим с право, че има бедни, понеже има богати. Това е целта на тази власт. Тук бедните наистина гласуват и избират богатите, които са им взели, че и надвзели.
Но точно тези бедни тъпо и упорито продължават да гласуват и да избират същите тези богати, които ги държат на прага на социалния минимум, в страх и зависимост, без дори да осъзнават откъде им идват всъщност бедите, неволите и бедността и защо е толкова трудно да се реализираш.
Тук има една доста голяма прослойка от социалистически примати, които са оформили в съзнанието си разбирането, че държавата е длъжна да ги храни, да им намира работа, да им плаща помощи, да ги лекува безплатно. А кой да плаща за всичко това?!
В същия момент, като ги попиташ какво умеят – хъц?!
Липсата на предприемчивост отдавна е убита. 70 години социализъм и мутрокрация от руски тип тотално е убила и обезличила желанието на голяма част от българите да се усъвършенстват, да се образоват, да търсят шанс.
Неслучайно 50% от хората тук изобщо не гласуват, защото са осъзнали, че ДПС и Атака, че ГЕРБ и БСП са едно и също нещо, подчинено на една логика и целите един господар – Кремъл и бандата му от верни олигарси. Някои от хората не го разбират, не го осмислят, но просто инстинктивно се досещат.
А страхът е основния мотив за тяхната апатия, подчинение и липса на достойно гражданско поведение. Мафията на това разчита – на страха, на лъжите, на неграмотните и обезверените.
Не така стоят нещата в развитите демократични държави. Там тази сива маса от социални паразити е много по-малка като процент и социалистите не могат да разчитат само на нея. Там всеки, който иска и може, успява. Било то с личен бизнес или като наемен работник. Там правилата са ясни и най-важното – действат и се спазват от всички!
Тук дори хора с добро образование и интелект не са в състояние да се справат с житейски предизвикателства, с мафията и нейните метастази и просто кретат, линеят.
Или избират да живеят и работят в държави, в които не е стъпвал руски ботуш, държави, които не се управляват от мафията на Кремъл, в държави, в които трудът се заплаща достойно.
През последните 3 години още 300 000 млади и способни българи направиха този избор.
Тук примерно социалистите плещят за безплатна медицина. Тези говеда явно не осъзнават каква вреда нанасят на общественото съзнание, на формирането на нормални критерии у хората. Спомням си, че някаква артистка от БСП (те всички там са артисти, но тая е професионална) ги плещеше тия идиотщини по време на предизборната кампания, та и днес ги преповтаря, а лидера им е превърнала думата „безплатно” в основна подметка на речника си. Ми, що да не направим и театрите безплатни?! Артистите на държавна заплатка и вход свободен?! Ама по-ниска от тази на докторите. Щото докторите спасяват животи, все пак. Щото ден и нощ треперят над пациенти и носят отговорност. Щото един ЯМР струва 10 милиона и носиш отговорност за него и за диагнозата, която поставяш.
Ми, що и депутатския труд да не е безплатен?! Нали уж е на ползу роду?! Или що не си дариш акциите от Техноимпекс, ма ?! За безплатна медицина.
Неслучайно 50% от завършилите млади лекари директно напускат България.
Точно заради малоумни уроди, които безотговорно плещят за „безплатна” медицина.
Защото тези уроди не разбират, че утре ще умират по улиците и няма да има кой да им помогне. Не, всъщност те самите ще извадят пачките и ще си намерят лекари в чужбина, докато избирателите им измират тук. Но ще отидат да се лекуват в Германия, Швейцария или Израел, не в Русия, за която плещят постоянно. Защо ли?!
Тук държавата, в лицето на прокуратурата е повела истинска война срещу лекарското съсловие в опита си да го подчини на илюзията да работи безплатно. Превърнаха лекарите в писарушки, заринати с един том документация от Здравната каса-монополист, които всеки ден треперят да не им открият грешка и да ги глобят. В същия момент много лекари, за да оцелеят, са принудени да отчитат нереални дейности.
Истината е проста – пари за медицина няма, закриват се болници, а лекарите се превръщат в изкупителна жертва, която мафията хвърля на тълпата, за да прикрие собствените си кражби и некадърност. Точно по тази причина така шумно се отразяват и дела за лекарски грешки в опита да се подчини съсловието на мафията и нейните цели. Истината е, че за имаш „безплатна“ медицина и то на високо ниво, ти трябва здрава и богата средна класа, трябват ти милони работещи с високи заплати, които плащат осигуровки. Направи първо това, пък тогава плещи за „безплатна“ медицина, говедо социалистическо-русофилско.
А милиони дебили продължават да вярват, че има безплатна медицина. А кой да плати 12 семестъра?! А последващите специализации, а скъпата апаратура, а скъпите медикаменти, зад които стоят хиляди и хиляди часове труд на учени и лаборатории?! Ами един стоматологичен кабинет?! Кой да плаща имота или наема му?! А заплата на сестрата, а таксите за биологични отпадъци, а стола от 20 000 лв., а материалите, а труда и гърбенето на стоматолога, а разходите?!
Но това е само един от примерите за скудоумието на т.нар. социалисти и техните подръжници. Тъжното е, че когато лидерите им, депутати им плещят тези идиотщини, самите те на вярват в тях и знаят, че са неприложими и нереални. Правят го точно заради тази сива биомаса от безгръбначни примати, които цял живот си чоплят носа и чакат някой да им сипе в копанята, за да грухтят доволно.
И точно обратното на развитите демократични държави тук хората, които наистина се нуждаят от солидарност, от подкрепа, от социална помощ – инвалиди, деца с увреждания, раково болни и т.н. страдат заради тази паразитна прослойка и нейната крадлива управляваща клика, като са оставени на ръба на мизерията, за да може по-бързо да паднат от него. Вместо да усещат в пълна степен подкрепата на обществото и държавата чрез всички нас, защото точно те се нуждаят от нея. Това е хуманност, това е социална държава.
Това е само един от примерите за пълното разминаване на социалистическата идея и реалността.
А такива примери може да се дадат във всеки сектор.
Та, не изключвам възможността човек да забогатее и в България по честен начин, чрез труд , предприемчивост и интелект. Познавам доста такива хора, но в сравнение с нормалните държави тук техния процен е много по-нисък, а цената на успеха им е много по-висока.
Та, сами си отговорета на въпроса вярно ли е , че има бедни, понеже има богати? Не в България, а по принцип.
За да си отоворите, вземете за сравнение хора в Германия, Франция, в САЩ или която и да е развита и свободна демократична държава.
Примерно един човек, който от ранна детска възраст заляга над учебниците, труди се неуморно, после записва медицина, специализира кардиология, давайки нощни дежурства  и на 35 години печели по 10 000 евро на месец.
Сравнете го с с един лентяй, който не учи, мързи го да работи, хваща се на най-лесната работа, която не иска ни акъл, ни труд, а само да подпираш нещо, напуска дори и тази работа, чака социални помощи, които изпива и изпушва. Че и винаги мрънка недоволен.
Първият човек богат ли е за сметка на втория?!
Успял ли е на негов гръб?!
Или е обратното?! Втория паразитира върху данъците, които плаща първия.
Ами един програмист, който денонощно се е усъвършенствал и днес взима заплата от 20 000 евро. Как да го сравниш с оня, който по цял ден си чопли носа и си чеше задника, докато ти обяснява че „аз на тия нема да им работим за без пари”, а като го попиташ какво може, мълчи като пукъл.
Ами един работник в завод на Мерцедес или АУДИ…
Или най-добре да дам пример с мен, когато през далечната 1994 г. започнах работа за една от най-големите строителни фирми в Германия – Цюблин. На 26 г. аз получавах чисти 2500 марки като строителен работник, а фирмата осигуряваше безплатна квартира и поемаше и комуналните разходите. Когато се върнах за Коледа след 8 месеца с кабриолет, дядо ми гледа колата и вика :”Е, па ти си краднал нещо там?!” Как да го осмисли човек, чиято годишно пенсия е равна на месечния ми доход (при това, сред най-ниските в Германия).
В същия момент в градинката до къщата ни в Герлинен, Щутгарт имаше една група от трима алкохолици, вмирисани, брадясали, мърляви, които всяка сутрин се зареждаха с две каси бира и пиеха до вечерта.
Е, може ли тяхната мизерия да се оправдава с моята скромна печалба от 30 000 марки годишно. Или мизерната пенсия на баба ми, равна на 50 мои заплати в Германия.
Пенсията на баба ми ли е мизерна, защото аз съм печелил много или е била мизерна, защото трудът й е бил ограбен?!
Коренно различни са и милиардерите в двата свята, както и произхода на парите и богатството им.
Докато в нормалния свят повечето милионери и милиардери дължат парите си на труд, изобретения, на производство, съчетано с нови и модерни технологии, на предприемчивост, както и на наследство и свързаните с това традиции, то в Русия и България новобогаташите дължат собствеността и парите си на престъпно заграбване на държавен ресурс. Всички те са свързани с комунистическата партия и Държавна сигурност (КГБ), като директно или чрез поставени лица участват едновременно и в изпълнителната, и в законодателната власт, като сами определят правилата на играта, като използват държавния ресурс за лично обогатяване.

Различно е и разпределението на националното богатство.
Да вземе например първите десет по богатство хора в Русия – Леонид Михельсон, Алексей Мордашов, Владимир Лисин, Геннадий Тимченко, Алишер Усманов, Вагит Алекперов, Михаил Фридман, Владимир Потанин, Андрей Мельниченко, Виктор Вексельберг, Герман Хан. Всичките те притежават лично богатство по-голямо от 10 милиарда долара, равно общо на 10% от БВП на Руската федерация за цяла година, а първите 100 имат лично богатство, по-голямо от целия брутен вътрешен продукт на цяла Русия за една година.
И никой от тях не дължи парите си на честен труд, на изобретения, иновации, на технологии, на производство, а единствено и само на факта, че са назначени от престъпната клика на Кремъл да извличат от недрата на Русия подземни богатства и да заделят за себе си и за господаря в Кремъл огромен процент.

Човек, ако се замисли, ще стигне до извода, че руснаците би трябвало да са едни от най-богатите хора на Земята с тези огромни подземни богатства и територия, а в действителност Русия е единствената държава в света, в която официалната минимална работна заплата (9000 рубли или около 240 лв.) е по-ниска от официалния жизнен минимум, който е 16 000 рубли. Катун с ракети, управляван от крадци, които си гарантират властта с ракети и масирана пропаганда, която сее омраза и лъжи.

Двама от най-богатите хора в САЩ - Бил Гейтс и Марк Зукърбърг - общо лично богатство 138 милиарда долара. 10% от БВП на цяла Русия. Впрочем, да виждате на снимката Гучи, Армани, Версаче или часовници за 100000 долара?! Да сте виждали край тях кордони от черни джипове и мутри?!

Двама от най-богатите хора в САЩ – Бил Гейтс и Марк Зукърбърг – общо лично богатство 138 милиарда долара. 10% от БВП на цяла Русия. Впрочем, да виждате на снимката Гучи, Армани, Версаче или часовници за 100000 долара?! Да сте виждали край тях кордони от черни джипове и мутри?!

Сами знаете произхода на парите и начина на забогатяване на родната комунистическо-мафиотска богаташка клика и мисля, че няма нужда от подробности.
Тук изобщо не искам да коментирам защо онези държави, които преди половин век и повече се освободиха от колониалното си статукво, днес са все още най-бедни и нещастни, че и по-зле. Причините са сходни с тези в България, но и много по-различни. Тук пъпната връв на мафията е хвърлена в Кремъл и все още се опъва от там, докато в бившите колониални държави нещата отдавна са излезли извън контрол, поради простата причина, че демократичните правителства на бившите метрополии не се месят във вътрешни работи на вече независими държави, които в повечето случаи са попаднали в ръцете на диктатори, много от тях – приятели на Кремъл…
Та, 3 милиона бездомни има в САЩ. Под 1% от населението. Мислите ли, че са бездомни, защото другите имат къщи?! Или защото пропиват или изхарчват всичко, с което разполагат, дори и социалните си помощи?!
Да, социълизмът произведе много повече социални примати в сравнение с нормалния свят. Социализмът наложи този скотски стереотип на мислене. Спомняте ли си вица от времето на социализма „Ний ги лъжем, че работим, те ви лъжат, че ни плащат”?! И по същата логика днес едни примати квичат „Искаме си социалrзма“(опашките, дефицита, забраните, чакането на ред за кола, ред за жилище…) При животните има повече достойнство.
Този стереотип на мислене беше натрапен и на следващото поколение, беше предаден от бащи на синове и от майки на дъщери. Беше мултиприциран от социалистическата пасмина, управляваща чрез кремълсктие структури като НДСВ, БСП и ГЕРБ. Слава Богу, много хора, въпреки всичко, запазиха нормалната си сензитивност, нормалното си мислене и реална преценка, но са твърде малко в сравнение с броят им в  нормалния свят. Критичната маса от мислещи и можещи хора в България е недостатъчна, за да избира нормални политици и да им търси отговорност.
Точно по тази причина политиците се чувстват безнаказани, вършат безобразия и крадат с гъза си дори, а България продължава да плаща най-скъпия руски газ и горива с най-голяма надценка в Европа.
И продължава да бъде държавата с най-ниски заплати и пенсии и най-голям демографски срив.
България е заразена от вируса на социализма и русофилията, и ако не се излекува, нацията ни и държавата ни нямат шанс да пребъдат.
В заключение – как да са високи пенсии и заплати, как да са ниски сметки за парно, когато десетилетия плащаш най-скъпия руски газ и горива с най-висока надценка в Европа и дори, когато към правителството има отправена покана за предоговаряне и понижаване на цената, то не реагира, нито пък реализира оповестената възможност от ЕК да поиска обезщетението за надвзетото от Газпром. И това е само един от хилядите примери.
Тази мафия не служи на народа си, а на чужд господар.

Казват – бедността не е порок.
Да, така е. Всъщност голяма част от работещите в България са приели да работят, за да са бедни. Примирили са се. Приемат го за даденост, за нормално.
Бедността не е порок. Тя е следствие, резултат на пороци.
На порочна държава, управлявана от безродна, русофилска еднопартийна мафия. Тя е следствие на порочен манталитет, на порочно безгрижие, тъпота,  мързел или примирение.
Тя е следствие на робска психика, умишлено насаждана и култивирана от седем десетилетия, която позволява да ти крадат държавата, да ти точат джоба, без да се опиташ да реагираш,  без да се противопоставиш, без да изправиш глава и да кажеш: Стига!!!