гун-768x646Типичната имперска наглост, поучителен тон и цял арсенал от лъжи. Не бива да очакваме от представител на Русия нещо друго. Особено от ченге като Гундяев, колега на Путин от КГБ. Нищо нормално и човешко не бива да очакваме от тези имперски мозъци. Не бива да очакваме от имперска църква да не обслужва идеологемите на империализма.

Гундяев, известен още и като патриарх на т.нар. руска православна църква неколкократно натърти, че Русия ни била освободила. Тропайки по масата пред президента на България и българския патриарх.

Които, вместо да защитят националното достойнство и тихичко да му рекат: „Я, марш от тука!“, са свели глави като виновни ученички, които са се изтървали в час. Поне това се вижда от видеото, разпространено от РПЦ.

Демонстративно подчинение, което е в унисон и със самата покана. Добре съгласувано мероприятие на руските служби, в което българските им марионетки изглеждат точно така, както искат в Кремъл.

Това – докато България продължава да плаща най-скъпия руски газ и горива с най-висока надценка в Европа.

С 4 МИЛИАРДА ЛЕВА ГОРНИЦА. ГОДИШНО !!!

Странно защо т.нар патриарх Кирил не обели и дума защо неговата църква обявява Българската църква за незаконна още през 1872 г. ?! Да припомня – схизмата на руската църква против нашата е наложена през 1872 г. и отменена едва през 1945 г. когато голяма част от българските свещеници са избити или хвърлени в затвори и концлагери след нахлуването на Червената армия.

Е, лицето Гундяев е представител точно на тази клика и не бива да очакваме от него да каже истината.

Друг е въпроса защо нашите мижитурки мълчат и унижават с поведението си цялата нация?! Случайност!? Едва ли?!

Всъщност, онова, което Русия прави е, да разкъса България и да образува едно малко подчинено и зависимо княжество под руско управление. Така са се разбрали с другата властваща в централа Европа Австро-Унгарска империя още на 8 юли 1876 г. със секретното Райхщадско споразумение, с което залагат основите на Берлинския договор и разкъсването на българските земи и нация, за да не се допусне образуването на голяма и сплотена българска държава.

Това е истинската цел на Русия! да завладява, подчинява и експлоатира, доколкото другите Велики сили са склонни да понесат и допуснат.

( Моля, вижте тук и приложените оригинални текстове на руските секретни договори от 1876 г. и 1877 г. – КОЙ И КАК РАЗКЪСА БЪЛГАРСКАТА ПЛЪТ. ПРОГОВАРЯТ РУСКИТЕ СЕКРЕТНИ ДОГОВОРИ https://istinata.bg/?p=62 )

Е, Гундяев пропуска да отбележи, че т.нар. „освободители“ всъщност имат за цел да подчинят Балканите и да завземат Проливите, за да разширят империята си. Пропусна да отбележи, че техните войници умират за императора си, а не за чужд народ, който руската църква не признава.

Пропусна да отбележи, че Русия натриса на подчинето Княжество България огромнен окупационен дълг, заложен в чл. 8 на временния Сан Стефански договор и преписан в чл. 22 на Берлинския договор.

16 МИЛИОНА ЗЛАТНИ ЛЕВА, които България започва да изплаща още през 1883 г. Плюс още 10 МИЛИОНА ЗЛАТНИ ЛЕВА, дължими от Източна Румелия. Големи освободители, няма що. Истинската дума е ПАРАЗИТИ! ИМПЕРСКИ ПАРАЗИТИ!1

Image (450)

Да не говорим, че Русия не признава Съединението и насъсква Сърбия да ни нападне. Да не говорим, че организира серия от метежи и преврати, за да ни подчини като поредната губерния. Да не говорим, че организира убийства на истински български патриоти като външният ни министър Вълчович и Стефан Стамболов.

Да не говорим, че точно Русия организира погромът над България през 1913 г. , а само след 3 години, през 1916 г. ни нападна директно. За да изяде здравия български … и да капитулира пред България на 3 март 1918 г. , като подпише най-унизителния договор в историята си – Брест-Литовския мирен договор, с който от лапите на империята са откъснати над 1 милион кв. км. (Датата не е случайна. Избрана е от победителя България.)

Е, Гундяев пропусна и друг факт. По време на размириците на Априлското въстание са убити 20 български свещеници. От башибозук и черкези. Не от редовна османска армия. След нахлуването на Червената армия през 1944 г. и окупирането на България, само за няколко месеца са избити или хвърлени в затвори и концлагери 2000 български свещеници. Едва през 1945 г. руската църква отменя схизмата против българската църква. По въпроса мълчи и нашия патриарх, но ние се досещаме, че защото вероятно са от едно котило – съветското.

Няма как едновременно хем да обслужваш имперските идеологеми, подклаждани от една псевдоцърква и псевдопатриарх, хем да служиш и защитиш собствената си църква и нация.

Е, можеше да му възразят на Гундяев. Поне малко достойнство да проявят. Можеше да му кажат, че по време на Априлското въстание и Руско-турската война българският народ е дал над 30 000 жертви.

ДВОЙНО ПОВЕЧЕ, ОТКОЛКОТО РУСИЯ ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНАТА!!! ( общо 15 000 , вкл. загиналите поляци, финландци, украинци и войници от други народи, окупирани от Русия по това време).

И да го попитат: – Знае ли Гундяев, че по нашите земи има над 3000 руски паметника?!  А колко са паметниците на свидните български жертви?!

Дори пред парламента ни стои паметник на чужд император – завоевател. (А колко прекрасно би седял там на паметника ген Колев на коня, докато разбива нахлулите в Добруджа през 1916 г. руски пълчища.) Паметникът на съветската армия (известен още и като МОЧА) се извисява на десетки метри над този на Васил Левски, така както и грозният бетонен кютук с автомат в ръце, се извисява над Пловдив, над малкото паметниче на Апостола.

Тъжна картинка. Безродна. Уродлива и слугинажна.

Обслужвана от държавните ни власти на най-високо ниво. И за съжаление, повтарящи и затвърждаващи идеологемите и лъжите на руския империализъм. Това – докато продължаваме да плащаме най-скъпия руски газ в Европа и горива с най-висока надценка при най-нисък акциз и приходи за хазната ни. Това – докато руският империализъм превзема икономиката ни и вече над 30% от нея е в руски ръце, вкл. стратегически предприятия и фирми като Булгартабак, БТК, Виваком, Пристонище Росенец (единственият ни терминал за петрол), ТЕЦове, търговски вериги, хотели, апартхотели и хотелски вериги, аптечни вериги. Всъщност двата най-големи фонда за изкупуване на земя в България са руски. Както и хиляди офшорни фирми на подставени лица. Включително и фирми, които усвояват милиарди евро от безвъзмездните европейски фондове.

Не си мислете, че поканата към т.нар. руски патриарх е инцидентна. Това е активно мероприятие, съгласувано с руските служби на най-високо ниво. То е част от хибридната война и промиването на мозъци, както и потропването по масата, и наведените главички.

Публикуваното видео в сайта на РПЦ има за цел както вътрешна употреба в империята – да вмени отново на поданиците на империята идиотската теза, че са освободители, че някой нещо им дължи., така и за употреба от местните идиоти – да вмени чувство за задължение, за вина. Това – докато плащаме най-скъпия руски газ, а икономиката ни, съдебната ни система, Народното събрание и Министерски съвет са на пряко подчинение на Кремъл и обслужват престъпните схеми за източване на България, руинирането на българската държавност и унижаване на българският дух.

Ум да ти зайде !

Ха, споделяйте смело във Фейсбук…