тежка-катастрофа-с-автобус-на-магистрала-quotПопаднах на клипа, защото беше споделен линк във Фейсбук. От сайта на Btv. Повтарям – от сайта им. Тези дебили бяха счели за нужно освен да го излъчат на живо, да го качат и в сайта си, без дори да се замислят, че така формално одобряват клетата си репортерска практика. Гледам го едно клето „журналистче“ от Btv как се вре с оператора сред жертвите на автобусната катастрофа и как застават, препречвайки на пътя на спасителите, които изнасят пострадалите. Въодушевен от щастие, че пръв е достигнал до жертвите. Още малко и ще вкарат камерата в кървящите рани на хората. Гледам и някаква здрава бабанка как го отнесе клетото „журналистче“ и си викам на акъла – а, дано батката  му тури един в зурлата „журналистическа“. Ама се усети, че снимат, де…Язък. Е, колко да са журналисти тия от Btv?!

Чудя се, каква е тази жадна за евтина сензация и кръв пасмина, какъв е този неистов порив да се покаже човешка трагедия и да се направи от нея сеир?!
Всъщност, голяма част от зрителите на съветските телевизии NOVA телевизия и Btv са от типа хора, дето, ако има сеир и в г..за им да забиеш игла, няма да усетят.
Естествено е да има и паплач, която да обслужва този „интерес“. NOVA телевизия не изостава от конкурента си в наглия дебилизъм. 

Попадал съм често на репортажи на дебилни репортери, които завират камерите и микрофоните на хора, изпаднали в беда. Къщата му изгоряла, то го пита : „Как се чувствате, горещо ли беше, уплашихте ли се?“. Ми, как да се чувства, бе, дебил съветски?! Човек, загубил близки, а то пита – мъчно ли Ви е. 

Очевидно е, че и двете телевизии се напълниха с млади, напористи глупаци. Всъщност, дълбогоуважаемият г-н Манол Глишев най-добре го е казал в профила си във Фейсбук: „Опростачването на всички публични дейности у нас става през цялостно спадане на критериите, през дипломирането и назначаването на некадърници без никакви, ама никакви рефлекси и знания. Дължим това пропадане на поне десет години съвсем целенасочено култивиран идиотизъм. Този идиотизъм в образованието, в журналистиката, в администрацията и къде ли още не, води до пълна управляемост на едно все по-скотско общество. И младите, напористи глупаци, които не са получили никакво възпитание в семейството, дори не подозират, че може да се държат по-човешки.“
Тъжното е, че тези телевизии се водят национални и имат разрешение за национално ефирно излъчване.
Още по-тъжното е, че са тотално зависими от Кремъл, от енергийната и хазартната мафия, която им сипва в копанките, за да грухтят от кочината си доволно и да правят сеир, за да облъчват малоумните си зрители с поредните манипулации и лъжи.
По тази причина всеки ден, всеки час от тези телевизии квичат прасетата от Държавна сигурност, разни райчевци, пантевци и вся остальная сволоч, канени уж като контрапункт, но често без опонент.
Сякаш сме клета съветска губерния, в която тези телевизии от кумова срама, чат-пат , за да имитират уж демокрация , допускат и различно мнение от това на официалните власти и господаря си в Кремъл.

Особено дразнещи и дебилни са и разните му там „магазинни“ формати, в които една милиционерска клявка кани други милиционерски клявки, за да се похвалят колко хубаво е било на екскурзията до тъпия Дубай и да си покажат новите тоалети. В тези предавания обикновено 3-4  клявки се надприказват, като до зрителя достига следния диалог:
– Тъкър-лъкър, тъкър-лъкър.
– Хихихихиххииихихи.
– Тъкър-лъкър, тъкър-лъкър.
– Хихихихиххииихихи.
Смеят се, но ако ги попиташ защо се смеят, няма да могат да ти отговорят. Понякога смехът им избива към цвилене с обратно вдишване, сякаш му удрят ръчна спирачка. Уникални примати. После си разменят гостуванията.

Това – на фона на новината, че българите са изтъркали талончета за 3 милиарда лева, така щедро рекламирани от NOVA Телевизия в брутално нарушение на Закона за хазарта. 

Клети нещастници на хранилката на мафията ! Малки черепчета !

1