Властите в Русия взеха решителни мерки за да охраняват …. билбордовете на Путин?!

Изборите за президент в Русия наближават и навсякъде из империята вече са окичени билбордове с гномчето от Кремъл. Е, ние си знаем какви са „изборите“ в Русия и как броят гласове там. Знаем и как се разстрелват неудобни опозиционни лидери и журналисти. Знаем и за бруталния контрол върху медиите, които подобно на нашите, обслужват една крадящя и престъпна олигархия и нейната политическа клика.

Въпреки това на много места в Русия честни и почтени хора се намират. По тази причина и много от билбордовете на Путин вече са омазани с яйца, обстрелвани са с пистолети за пейнтбол.

На 9 февруари в Томск билбордът на джуджето осъмна с леке от пейнтбол.A9650B5A-626F-4B03-9B1F-64976A40416F_cx0_cy10_cw0_w1023_r1_s

В Оренбург пък осъмна омазан с яйца.

2

По тази причина МВР е стартирало операция „Банер“ по охраната на билбордовете на явно пожизнения император-президент.

Своето недоволство изразяват дори служителите на МВР, които са принудени да дават дежурства при температури от минус 20, минус 30 градуса. Властите официално отричат да има такава операция, но някои руски медии успяха да публикуват и официални заповеди за провеждане на операцията.DU94j_bWAAA8f_f

Представяте ли си, дами и господа, за какъв катун с ракети иде реч, при положение, че полицаите са принудени да охраняват банери на политик при минусови температури, вместо да изпълняват задълженията си по закон?!

Е, нормалните хора в Русия имат право да омажат плакатите на Путин. Това е най-малкото, което биха могли да направят. В своята история Руската империя никога не е била подложена на такова крупно и организирано грабителство, както в ерата на Путин.

Замислете се!

Империя, разпростряна на 17 000 000 кв. км. , разполагаща с огромни залежи от подземни богатства, а в същия момент мнозинството от руските поданици живеят в бедност. Заплатите и пенсиите в Русия са в пъти по-ниски от тези в Европа, САЩ и Япония. Дори в сравнение с бедна България – официалната минимална работна заплата в Русия е почти двойно по-ниска от тази в България. Само 7000 рубли (200 лв.) .Това при официален жизнен минимум от 16 000 рубли. Няма друга държава в света, в която минималната работна заплата да е по-ниска от официалният жизнен минимум. Естествено това се прави от Кремъл , за да може да се държат хората в подчинение и зависимост и приятелите милионери на Путин да могат да плащат подаяния вместо заплати.

Сещайте се за размера на кражбите, които олигархията на Путин извършва. Над 100 крупни милиардери, приятели на Путин, бяха оповестени наскоро в списък на Конгреса на САЩ. Практически това са едри феодали, назначени от Кремъл за да експлоатират природните богатства на Русия. Не се учудвайте, че имат яхти за по 400 милиона евро, вили на по няколко острова в екзотични места и луксозни автопаркове за милиони долари. Това, на фона на 12 000 закрити болници в Русия по време на мандата на Путин. И 15 000 закрити училища. И 24 % от бюджета – за въоръжение. При 3 до 4 % в нормалните държави.

Размерът на кражбите е уникален и вместо руснаците да са едни от най-богатите хора на планетата, много от тях едва свързват двата края. Естествено режимът поддържа и една прислойка от чиновници, които заедно с дребния бизнес съставляват онези 20 % от населението, което може да си позволи екскурзия в чужбина 4и по-нормален живот.

Е, ние се сещаме за предизвестените резултати от „изборите“. В Русия дори промениха закона, като удължиха президентския мандат на 7 години, за да може джуджето в Кремъл да остане колкото се може по-дълго там.

Това гарантира нови кражби, а добре смазаният механизъм на корупцията ще продължи да се развива.

Само един факт. В Русия подкупът при обществените поръчки вече достига до 90 % от стойността на поръчката. Примерно за олимпиадата в Сочи приятелска фирма на Путин построи магистрала 48 км. за 8 МИЛИАРДА ДОЛАРА ???!!! за тези пари можеха да я покрият със злато. Сещайте се сами с колко е забогатял Путин само от тази поръчка и с колко е обедняла Русия.

Впрочем магистралите в цяла Русия са общо 800 км.

Колкото и в малка, бедна България. Факт.

Тук прилагам и линк към руските медии, които публикуваха материали по въпроса. https://www.svoboda.org/a/29030032.html