23 годишна жена бе убита в София от приятеля си в деня, в който правителството оттегли проекта за приемане на Конвенцията за домашното насилие. Под натиска на коалиционните си партньори.
Това е поредната жертва на домашно насилие, а нежеланието на полицията да се занимава със случаите на домашно насилие се провокира и от умишлено оставените дупки в законодателството, които не само, че не вменяват задължение, не само не предвиждат необходимите процедури, но и затрудняват полицията.
И тук, както и в предишни случаи, са подавани многократни сигнали до полицията, но както видяхме – резултатът е един – поредна смърт на жена, причинена от поредния комплексиран психопат и насилник.
Това насилие може да се случва между всички хора, които живеят под един покрив.
Може бащи да малтретират децата си, може и деца да малтретират възрастните си родители, съпруг да малтретира съпругата или обратно. Може да се случи и при еднополови връзки. Това е предвидила и Конвенцията.
Всъщност това цели Конвенцията – да се приведе законодателството на държавите в състояние, което да заложи защита на всички хора, които живеят под един покрив, да вмени задължение на властите, на полицията и прокуратурата да ги защитават, така както защитават и останалите субекти на правото.
Но тук малоумните идиоти от Патриотичен фронт, Атака и ВМРО, заедно с ортаците им от ДПС се обявяват против Конвенцията.3
И хиляди насилвани хора ще продължават да се страхуват дори да подават сигнал, защото знаят, че малоумните идиоти от Патриотичен фронт, Атака, ВМРО и ДПС не искат да има ефективен механизъм за тяхната защита, за предотвратяване на насилията и за превенция.
Защо ли?!
Защото така им заповядват господарите им от Кремъл. Всъщност, какво да очакваш от хора, които отдавна са превърнали думата „патриот“ в мръсна дума, а патриотизма – в добре платена професия.
А ние ще продължаваме да сме свидетели на домашно насилие, на нови убийства и пребивания, на безхаберие и безсилие на полицията, защото ако законът не вменява изрично тяхното задължение, ако законът не ги принуждава и в същия момент не гарантира ефективност, то какво остава за полицаите.
Ми, да клечат покрай храстите…
Аааа, и да охраняват правителството и неговата олигархия.