1Профилът ми във Фейсбук беше блокиран. За пореден път. За 30 дни.

Като член на Атлантическия съвет на България  съм длъжен не само да съобщя за този факт, но и да направя съответните изводи.

Предният път профилът ми бе блокиран заради споделена от мен статия на немската държавна информационна агенция Дойче веле – DW, в която се обясняваше за измамната схема на Русия при сключване на договор с немският гигант Сименс. Скандалът се разрази, след като шефът на Сименс демонстративно отказа да дойде на плануваната с Путин среща, защото Русия, нарушавайки договора, достави турбините в окупирания Крим, като постави немската фирма в полето на възможните санкции. http://www.dw.com/ru/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B9-%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%88-siemens-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0/a-40927208?maca=rus-facebook-dw

Този път профилът ми беше блокиран неясно защо. Никакъв сигнал защо това се случва.

Трябва да отбележим, че през последната година могократно бяха блокирани профилите на много българските обществени и политически лица от опозиционните среди, които изнасят информация за неудобни факти и истини относно престъпните схеми на правителството, както и схемите за източване на България от руския енергиен вампир. Наскоро бе блокиран и профилът на Н. Пр. Илиян Василев, бивш посланик на България в Русия. Многократно бяха блокирани профилите на популярни публични личности и политици като Теодор Михайлов, Асен Генов, отец Рафаил, Манол Глишев, адв. Хаджигенов, проф Минеков, на Георги Василев Георгиев, председател на гражданското сдружение „Боец“,  както и на членове на Атлантическия съвет на България, като  Димитрин Вичев, Теодор Спасов и моя милост. Блокират се и профилите на стотици хора, които просто споделят техните тези и политически идеи. Общото – блокират се профили на хора, които пречат на руската мафия и нейните български слуги. Блокират се профили на хора, които се противопоставят на руската хибридна война, както и на престъпните схеми, които слугите на руския империализъм вършат в България. Тук прилагам и малка част от статусите на хората, които ми писаха по повод блокирането на профилите:2

Схемата за докладване и блокиране на профили е неясна за повечето потребители, но иде реч за виртуална машина, която реагира при докладване на публикация от определен брой организирани лица.

Е, явно мафията в България (разбирай правителството), контролирана от Кремъл, разполага с платени тролчета, които организирано и по команда докладват профилите на неудобните за Кремъл и политиката му хора.

За какво иде реч?! България е брутално зависима от руските енергийни доставки. Нещо повече – държавата ни умишлено е поставена в това положение от управляващите и без възможност за алтернатива. От десетилетия. България плаща най-скъпия руски газ в Европа ( с 30 – 40 % по-скъпо, отколкото държави като Германия или съседна Турция).

Акцизът върху горивата в България умишлено се държи на най-ниското възможно ниво в ЕС за да може монополистът , руската компания Лукойл да продава с максимална надценка, като по този начин, вместо в хазната ни да влизат милиарди, те се прибират от монополиста и зависимите от него играчи в картела. 100% вносител на суровина и производител на гориво. Без дори да е декларирал, отчел и платил стотинка данък печалба за последните 10 години, при отчетени над 60 милиарда лева приходи (над 37 000 000 000 USD).

Общо по двете направления – Лукойл и Газпром годишно България губи около 4 милиарда лева от свръхнадценката. Това, при положение, че под заплаха от санкции от ЕК, Газпром сам предложи преговори за предоговаряне и понижаване на цената, но управляващите в България се правят на глухи и слепи и не отговарят на предложението на Газпорм, спестявайки му и милиардната глоба, и милиарди от понижаване на цената. Докато хиляди хора в България треперят за жилищата си през частните съдебни изпълнители заради непосилните сметки за парно отопление, натрупани през годините. Непосилни, заради скъпия руски газ.

Сами се сещате какво може да се плати само с 1 % от тази сума. 4 милиарда лева горница годишно. 2,5 милиарда USD.

Неслучайно българският Фейсбук е пълен със спонсорирани съобщения на бивши агенти на комунистическата Държвна сигурност, верни слуги на Кремъл. Всеки ден в профила ми „гостуват” неканени тези проруски тролове, като облъчват с проруска, антиамериканска, антинатовска и антиевропейска пропаганда десетки хиляди потребители.

Е, питам ви – как се отразява това на стабилността на Пакта, на ЕС, на интересите на България, на САЩ и на другите ни съюзници.

Как се отразява това, при положение, че откакто сме член на НАТО, не сме закупили нито един нов танк или изтребител, но харчим десетки милиони долари за безсмислени ремонти на остарелите руски МИГове, които са най-лесната мишена за всеки съвременен изтребител или ПВО, а военният ни министър се чуди как да даде на руската корпорация МИГ още десетки милиони.

Трябва да отбележим и факта, че от КТБ, банка, създадена като структура от руската КГБ още по времето на Тодор Живков, когато България беше изцяло в лапите на СССР, бяха източени и раздадени необезпечени кредити за над 4 милиарда лева. Все на бизнес и политически структури, създадени от и подчинени на Кремъл. 4 милиарда лева са достатъчни за две ескадрили F 35 и България щеше да има най-модерната и боеспособна авиация в Европа. Вместо това военният министър се чуди как да даде още десетки милиони долари на МИГ корпорация, за да се обслужват безсмислени остарели руски бракми.

Българските държавни предприятия държаха авоарите си в тази банка и с тези пари се финансираха руските схеми за придобиване на нови активи, търговски вериги, както и редица телевизии и други медии в България. Вече над 30% от икономиката на България се намира в ръцете на руския империализъм и поне още толкова – в ръцете на техни подставени лица и олигарси от комунистическата номенклатура и бившата Държавна сигурност, както и чрез над 5000 офшорни фирми. Зависимостта на правителството и парламента е 100%. Те работят за тях. Дори от безвъзмездните европейски фондове, от получените безвъзмездни 17 милиарда евро по европейски програми, около 12 милиарда евро са усвоени от свързани с Кремъл и олигархията лица.

Забележете! Когато български медии съобщават международни новини, включително касаещи НАТО, ЕС, те се позовават не на оригиналния източник, а на държавната руска агенция ТАСС. Този абсурд иде да ни подскаже за пълната зависимост на медиите в България от руските им господари. Естествено информацията се подава пречупена през призмата на руските интереси, а тези идиоти не се притесняват да цитират източника си ТАСС, дори когато става въпрос за учиния на НАТО (вместо да вземат информацията директно от пресцентъра на НАТО)

Но да се върнем към Фейсбук и Марк Зукърбърг. Това, което Зукърбърг прави, е пари. Много пари. Той не се интересува откъде идват парите. А в държава като България парите идват от мафията и нейните медийни слуги. По тази причина и българският Фейсбук изобилства от платена проруска и антиевропейска, антинатовска и антиамериканска пропаганда. Включително и с изкуствено създадени платени групи, които се поддържат от платени руски тролове.

Едно спонсорирано съобщение, което достига до десетки хиляди потребители, струва около 400 лв. Замисляте ли се откъде разни кеворкянчета намират хиляди левове месечно, за да налазват профилите ни неканени?!

Ето тези пари прибира Зукърбърг. В случайя – за да обслужва руската хибридна война и мафията. Обикновените, почтени хора не разполагат с този финансов ресурс, за да отговорят на мафията, която спонсорира Фейсбук. А иде реч за десетки и може би стотици хиляди левове месечно.

Зукърбърг е готов на всичко за пари.

За да вземе пари от Китай, той се насили да прави джогинк в Пекин, за да покаже , че няма замърсяване на въздуха. Снима се дори с книгата на китайския премиер. По същият начин той прибира парите и от всеки африкански или арабски диктатор, които си плащат чрез своите тролове за популярност, за блокиране на неудобни профили, за пропаганда.

Така, срещу сравнително малко средства, Фейсбук и Зукърбърг нанасят сериозни политически и икономически щети на самия САЩ на бизнеса на американски компании и на американските интереси като цяло.

Уви, свободата на словото гарантира това, но в случая говорим за цензуриране, а Фейсбук прави точно това и то срещу хората, които са неудобни на тези, които плащат.

Фейсбук практически обслужва мафията в държави като България.

Един от най-бруталните примери, който демострира как Фейсблук обслужва руската хибридна война, за да ме разберат и читателите на Запад, се случи миналата година в Хюстън, Тексас. Защото това бърка и в джобовете на милиони данъкоплатци в САЩ и Европа.

През 2017 г. във Фейсбук е създадена група от фалшиви профили, която се нарича „Сърцето на Тексас”  („Heart of Texas“)  с 250 000 харесвания. При последвалото разследване се установи, че профилите са регистрирани от Санкт Петербург, от IP адреса на фабриката на Путин за хибридна война. От същите профили е създадена и групата („Съединени американски мюсюлмани“)  “United Muslims of America“с 320 000 харесвания.

На 21 май фалшивите профили от групата „Сърцето на Тексас” призовават на протест пред Ислямския център „Да’уа“ в Хюстън, като пускат фалшивата новина, че се открива ислямска библиотека, финансирана с държавни пари. В същия момент сигнал за контрапротест пуска и групата „Съединени американски мюсюлмани”, създадена от същите IP адреси в Санкт Петербург.

На първия сигнал откликват крайнодесни фашизирани дебили, както и някои по-нормални граждани, обезпокоени от новината. На втория сигнал откликват наивни и добронамерени тексасци, както и някои местни мюсюлмани.

Мазалото пред сградата е пълно, а щатът харчи стотици хиляди долари, за да предотврати конфликт, а десетки полицаи са отклонени от служебните си задължения, за да охраняват организираният от фалшивите групи протест.screen_shot_2017-11-01_at_2.30.26_pm

Всичко това руските тролове го постигнаха, като платиха на Зукърбърг само 200 долара за спонсорирано съобщение. Да не говорим за социокултурния ефект, омразата и разделението, което засяват в обществото, загубеното време на хиляди хора.
Впоследствие и двете групи бяха заличени от малоумните адмистратори на Фейсбук, ама след дъжд – качулка.
По време на изборите за президент се установи от сенатска комисия, че Зукърбърг (Фйсбук) е получил от руските тролове поне 100 000 долара. Само покрай създаването на фалшиви профили и пускането на платени фалшиви новини за ограничен период от време.

Ха, представете си какъв е ефектът, колко фалшиви профили и групи са създадени, колко фалшиви новини, омраза и разделение са посяти, при положение, че само срещу 200 долара руските тролове успяха да изкарат няколкостотин човека в центъра на Хюстън и да предизвикат напрежение.

А така действат и във всяка европейска държава.
Да не говорим, че цели политически структури са създадени и са на директно подчинение на Кремъл (като ДПС, Атака, ВМРО в България).

Трябва ли да припомням и факта как Зукърбърг се подигра с украинския президент, когато го призова да помогне срещу масираната руска хибридна пропаганда във Фейсбук по време на руската агресия в Украйна?!

Всъщност, прибирайки милиони долари, Зукърбърг нанася щети на САЩ и ЕС за милиарди.

Проблемът е, че вече Фейсбук упражнява и цензура, а свободата на словото е заличена чрез възможността да се блокиран неудобните за мафията и управляващите профили на популярни личности.
Това е брутално нарушение на човешките права, на свободата на словото и правото на информираност от страна на компанията Фейсбук и нейният собственик Зукърбърг. Брутално наруешение, което носи на Зукърбърг милиони долари.

Крайно време е конгресът на САЩ, както и европейските законодатели да предприемат спешни законодателни мерки не само за защита на свободата на словото и правото на информираност, но и да разширят и осъвременят наказателноправните санкции по отношение на онези персони, които умишлено сеят лъжи, омраза, пропагандират насилие, крайнолеви, крайнодесни и ислямистки послания.
Крайно време е законодателят в САЩ  и ЕС да предприеме мерки и срещу Фейсбук, и подобни социални мрежи, защото ми се струва, че докато Марк Зукъйрбърг с лекота прибира милиони долари, се нанасят щети за милиарди. И на САЩ, и на ЕС.
Достатъчно е само да споменем за политическата нестабилност и несигурност в България, за медийния и законодателен климат, за който същесствен принос имат и троловете във Фесйбук, и факта, че през последните години нито един сериозен инвеститор не е инвестирал в България.

Да не говорим за политическият и социален микроклимат против американски компании, против политиката на САЩ, НАТО, ЕС, който руските тролове, използвайки Фейсбук, създават в отделни държави.

Крайно време е и за създаването на постоянно действащи специализирани държавни органи и структури, които да отговарят за политиката на сигурност и да контролират случващото се в социалните групи, за има и превенция, а не да се действа след като белята е станала.

Защото преките и косвените щети са за милиарди долари.

Милиарди, които данъкоплатците плащат, докато Зукърбърг прибира парички от руската хибридна мечка.