01125 лева за гипсиране на счупена детска ръка…
Блокираха ми профила във Фейсбук.
Съвпадна с време, в което пътувах и бях на места без интернет, но е тъжно, когато това уж свободно пространство вече се контролира от руските тролчета и платените мекерета на руския империализъм.

Та, да довърша онова, което не можах да доизкажа  за тези 125 лева  и  счупената детска ръка.
Поискали парите лекарите в Бургас, макар родителите да са осигурени. Не било спешен случай, трябвало първо да вземат направление от личната лекарка…
Истината е, че болниците, лекарите, здравеопазването като цяло са с мизерно финансиране.
Нормално е да се стига до ненормални ситуации в опита им да оцеляват.
Нормално е да е ненормално, когато не можем да осигурим здравето на децата си, защото не можем да финансираме здравеопазването си.

В Бургас се намира най-голямото предприятие в България – „Лукойл Нефтохим Бургас” АД.
За последните 10 години са отчели официално над 60 МИЛИАРДА ЛЕВА ПРИХОДИ. Но не са декларирали и стотинка печалба. Не са платили и стотинка данък върху такава.
Съкратените работници от комбината са над 15 000, а днес общия брой на здравно и социално осигурени е под  1500. При 6 до 8 милиарда лева годишни приходи.

Как да финансираш здравеопазване?!
Годишно извличат огромна свръхпечалба от свръхнадценка на горивата. В България аккцизът върху горивата е най-нисък, двойно по-нисък от повечето държави, в хазната ни постъпват минимални средства, а крайната цена на горивата?!
1 милиард годишно горница. Пари, които вместо да влизат в хазната ги прибира картелът, организиран от роснака и подкрепян от продажното правителство. Колкото 8 000 000 счупени детски ръце по 125 лева. Всяка година.
Питам – децата ли трябва да плащат?!

4 милиарда лева измъкнаха руските мекерета от руската банка КТБ. Банка, в която наливаха парите на държавните ни предприятия, за да ги раздават на руски мекерета, паразитни политически структури и финансиране на фирми на ДПС.
Веднага намериха 4 милиарда от Гаранционния фонд за да покрият золума на руските мекерета. Но не и за болиниците.
4 милиарда. 32 милиона пъти български деца трябва да си счупят ръката, за да финансират болниците с тези пари.
800 милиона лева платиха веднага за два безсмислени руски реактора и то по дело, което умишлено не обжалваха и загубиха и по договор, в който умишлено бяха заложени клаузи за неустойки от продажни руски мекерета.
800 000 милиона лева. 6 400 000 счупени детски ръце по 125 лева.
Но парите са у росанака. А някой виждал ли е реакторите?!
България плаща най-скъпия руски газ. С 30-40 % по-скъп от повечето европейски държави и съседна Турция. На 16 март , заплашен от глоба от ЕК Газпром предложи преговори на България за понижаване на цената. Вместо  това я вдигнаха с 30%. А да сте чули правителството да е отговорило на поканата за преговори и понижаване на цената. Вместо това се гответе за нови по-дебели сметки за парно.
3 МИЛИАРДА ЛЕВА ГОРНИЦА ГОДИШНО. 24 милиона счупени детски ръце по 125 лева.
Значи българските деца да си чупят ръцете, за да финансираме здравеопазването си, докато милиардите ги прибира Росия, докато парите ни да отиват при роснака, а продажната рософилска паплач си прибира тлъстите комисионни…01