Спомняте ли си, че през април 2017 г. главният прокурор изприпка на крачета в офиса на почетния руски консул Гергов (БСП) в собствения му ЦУМ, като привика шефа на Овергаз г-н Сашо Дончев да го разпитва дали финансира гражданско сдружение. В офиса на човек, който наскоро най-демонстративно, като гражданин на Руската федерация, гласува на изборите за президент, като дори обяви, че гласува за Путин.1

Сега:

  1. Задълженията на главния прокурор ся ясно и точно дефинирани в Конституцията и НК. В тях не влиза изискване за брутална намеса в политически и бизнес практики, а упражняване на методичен надзор на работата на прокурорите.
  2. Срещата не се провежда в кабинета на главния прокурор, а в офис на бизнесмен, тясно свързан с Кремъл, почетен руски консул, което е достатъчно унизително за институцията, наречена Прокуратура на Република България.
  3. Главният прокурор е обяснил на г-н Дончев, че „поведението му става неприемливо и нетърпимо“. От каква позиция, в качеството на какъв, главният прокурор ще вменява на който и да е български гражданин някакво дължимо поведение извън фиксираните от Конституцията и НК задължения и правочощия?! Това да не е партийно събрание на БКП, където партийния секретар заплашително размахва пръст?!

Работата на прокуратурата се свежда до внасяне на обвинителния акт пред съда и неговото доказване. Не се учудвайте, че тук пристига главният прокурор на Русия Чайка. На „обмяна на опит”. Е, някои неща не може да се кажат по телефон. Трябва на ушенце.

Чайка е солташак на Путин, контролиащ организираната престъпност, и подобно на ченгето Гундяев, назначено от Путин за патриарх на Русия, е част от схемата за тоталното разграбване на Русия и нейните природни ресурси. Чайка е бивш комунист, член на КПСС и е бил дълги години на ръководна длъжност в КПСС. Наскоро синът му  си купи  хотел  Pomegranate  за милиони долари в съседна Гърция, като само за ремонт вложи 26 милиона евро, а за нас остава въпроса откъде са парите му?! (https://chaika.navalny.com/) Името на Чайка фигурира вече и в  т.нар. доклад „Кремъл“- над 200 души – руски държавни служители, ръководители на държавни компании и милиардери, съставен от администрацията на САЩ според закона за санкциониране на Москва заради намесата  в американските избори през 2016 г. https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/01/30/3120965_koi_popadna_v_doklada_kremul_-_pulniiat_spisuk/

Но го канят тук „за обмяна на опит”. Забележете, не се кани главния прокурор на Германия, на Австрия или Белгия, а се кани главния прокурор на катуна с ракети, в който престъпността е 10 пъти по-висока, отколкото в България. Само един факт е достатъчен – броят на умишлените убийства в Русия е 10 на 100 000 жители. В България е 1,5, а в ЕС е под 1. Да не споменавам факта, че по време на управлението на Путин в Русия са убити вече над 150 журналисти.

Е, разбираемо е защо прокуратурата е претрупана с дела, които се влачат с години. Дела, които не представляват никаква фактическа и правна сложност, вкл. и дела, по които има  пълни самопризнания и сътрудничество от обвиняемите.

Разбираемо и защо през последните години законодателят умишлено, с цел да затрудни максимално работата на прокурорите, вкарва в съставите на НК престъпления, които довчера са били административни нарушения и, които спокойно могат да са в сферата на административно-наказателната отговорност. Така прокурорите се затрупват умишлено с дела за престъпления, които довчера са били административни нарушения. Масово.

Не се учудвайте, че в следствието и прокуратурата с години залежават дела за източване на ДДС и акциз за милиарди. ЗА МИЛИАРДИ !!! Дела срещу олигарси, тясно свързани с Кремъл и неговите интереси. Неслучайно и днес разбираме, че 16 милиарда лева ДДС е източено, откраднато и несъбрано. Това – при наличието на Чл. 126. (2)  в Конституцията : „Главният прокурор осъществява надзор за законност и методическо ръководство върху дейността на всички прокурори.

Идиотски текст, който превръща прокуратурата в съветска кочина, в която всеки прокурор може да бъде сменен, наказан, преместен „за системно несправяне с работата”. Е, ако главният прокурор прецени, и когато прецени, като в същия момент никой, нито една институция не може да проверява самия главен прокурор.

Та, представете си, че един прокурор започва работа по дело за източване на 50 милиона лева ДДС от фирма на олигарх, свързан с властта. Същата власт, която е избрала и назначила главния прокурор. Та, не се учудвайте, че стотици такива дела стоят забатачени с години в следствието и прокуратурата.

В Конституцията, чл. Чл. 117. (2)  пише още:  Съдебната власт е независима. При осъществяване на своите функции съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите се подчиняват само на закона.

Как е независима, като кандидатурата на главния прокурор е предложена от ГЕРБ и одобрена от БСП и ДПС?! Как е независима, като ходи на крачета в офиса на почетния руски консул, за да разпитва и заплашва бизнесмени дали финансират неудобни на властта и Кремъл граждански сдружения?!

Всъщност, ако се замислим, фирмата на Сашо Дончев „Овергаз” би имала двойно и тройно повече клиенти. Би имала двойно и тройно по-големи приходи и печалба.

Ако не беше едно – най-скъпия руски газ, който България плаща в Европа. С 30% по-скъп от съседна натовска и ердогановска Турция и с 40% по-скъп, отколкото натовска Германия.

Това, при положение, че на 13 март 2017 г. ЕК обяви официално, че Газпром, за да избегне огромна глоба заради монополно поведение и свръхцени, е предложил серия от мерки за предоговаряне и понижаване на цената. В тази връзка покани официално заинтересованите страни, сред които най- вече е България,  да предоставят становища относно представените от Газпром ангажименти. Виж тук официалното съобщение – http://europa.eu/rapid/press-release_IP-17-555_bg.htm

Да сте забелязали правителството на България да е отговорило на предложението?! Да сте чули да е предоставило становище?! А да сте забелязали някой от т.нар. „опозиционни” партии да са задавали въпроси, да са предприемали инициативи в тази насока, да тръбят тревожно по телевизиите, че българия губи милиарди годишно?! Жалки солташаци на Путин и слуги на руския енергиен империализъм. Много от тях са с единия крак в затвора и вдигат мазни ръчички в парламента, за да обслужват тези престъпни схеми, защото знаят, че ако не слушкат, няма да папкат, а прокуратурата ще скочи отгоре им.

А иде реч за 3 МИЛИАРДА ЛЕВА ГОРНИЦА ГОДИШНО. Това е разликата, ако България купува руския газ, който преминава през наша територия, но от съседна Турция.

Това е разликата, заради която десетки хиляди българи треперят пред ЧСИ заради непосилните сметки за парно.

И докато в съседна Румъния изцяло се откачиха от прескъпия руски газ и задоволяват потребностите си със собствено производство, тук малоумни дебили протестират против добива на наш роден, собстевн газ, докато тровят децата си с димящите кюмбета или се чудят как да им купят храна и учебници, след като си платят парното и тока.

ТОВА Е ИСТИНАТА !!! ТЯ Е ЕДНА И ДРУГА ИСТИНА НЯМА !!!

Да не споменавам и Лукойл, че ми причернява пред очите, защощо правителството умишлено поддържа най-ниския акиз в Европа, за да може монополистът да ни дере с най-високата надценка на горива в Европа. За сравнение – в съседна Гърция акцизът е 1,40лв./л., в Турция – 1,80 лв./л. , в Германия – 1,20 лв./л. Тук – само 65 ст.

Да вземе за пример Австрия, в която акцизът е 1 лв./л. , но крайните цени са същите, като в България. Там държавата прибира 1 лев от всеки литър, а тук – само 65 ст. 0,35 лв. разлика. При 3 милиарда литра годишно потребление, това прави около 1 милиард лева. 1 милиард лева годишно, които вместо да влиза в хазната, се прибира от монополиста и организирания от него картел, подкрепян от правителството и парламента – слуги на мафията и солташаци на Путин.

На всичко отгоре за последните 10 години руската компания „Лукойл Нефтохим Бургас” АД, собственост на  ПАО «Нефтяная компания „ЛУКОЙЛ“» Росийская федерация, е отчела тук приходи от над 60 милиарда лева, но не е отчела и платила и стотинка данък печалба. Въпреки огромната свръхнадценка.

Да не споменавам и банка КТБ и източените над 4 милиарда лева с необезпечени кредити. Банка, създадена като структура от руското КГБ още по живково време, в която се наливаха парите на български държавни предприятия, с които се финансираха обръчи от фирми на ДПС, „България без цензура” и други паразтни политически проруски проекти, изкупуване на медии – вестници и телевизии, търговски вериги и т.н.

Та, на въпроса в заглавието – съветски катун, управляван от мешаре, назначено от Кремъл.

Georgi-Gergov-i-Boiko-Borisov