qpevh57u2fa1i04585iИма в природата едно явление, което науката е нарекла мимикрия. Подражението на един организъм на друг. Нарицателен пример е хамелеонът, който променя цвета си, според обстоятелствата,  за да се прикрие по-добре. В други случаи мимикриращото животно приема формите и окраските на друго с цел заблуда. Например в случая с една от най-отровните змии – кораловата змия. 150 вида змии в своето еволюционно развитие приемат окраските на кораловата змия. В трети случайи хищникът се слива изцяло с обкръжаващата го среда, за да може жертвата по-лесно да подходи към него.

В политическия ни живот мимикрията е основно средство за оцеляване. За разлика от природата, тук тя има за цел не само да подмами жертвите и да ги заблуди, но и да имитира пред нормалния свят образът на демокрация,  докато слугува на престъпните схеми на Кремъл и мафията за източване на България.

Мимикрията в политическия ни живот не е от вчера, но през последния четвърт век е основното средство за заблуда.

Класическият пример в това отношение е БСП. Изведнъж довчерашните комунисти и борци против капитализма се превърнаха в едри капиталисти, банкери, застрахователи, хотелиери. Цялото политическо ръководство на партията и общинските им структури. Докато плещят за социална справедливост, безплатна медицина и увеличаване на пенсии, въртят милиони и пращат децата се в „прогнилия” Запад. Що не в Русия, не знам…И как да са безплатни, като точно те разграбиха банки, пари и предприятия?! Всъщност, от 1919 г. тази партия не е българска. Тя е на пряко командване от Кремъл.

Друг класически пример е ДПС. Структура, създадена от Кремъл още по живково време, със съгласието на Държавна сигурност. Цялото политическо ръководство на тази структура бе съставено от доказани агенти на Държавна сигурност, верният слуга на Москва, вкл. и днешният им председател – доказан агент на ДС. Неслучайно правителството на ДПС с Орешарски беше избрано, като именно Волен Сидеров осигури с гласа си необходимия кворум. (тук няма да се спирам на ибрикчиите от Атака и ВМРО, а ще им отделя специално място).

Успешна мимикрия се случи и в т.нар. дясно политическо пространство, също създадено и контролирано от ДС. Ще изброя само няколко безспорни факта от времето на управлението на правителството на СДС след 1997 г. Беше създадено специално министерство – Министерство на държавната администрация, което да обслужва основно схемите на Мултигруп, икономическа групировка, създадена от КГБ и ДС също по живково време. Това министерство продължи своето съществуване и при следващото правителство на мимикрията, наречена НДСВ, като министър стана вицепрезидента на Мултигруп Димитър Калчев. Само да припомня, че по време на управлението на СДС министър на МВР  беше най-младия член на БКП Богомил Бонев, Пламен Орешарски беше зам. фин. министър, а Йордан Цонев (днес от ДПС) беше един от основните фактори в парламента. Най-страшното, което се случи по време на това управление беше, че перлата в короната на българската икономика – Нефтохима (умишлено доведен до тежко финансово състояние) беше буквално харизан на руснаците за джобните 100 мил. долара. Рафинерия, чийто годишни приходи са от порядъка на 6-8 милиарда лева и произвежда 10% от БВП на България. По време на това управление се осъществи и приватизация, която прехвърли в ръцете на комунистическите бандити почти цялата икономика на България, като се узакониха и откраднатите милиарди чрез източване на банковата ни система, осъществено при управлението на БСП през 1995-1996 г . Твърде показателен е факта, че днешният лидер на БСП се сдобива с дебел дял акции в предприятие с активи от 16 милиона лева точно по времето на това управление, а почетния руски консул Гергов (БСП) сериозно разшири владенията си със „Слънчев ден”.
ФАКТ!
Всъщност тогава се разигра един огромен цирк. Докато през 1996 г. бандитите от Държавна сигурност и БСП разграбваха банките с необезпечени кредити за 300 милиарда лева (всички източени и фалирани банки, до една без изключение, бяха управлявани от агенти на Държавна сигурност, вкл. и главния управител на БНБ Тодор Вълчев и подуправителя),  създадената от Мултигруп и Андрей Луканов групировка Топенерджи, финансирана също с необезпечен кредит от над  1 милиард лева, трябваше да изкупи газопреносната система на България, за да я прехвърли на Газпром. Е, Жан Виденов се опъна на престъпната схема  и руснаците го пометоха. ( Спомняте ли си как от ефира на националната телевизия тогава  „революционерите” от Каналето, начело със Славчо, пееха „Боят настана” с рекламното лого на Мултигруп). Какви ша да са тез революционери с достъп до национален ефир, вий кажете, уважаеми читатели?! Че и захлабени от Мултигруп.
Е, после седнаха и се разбраха, а силовите групировки СИК и ВИС, също създадени и контролирани от Кремъл, сякаш изведнъж,  с махване на магическата пръчка на Иван Костов, изведнъж изчезнаха.

Питах наскоро мой познат, депутат от БСП в злополучното 37 Народно събрание:
– Знаехте ли, че тогава блокадата около парламента и цялата анархия се предизвиква от Кремъл, за да свалят неудобния Виденов?!
Отговори без да се замисли:
– Абсолютно!
– И защо това не го казвате на хората, на своите избиратели?! Докога ще продължвата да се страхувате и да им слугувате с наведени главички?!
Само махна тъжно с ръка и тръгна. (Той, човекът, отдавна е излязъл от мръсотията на политиката и е изместен от един механизъм, който не търпи почтеност, но страхът си е страх.) А днес партията им се управлява от човек, който е придобил 34 % дял в предприятие с активи от 16 милиона лева. По време на управлението на СДС. ФАКТ !
А страхът…Ами вижте как постъпиха руснаците с Луканов заради провалената схема и неизпълнетото обещание. Така се постъпва със своите, с тези, които са им гарантирали, че ще им служат. Те на чужд човек няма да посегнат. Имат си и те принципи някакви.

Но да се върнем към мимикрията Борисов на фона на горните събития. Тук няма да се спирам на героичното му минало от мутренските години. 24294208_1584147731628111_399212716761742022_n
Пазачът на Тодор Живков и на Симеон две (докаран тук от Доган и Илия Павлов, боса на Мултигруп), стана главен секретар на МВР, а после и кмет на София.
Спомням си, че в деня на изборите мутренските структури, свързани със СИК, бяха ангажирани с кампанията и агитацията за него, а когато поредната руска схема – Тройната коалиция между НДСВ, БСП и ДПС се позахаби, изгря звездата на пазача на Живков.
И докато в Румъния управляват хората, които разстреляха Чаушеско, тук управлява пазача на Живков. Има разлика, май че?!
Една от първите работи на кабинета Борисов 1 бе да се разплати за Цанков Камък.
Безапелационно разплати половин милиард лева на фирмата от структурите на Мултигруп „Минстрой холдинг“. Е после, за да замаже, подаде сигнал до прокуратурата, от който естествено, не произтече нищо.
Всъщност, самият Доган получи милионен хонорар като консултант по проекта, а шефът на „Минстрой холдинг“ Вълканов твръдеше, че парите не били за този проект. Ценен кадър ще да е Доган (агент Сава).
Неслучайто и той, и Пеевски продължават да са с охрана от НСО трети мандат Борисов.

Твърде показателен е и факта, че по време на първия си мандат Борисов продаде Булгартабак холдинг на руснаците. Продаде е силно казано. Ако мислите, че 50 милиона лева са пари за цял един холдинг, само ще ви кажа, че пазарната оценка на марката „Виктори” е толкова – самата търговска марка, технологията, рецептата, пазара. Да не говорим за останалите марки. Да не говорим за заводите, производствените мощности, автопарка, почивните станции. Малко след като придобиха холдинга руснаците започнаха дива контрабанда към Турция и близкия изток, но затова малко по-нататък.

Това остана от завода на Булгартабак в София. Руснаците изнесоха машините в Сърбия, изхвърлиха работниците на улицата, а през септемри 2017 г. сринаха и завода.

Това остана от завода на Булгартабак в София. Руснаците изнесоха машините в Сърбия, изхвърлиха работниците на улицата, а през септемри 2017 г. сринаха и завода.

Още по-показателен беше фактът, че кабинетът Борисов 1  даде на концесия за 35 години единствения ни морски терминал за петрол, барабар с цялото пристонище Росенец. За 35 години и цена от 750 хил. евро концесионна такса (цена, по-близка до концесия на плаж, отколкото за пристанище, през което преминава 33% от стокооборота на българия по море.  Това, при оценка на международна експертна група за цена от 35 000 000 лв. Само да уточня, че през този терминал Лукойол вкарва годишнж петрол за 5-6 милиарда лева и изкарва готова продукция за около 3-4 милиарда лева (54% от продукцията на Нефтохима)

Трябва да отбележим и факта, че на този терминал все още няма монтирани измервателни уреди (трети мандат Борисов), а правителството упорито отказва да изпълни задълженията си, които законът вменява.
Е, малко по късно до пристанище Росенец изникна и новия сарай на Доган (охраняван от гардове на НСО на държавна заплата – три мандата Борисов). Факт.

Новият сарай на Доган, построен върху терен, закупен от Лукойл и охраняван и до днес от НСО.

Новият сарай на Доган, построен върху терен, закупен от Лукойл и охраняван и до днес от НСО.

Тази година Доган получи и плажа до Росенец твърде изгодно. Фирмата „Хермес Солар“, собственик на сарая и спечелила концесията, се води на името на бившата секретарка на „самоубилия”  се началник на политическия кабинетна Доган – Ахмед Емин, ХАЙРИЕ СЮЛЕЙМАН ХАДЖИЙСКА, завършила в Москва. По-късно фирмата е прехвърлена на
СНЕЖАНА КАРАМФИЛОВА КАРОВА с миноритарен съдружник руския гражданин  ГЕОРГИЙ ВАГРАМОВИЧ СЕРОПЯН – руски гражданин.2

Но да се върнем на КТБ. Всъщност най-голямото разграбване на банката чрез раздаване на необезпечени кредити  се осъществява по време на кабинета Борисов 1. Под вещия поглед на Банков надзор на БНБ и нейния управител Иван Искров, одобрен на поста си от ГЕРБ, БСП и ДПС. С парите на български държавни предприятия се финансират  обръчи от фирми на ДПС, изкупуване на вестници, телевизии, разпространителска мрежа, търговски вериги. Финансираха се и паразитни руски политически проекти като „България без цензура”.

Последва поредния грандиозен цирк. Контролираният от Кремъл (ТИМ) енергиен оператор в Североизточна България  Energo-Pro умишлено засече и отчете за удължен период сметките за ток в най-студените дни на зимата. Последва грандиозен (уж спонтанен) протест във Варна, но в момента, в който варненци започнаха да скандират против ТИМ, а Пламен Горанов се самозапали в знак на протест против пълното господство на групировката в града, протестът беше изместен в София, където група платени мутри се сби с полицията на Орлов мост, а Борисов  театрално хвърли оставката с мотив, че тоя асфалт не го полагал, за да се лее кръв по него. (сякаш той лично го е полагал с джобните си пари).

ЦЕЛ ?! Всичко това се случва на фона на газовата криза в Украйна, когато Русия се опитва да договори по-ниски транзитни такси за руския газ през Украйна, докато Украйна, подобно на България, продължава да плаща най-скъпия руски газ в Европа. За да убеди Украйна да клекне, Русия разигра балканския цирк с Южен поток. Необходимо беше да се имитира политическа дестабилизация в България, за да се убеди Украйна, че Газпром може да я заобиколи с Южен поток. За целта беше необходим марионетен кабинет, който да запази уж проевропейския имидж на ГЕРБ, но който да подаде ясен сигнал, че Газпром контролира нещата в България.

Всъщност, никой не е искал да строи Южен поток, защото той няма как да бъде изгоден. Освен ако не се плати от българския данъкоплатец. По тази причина в клаузите на предварителния договор нашите продажни мекерета заложиха условие България да НЕ ПОЛУЧАВА ТРАНЗИТНИ ТАКСИ ПЪРВИТЕ 15 ГОДИНИ и то изчислени на 100 % дебит на газопровода, което никога няма да се случи.  Плюс финансиране от българската държава. Плюс загуба и на сегашните мижави концесионни такси, които България все пак получава.

Е, разиграха и цирка с бюлетините в Костинброд  по руската телевизия TV7 (напомпана с пачки от КТБ). Цирк  с Мая Манолова и Бареков, както и с любезното съдействие на Главния прокурор , за да предизвикат промяна на вота на проевропейски ориентирания българин. Впоследствие ГЕРБ се отблагодари, като избра Мая Манолова за Омбудсман.
Почти успяха с цирка, но не им достигна 1 глас в парламента и се наложи Волен Сидеров от Атака да осигури с гласа си кворум, за да може да бъде съставено правителство на ДПС. Тогава и последните идиоти, гласували за Атака, би трябвало да разберат за какво всъщност иде реч. Но повечето от тях са наясно, че ДПС и Атака са двете страни на една и съща монета – Кремъл.

Да, ама Украйна не клъвна на блъфа и не клекна пред Русия. Нещо повече. Украинският народ най-сетне изправи глава и прогони продажното руско мекере Янукович, което отново се опита да вкара Украйна под руския ярем. Всички видяхме какво се случи после и как Русия реагира спрямо една територия върху която загуби контрол.

Междувременно тук доразграбиха КТБ и я фалираха, а Борисов се върна на бял кон за втория си мандат, ни лук ял, ни лук мирисал. Цветан Василев избяга и се укри в Сърбия. Забележете – защо не в държава, с която нямаме споразумение за екстрадиция, като ЮАР примерно. Защото в Сърбия може да бъде под пълния контрол на господарите в Кремъл.

И по време на мандата Борисов 2 България продължава да плаща най-скъпия руски газ в Европа. Продължава и тоталния монопол на Лукойл. Правителството умишлено поддържа най-ниския акциз върху горивата в Европа – само 65 ст./л.  В съседна Гърция е 1,40 лв./л.  В Турция е 1,80 лв./л. , в Германия – 1,20 лв./л. Да вземе за пример държава, в която крайната цена на горивата е същата, че и по-ниска от тази в България – Австрия, където акцизът е 1 лв./л.

Разликата е 0,35 лв. на литър. В Австрия тези пари ги прибира държавата, с тях строи магистрали, пътища, финансира болници, училища. Тук тези пари, вместо да влизат в хазната ни, ги прибира Лукойл и картелът, организиран от него и поддържан законово от правителство и парламент.  При годишно потребление от около 3 милиарда литра гориво, декларирано от Лукойл, това прави преки щети за бюджета ни от над 1 милиард лева. Годишно. Една ескадрила F-35 –единствения изтребител  5-то поколение,  невидим за вражеската авиация и ПВО, който сам може да се разправи безапелационно с цяла ескадрила МиГ. За две години България можеше да задели за две ескадрили и да има най-боеспособната и респектираща авиация в Европа, но вместо това днес има военен министър, който се чуди как да отика поредните стотици милиони долари към МиГ за безсмислени ремонти на остарели руски бракми, които и баба ми може да свали с натискане на едно копче.

Да не споменавам, че с тези пари годишно може да се построят поне по 200 км. магистрали и България наистина да се превърне в Швейцария на Балканите. Да, ама онова, което се води премиер, се тупа в гърдите, че е построило  еди коя си магистрала. Но с пари от европейските фондове. Все едно парите ги е извадил от джоба си, а не са от европейските програми. Аз, това, аз онова… Абе, Борисов, барем от кумова срама веднъж кажи „Ний”. Да усетят и клефуците край тебе някаква благодарност. Освен рушветите, де. И суджуците. Клети съветски мекерета.

Междувременно руснаците, докопали Булгартабак, започнаха дива контрабанда и то, използвайки ДС-структурите в ДПС по старите контрабандни канали и връзки с терористичната ПКК. През 2015 г. турските финансови служби официално обявиха, че най-разпространената марка на черния пазар в Турция е Булгартабак. Бяха ударени няколко контрабандни пратки, а главния ни прокурор се наложи да се среща с Ердоган, за да се замаже положението.erdagan_cacarov

Е, колко да се замаже?! След като им отрязаха каналите, руснаците разкостиха завода на Булгартабак в София, работниците изхвърлиха на улицата, машните изнесоха в Сърбия, а през 2017 г. сринаха целия завод. Най-вероятно за да разчистят терена за поредния МОЛ или затворен жилищен комплекс. Да уточня, че само като терен този имот е съизмерим с цената на продажбата на целия холдинг.

В края на 2016 г. се случи нещо важно. ЕК започна разследване срещу Газпром за монополно поведение и свръхцени в държави като България. След като ги констатира , обяви , че ще глоби Газпром с огромна глоба и за да избегне глобата, Газпром отправи предложение до ЕК за преговори със заинтересовените страни за понижение на цената.

Докато проверката тече, в България се разиграва поредния цирк. ГЕРБ умишлено издига неизбираема кандидатура за президентските избори. Е, може ха да проведат социологическо проучване  в родното село на Цачева, където тя също загуби. Можеше да проведат и проучване и в национален мащаб, което струва около 10 000 лв. (Всъщност, проведоха го и бяха наясно с резултатите предварително)

Цел – легитимиране на проруско лоби, поредно изкуствена политическа дестабилизация и временно правителство. Което завари официалното съобщение на ЕК за преговори за понижаване на цената на  руския газ. Ни дума, ни вопъл, ни стон. Главите бетон. И вместо новият парламент да побърза да се събере, да състави правителство, което да отговори на предложението – една седмица отпуск на парламента. Преди да са почнали. Всъщност днес в парламента имаме пълно мнозинство от  руски курви, които слушкат и папкат, а дори и някой да се осмели да навдигне главичка, дотолкова са затънали в корупция и  лични далавери, че ако не вдигат послушно мазни ръчички, веднага ще им се нахвърли прокуратурата, управлявана от главен прокурор, предложен от ГЕРБ и одобрен от БСП и ДПС. ФАКТ!

И неслучайно тук долетя Чайка. Главния прокурор на Русия. За „обмяна на опит”.  Солташак на Путин, престъпник, чийто син миналата година хвърли 16 милиона евро само за ремонт на единия си хотел в Гърция. И този престъпник се кани тук за „обмяна на опит”. Не главния прокурор на Германия, Франция или Белгия. А на затъналата в бандитизъм и корупция Русия, в която престъпността надвишава тази в България по всички показатели между 5 и 10 пъти.
Ум да ти зайде!

А ето го и официалното съобщение на ЕК за предоговаряне на цената на руския газ, на което правителството на Борисов упорито отказва да отговори. http://europa.eu/rapid/press-release_IP-17-555_bg.htm
А иде реч за милиарди лева горница. Годишно. Сещате ли се за какво иде реч.

Да обсъдим и прословутите Марици. Ами, американски са, колкото Лукойл и Газпром. Гаранциите за изкупуване на тока бяха дадени от министър Овчаров на фирмата на неговия състудент  от Москва Красимил Георгиев „Фронтиер”. Американските производители  бяха използвани, за да инвестират модерни пречиствателни технологии, като им бе гарантирано възвръщаемост на инвестициите, а местната енергийна мафия, контролирана от Кремъл си гарантира печалбата. Всъщност и двете централи са собственост на офшорки, а не на американска фирми, като в ТЕЦ Марица 1 съсобственик с 33% е българската държава, а управляващата във фирма AES се казва Инна Радионовна, родом в СССР. https://istinata.bg/?p=298 . Но и трите кабинета Борисов упорито отказват да съобщят кой е реалният собственик на централите. Вместо това сульо и пульо, вкл. и кремълските подметки, назначавани за шефове на  КЕВР, безотговорно и лъжливо продължават да ги наричат „американски”.  Всъщност при Мариците има гарантирана от българското правителство възвръщаемост. Три български правителства подред са гарантирали тази възвращаемост чрез клаузата TAKE OR PAY (ВЗИМАЙ ИЛИ ПЛАЩАЙ). Точно такава клауза има и в договора с Газпром, но правителството не отваря и дума за него. Освен това Газпром не ни разрешава да експортираме излишните количества газ, докато при Мариците излишното количество енергия можге да се изнася.

Та, не се учудвайте и на факта, че най-тлъсто финансирани с кредити от държавната Банка за възстановяване и развитие са фирмите на Пеевски, почетния руски консул Гергов и Гинка. Тази банка е 99% собственост на правителството и е на пряко подчинение на премиера.

Фирмите на Гергов и Пеевски са и първенци при усвояването на средства от строежа на магистрали и еврофондовете. Дори се опитаха да им поделят 1 милиард лева за автомагистрала „Хемус“, ама бързо се разчу и както имаше пари за магистрала, вече няколко години строежът се отлага (защото не могат да натаманят схемата).

За периода 2010-2017 г. България получи от ЕС 17 милиарда евро безвъзмездно финансиране по европейските програми. Близо 12 милиарда евро от тях са усвоени от стотина фирми и свързани с Кремъл и властта лица. Факт.

Всъщност, ако човек се замисли как възникна ГЕРБ, ще види много общи белези с образуването на друга подобна хибридна политическа структура – НДСВ. За интелигентните и мислещите хора е ясно, че и двете са плод на политическото инженерство на Кремъл. Симеон две беше домъкнат тук от Ахмед Доган и Илия Павлов, а за пазач му беше назначен Борисов, когото направи главен секретар на МВР. Когато моделът на тройната коалиция се изтърка, беше необходима нова мимикрия. Мощен PR от медиите, които сякаш по команда, дирижирано започнаха да вецехвалят Борисов, съчетано с мощно финансиране за създаване на партийни структури, в които се вляха голяма част от бивши комунистически функционери. Замислете се. Ако се проведе лустрация и се отстранят бившите комунисти, ГЕРБ ще остане без политическо ръководство както на национално, така и на местно ниво.

В резултат – пълно замазване на всички престъпления, извършени от кабинета на Тройната коалиция. Да сте чули за някой осъден заради заменките, които ощетиха България с милиарди?! Или заради реновирания договор с Газпром, с който през 2008 г. беше завишена още цената?! Вместо това назначиха Румен Овчаров в борда на директорите на „Лукойл Нефтохим Бургас” АД. Да отговаря за интересите на държавата?!

Не намирате ли много общо и в начина по който медиите създадоха един ореол на Борисов, така както и медиите в Русия се държат към Путин. Не се учудвайте, че моделът е еднакъв. Едни и същи са политическите инженери, които конструират модела.

Впрочем 20 % ДДС върху храните, лекарствата, учебниците и книгите в България.
И 0 % ДДС върху хазарта?! През 2012 г. се прие новия Закон за хазарта, в който уж забраняват рекламата за хазарта: Чл. 10. (1) Забранява се пряката реклама на хазартни игри, включително рекламата на такива игри, насочена към малолетни и непълнолетни лица, както и изпращането на непотърсени електронни съобщения на неограничен брой лица, в които се съдържа информация за хазартна игра.
Но в ал.2 добавиха:
(2) Допуска се обявяване на:

  • наименованията на игрите;
  • регистрираната търговска марка на организатора;
  • резултатите от игрите и спечелените печалби;
  • тегленията на тиражите.

Под предтекста, че обявяват резултатите, всеки ден, всеки час в медиите върви масирана реклама на хазарт, която цели да превърне нацията в ДЕБИЛИ, ТЪРКАЩИ ТАЛОНЧЕТА. Да не говорим, че тази реклама ежедневно попада в полезрението и на хиляди дечица, а аз лично съм виждал няколко пъти как малки деца молят майките си да купят талончета за търкане. Виждал съм и пенсионери, които връщат продукти на касата, за да си купят талонче. Какво да правиш, тарикатите ще измрат, като се свършат балъците.

Клетите журналя, чиито телевизии се финансират от тази хазартна мафия с тлъсти пачки за реклама, естествено си затварят очите. Който слушка, папка. Това е един от начините политическата мафия в България да си купува мълчанието на журналистите. Да не споменавам и колко неудобни журналисти бяха отстранени от ефир, а предаванията им прекратени.

Практически в момента няма нито една телевизия, която да не е под контрола на Кремъл и политическата мафия, свързана с него.

По тази причина няма да чуете в тези телевизии, че България плаща най-скъпия руски газ и губи милиарди годишно. По тази причина няма да чуете, че горивата в България са с най-голяма надценка, но с най-нисък акциз и най-малко приходи за хазната ни, за да може картелът, организиран от Лукойл да прибира надценката. 1 милиард лева годишно.
Е, ИСТИНАТА винаги изплува над калта. Днес тя лъсна като тиква на бостан, след като правителството Борисов 3 отказа да изгони руски дипломат и да прояви солидарност , както го направиха нормалните европейски държави, вкл. и Румъния, Албания, Македония, Хърватска.
Де факто и де юре правителството Борисов 3 заяви по този начин, че одобрява политиката на Русия да използва нервнопаралитични отрови в други страни. ФАКТ !
Е , сега и за последния идиот е ясно от къде се командва това правителство и чии интереси обслужва. Това, на фона на факта, че откакто сме член на НАТО, не сме закупили нито един съвременен боен танк или самолет за армията ни, а българската армия все още е напълно несъвместима със съюзническите армии, както технологично, така и кадрово.

Да не говорим за липсата на стратегически инвеститори (как да инвестираш в корумпирана кочина без работеща съдебна система?!). Да не говорим, че самата държава няма разработена и действаща национална стратегия. Нито в областта на отбраната, нито в икономиката, нито в образованието и медицината. Три мандата Борисов. Но плащаме най-скъпия руски газ и горива с най-голяма надценка. А Ахмед Доган и Пеевски продължават да се охраняват от НСО. Три мандата Борисов. Ценни кадри на Кремъл, трябва да се пазят и що не с държавни пари, плащани от българския данъкоплатец?!

Мимикрията в природата води до оцеляване, но в политиката се нарича лъжа и води до морален упадък, деградация и паразитиране, а ние се превръщаме в заблудени жертви, които хамелеонът прилапва…

Нямаме право да бъдем наивни и лековерни.

Нямаме право да се превръщаме в жертви! Доброволно, поради наивност, глупост или невежество.

Защото ще ни изядат. Заедно с Родината.