5

Може ли някой русофил да ми обясни защо прехвалените руски ПВО системи С-300 и С-400 въобще не реагираха на ракетния удар, нанесен от САЩ , Великобритания и Франция по инсталации и съоръжения за производство на бойни химически отрови в Сирия?!

Ама никак не реагираха. При положение, че предния ден Путин обеща, че ще свали всички ракети, насочени срещу режима на Асад. Смешник.

Може ли някой русофил да ми обясни защо тези системи изобщо не засякоха ракетите Томахоук?!

Би следвало да бъдат засечени поне от сателит, защото от наземни станции е невъзможно. Е, защо и руски сателит не ги е засякъл, а дори и да ги е засякъл, защо не е предал информацията към наземните станции. Иде реч за електроника, която би трябвало да го направи за части от секундата.

Е, сещате ли се за какви клети кацапи иде реч?! Това да не ти е да сваляш пътнически самолети над Донбас и да убиваш 300 невинни пътници, от които 100 деца.

Шансът да отговори на горните въпроси за един русофил се увеличава с неговата тъпота. Колкото е по-тъп, толкова по-лесно ще измисли отговор, оправдаващ нещастника Путин, който оня ден обеща, че ще свали ВСИЧКИ ракети, насочени срещу режима на Асад.

Всъщност, докато чакат удар от разрушителя „Доналд Кук“, базиран в Средиземно море и шумно отразен в медиите, ракетите пристигат от Червено море, изстреляни от подводницата „Джон Уорнър“ (SSN-785) клас „Вирджиния“, както и от крайцера „Монтерей“. Следват удари от френска фрегата (3 ракети), както и от френски и английски изстребители и от един стратегически бомбардировач В1. Нито изстреляните от въздух, нито от вода ракети „Томахоук“ са засечени от руското ПВО. Няма ответен отговор, а обслужващия персонал се крие като мишки в дупки.  Тотал щета – над половин милиард долара. Разрушени са основни инсталации за производство и съхранение на химически оръжия, които уродът Асад използва срещу своите съграждани, вкл. жени и деца.

Не ми се мисли какво ще засече руското ПВО, ако ракета „Томахоук“ е насочена в прозореца на спалнята на Путин в Кремъл…