Та, разказва я случката таксиметров шофьор. Дядото на жена му бил царски офицер. Естествено, след окупацията на България от Червената армия и предаването на властта на безродната слугинажна комунистическа сган, много от офицерите са убити или съдени, а почти всички  са уволнени от армията. След няколко години лутане и търсене на препитание бившият офицер успял да стане таксиметров шофьор. Веднъж качил от центъра на София някакъв руснак. Цивилен, мазен, едър и добре охранен. Явно началник, дошъл тук на мисия при слугите си от БКП.
– Баяна ! -заповядал му клиента.
Откарал го в Бояна. Спрял на адреса, руснакът тръгнал да слиза, а бившият офицер го попитал за сметката. Руснакът се обърнал рязко и му изкрещял нервно:
– Сволоч! Я тебя освободил, а ты деньги хочеш?! – и се хванал за кобура…

Та, покрай този разказ се присетих и за една случка, която наблюдавах в Дубровник. Бяха поставили скоба на джип с руска регистрация. Руската мутра, запречил пътя, паркирал все едно е в тайгата,  започна да се разправя със служителите. Първо заплашваше, после го удари на молба, а като видя, че няма накъде, взе че изръси:
– Как не ви е срам?! Ние вас сме ви освободили, а вие такова отношение…
Та, тая идиотщина я изръси на потомците на усташите, видите ли.

Изобщо, едни освободители са, ум да ти зайде. Само дето и половината руснаци се чудят как да се освободят от другата половина.
Освободители ли ?!

Полша – 200 години под руско робство. 3 национални въстания, потопени в кръв. Последното – от ген. Гурко през 1863. Дори не използват редовна армия, за да не си цапа с кръв ръцете, та пускат опълчението, съставено от диви крепостни, да вилнее, да коли, да беси, да пали и изнасилва. През 1880 г. Росия дори приема закон, с който се забранява изучаване на полски език в полските училища. През 1918 г. глътка свобода за Полша и само след две години – ново нападение. Този път поляците дават решителен отпор. През 1939 г. съветска Русия и нацистка Германия си поделят Полша, а руснаците избиват 22 000 полски офицери, генерали, министри, учени – елитът на полската нация, които, за да не попаднат в немски плен, са се предали на руснаците.

После – отново окупация на Литва, Латвия, Естония.

Ами Финландия. Едва се е освободила през 1918 г. и веднага нападение. През 1939 г. отново. Ами Грузия, Армения?!
Ами Украйна?! 3 века паразитната империя плюска украинско жито, а през 1933 г. подложиха на гладен геноцид Украйна. Над 6 милиона жертви.
През същата година 2 милиона казахи също загиват. 48% от казахите.
Ами Чечня?
Ами Унгария през 1956 г. Прегазиха страната с танкове, че даже, за да сплашат и унгарските комунисти обесиха министър-председателя им Имре Наги, стар комунист. Заедно с други министри и журналисти. Все комунисти.

Ами Чехословакия 1968 г. Нахлуха с 6 000 танка и 600 000 контингент. Освободители?!

Прага, август 1968 г. Беззащитен руски танк е нападнат от тежко въоръжен чешки гражданин, който пречи на танка да го освободи.

Прага, август 1968 г. Беззащитен руски танк е нападнат от тежко въоръжен чешки гражданин, който пречи на танка да го освободи.

А що щат в Добруджа през 1916 г. ?!
А някой да им бил телеграма през 1877 г., да ги е канил тук?! Някой от организаторите на Априлското въстание?!
Освободиха ни от половината ни територия, а ако не бяха патриоти като Стамболов, Каравелов, Захари Стоянов, днес щяхме да сме губерния.

И като са освободители защо още през 1861 г. Георги Раковски издава брошурата „Руската убийствена политика за българите.“ ?!

Може ли някой да ми посочи официален документ на Русия, че тръгва на война, за да освобождава българския народ. Дори във вестниците им от онова време не се споменава България, български народ. Още през 1872 г. Русия е обявила Българската църква за незаконна и не признава Българската екзархия. Но изведнъж тръгват да освобождават. Но с уговорката, приета заедно с Австро-Унгарската империя – „образуването на голяма и сплотена държава се изключва.“ И си взимат Бесарабия и късат Добруджа , за да компенсират Румъния. Късат и Пиротско и Нишко и ги дават на Сърбия. Че и Съединението не признават. Ама парите, 16 милиона златни лева от Княжество България и 10 милиона златни лева от Източна Румелия не забравят да си ги искат… А след 1944 г. ни освободиха от целия държавен резерв тютюн – 25 милиона кг. Освободиха ни , като си го взеха и го продадоха на САЩ. За долари естествено. И целия ни държавен резерв от розово масло – 5000 кг., по-скъпо от златото. Освободиха ни и от пенсионния фонд – над 2 милиарда долара. После ни освободиха и от златния резерв на БНБ – 32 тона злато, предадени на Кремъл между 1960 г. и 1964 г… Освобождават хората, не се шегуват.

През 80-те години „освобождават“ и Афганистан. Освободиха го от 3 милиона човека. Толкова се жертвите, които афганистанкия народ даде в гражданската война, която СССР разпали,  в опита си да завземе страната и да постави марионетен режим.

Сега и Сирия освобождават, ммммдаааа… Освободиха я от 3 милиона бежанци. Ама, странно защо никой не ще при освободителите да бяга, в Русия да иде, ами Западна Европа ги влече. Не щат при Путин. Що ли?! Нали уж ги освобождава?! Никой не ще да живее в катун с ракети, а иска нормално бъдеще за децата си.

Та, не се учудвайте, когато нагло „второразрядно“ руско ченге тропа по масата пред българския президент. Наглостта върви с имперщината им.

Но за да паразитират, трябват слуги. А тук слуги- колкото щеш. Безродници и продажници с лопата да ги ринеш. Русофилизма по нашите земи е най-стария занаят. После са се появили проститутките.

Та, затуй плащаме най-скъпия руски газ в Европа и горива с най-висока надценка. 4 МИЛИАРДА ЛЕВА ГОРНИЦА ГОДИШНО. Затуй плащаме милиард за безсмислени реактори, а полови милион българи бягат на море в съседна Гърция, щото по нашето Черноморие е пълно с освободители.

Затуй има и безродни плужеци, които и ръка целуват на кремълския бандит Гундяев, че и в кръста се чупят и теманета правят. За да може да тропа по масата. Както само един освободител може да тропа.

Сволоч! Я тебя освободил!