1409058726_4_559x-Да уточним.

В началото на м. март Европейската комисия официално обяви, че ще наложи глоба от 8 милиарда евро на Газпром заради монополно поведение и свръхцени в България и още няколко страни от Източна Европа.

ГЕРБ и БСП дружно така натаманиха нещата, че да не се стигне до понижаване на цената на руския газ.

Още преди изборите за президент споменах, че се разиграва поредния политически цирк, който цели дестабилизация на България с цел удължаване на действието на картела при горивата, замазване на грабежа от КТБ и далаверите на енергийната мафия.

Умишлено издигнатата неподходяща кандидатура за президент от ГЕРБ създаде за пореден път поредната изкуствена политическа дестабилизация. Политическото ръководство на ГЕРБ беше наясно предварително,  че тази кандидатура няма шанс и това беше целта. Ясно се видя от последвалите парламентарни избори, че  нямаше нужда от оставка и нови избори, но се получи политически вакуум, който за пореден път да обслужи енергийната мафия.

Така хем туй в онуй, хем душата в рая.
Но се сплотява електората, който в крайна сметка получава 30% увеличение на цената на руския газ и нови, драстично по-високи цени на парното. „Ма, не бяхме ний, те едни други лоши хора го направиха това“ – ще кажат сега политиците от ГЕРБ. Политическите тарикати ще се изчезнат, като се свършат балъците.

Срокът на предложението за  преговори от Газпром беше 7 седмици и изтича днес, 4 май. Отправяйки предложението, Газпром избягва глобата, но никой в България не отговори на предложението.
Иде реч за около 3 милиарда лева горница годишно. По 1500 лв. на всеки българки пенсионер годишно.
Сега удобно ще си измият ръцете със служебното правителство, но да не забравяме, че си гласуваха една седмица отпуск след първото заседание на новия парламен, вместо да съставят правителство, което да отговори на поканата за преговори.
Никой и не се е съмнявал, че служебно правителство, назначено от Радев, няма да защити националния интерес.
Всички знаем генезиса на това правителство.
Вместо веднага да стартират преговори, те увеличиха цената на газа с 30% , съответно и цената на парното.
Тези редове са за наивниците, които гласуваха за ГЕРБ, както и за онези балъци, които гласуваха за т.нар. „патриоти” – най-обикновени ибрикчии на руския енергиен империализъм и патерици на ГЕРБ и БСП.
Разиграват цирк със смешни подаяния  и увеличаване на минималната пенсия на жалките 300 лв.(ми, те вече са се изпарили от новите по-високи сметки), при положение, че само по направление газ и горива България губи  около 5-6 милиарда лева годишно. Това са по около 250 лв. на месец за всеки пенсионер. Горница. Достатъчно е да се договори нормална цена на руския газ, каквато е за другите държави в Европа, както и да се осигури алтернативна доставка плюс повишаване на акциза при горивата на 1 лв./литър. За да не може картелът при горивата да налага убийствена надценка, а парите да влизат в хазната.
Ясно е, че гласуващите за БСП по дефиниция са безродници и идиоти.
Прав е митрополит Методий, когато казва, че русофилството у нас е достигнало до идиотство.
Запитайте се защо си гласуваха отпуск, вместо да съставят правителство, когато иде реч за 3 милиарда лева годишно свръхнадценка?! По 1500 лева на всеки български пенсионер годишно.18033152_1370589369650616_2253485342433362386_n

Да не говорим, че нито предишното, нито по-предишното правителство не поиска разследване на виновните длъжностни лица, подписали този неизгоден за България договор, който доведе до колапс цели сектори от икономиката ни и убийствени цени на парното, заради които днес десетки хиляди българи треперят пред публичните изпълнители за жИлищата си.
Запитайте се защо нито Борисов, нито Симеонов, нито Каракачанов, нито Корнелия и дума не обелват за предложението на Газпром?!
3 милиарда лева горница годишно!!!
10% комисионна са 300 милиона. Дали са им достатъчни?!
Щото и по линия на горивата и свръхнадценката България губи годишно по около 2 милиарда лева.
Имаме най-ниския акциз в Европа, в хазната ни влизат най-малко средства, а крайната цена е сходна с държави, които имат двойно по-висок акциз.
Тези убийствени за България, за икономиката ни схеми не действат от вчера.
Неслучайно България е с най-ниски пенсии и заплати, а източването продължава повече от 70 години.
Не забравяйте, че Кремъл винаги си назначава за управляващи в България удобни и послушни мекерета, които да защитават техния, а не нашия национален интерес и неслучайно България и до днес продължава да бъде единствената държава в Европа, зависима на 100% от руски газ и то най-скъп за нас. Мекерета, които да източват и средствата от европейските програми и да ги насочват към същата мафия.

Гарантирано от коалицията ГЕРБ-БСП-Обединени патриоти-ДПС.

Не се надявайте, дори и формално да се стигне до преговори, цената на руския газ и парното да се понижат преди новия зимен сезон. Гответе се за по-високи сметки за парно. За пореден път, вместо милиарди да влизат в хазната ни, вместо индустрията ни да си вземе глътка въздух, тези милиарди ще нагушат ненаситните кремълски гуши с активното съдействие на руските мекерета тук. Е, и срещу жалкия процент, срещу който от години продават националния интерес.
Жалка история.
Нещастници.
Но какво да кажем за онези, които им се връзват и подсигуряват с гласа си поредната продажба на националните ни интереси?!
През 2008 г. правителството на БСП предоговори с Газпром цената и завиши още коефициента, по който се пресмята цената. Запитайте се защо две правителства на ГЕРБ не направиха опит за предоговаряне?! Вместо това Румен Овчаров се оказа в борда на директорите на „Лукойл Нефтохим Бургас” като представляващ държавата. Коя държава, не е ясно. Ясно е, че горивата у нас са с убийствена надценка, с около 30-40 ст. по-висока от другите европейски държави. Гарантирано от ГЕРБ.

Всъщност, избирателите на ГЕРБ трябва да са наясно, че никой друг, включително и от политическото ръководство на партията, няма такъв достъп до обществено финансиране, няма толкова спечелени обществени  поръчки, колкото лицата Пеевски и Гергов и техните фирми. Никой не се радва на толкова финансиране от държавната Банка за възстановяване и развитие, колкото тия двамцата. Гарантирано от ГЕРБ и БСП.

Да не говорим, че от получените безвъзмездни 17 милиарда по европейски програми 12 милиарда са усвоени от тесен кръг свързани лица – около 100 на брой. Гарантирано от ГЕРБ и БСП.

Да не говорим, че от години държавата е похарчила вече милиони за охрана от НСО на лицата Доган и Пеевски, докато в страната ни умират деца поради отказано лечение и недостиг на средства. Гарантирано от ГЕРБ и БСП.

Всъщност, когато говорим за политика в България, често забравяме , че най-важната мотивация за почти всички  участници в процеса е … грабежа.

Тройната коалиция не успя да извърши мащабния замисъл за строеж (грабеж) на магистрала Тракия на тройна цена (дори се опитаха да вкарат в схемата португалска фирма, свързана с Барозу, с тайната надежда, че схемата ще мине),  но успя да ощети държавата с милиарди чрез заменки. Но други четири грабежа бяха успешно завършени след това – КТБ, Булгартабак, Пловдивския панаир и ВЕЦ Цанков камък. Корнелия Нинова беше в борда на директорите на държавния Пловдивски панаир, малко преди да стане собственост на почетния руски консул  Гергов. Ха, сетете се сами в качестовото му на министър Овчаров и в качеството й на член на борда Корнелия,  са ли  преки участници в схемата за Пловдивския панаир ?!.

Схемата „Цанков камък“ беше осъществена от Тройната коалиция, но основните разплащания по Цанков камък се извършиха при мандата на ГЕРБ. Е, агент Гоце връчи най-високия орден „Стара планина” на агент Сава – Ахмед Доган. Дори му изплатиха и милионен хонорар като консултант.

Днес с горницата от около 500 милиона някой се кани да изкупи и ЧЕЗ.

Да не говорим, че в банката КТБ, създадена като структура от руски агенти още през 1988 г. и преструктурирана в банка през 1994 г., се наливаха парите на държавните ни предприятия, за да се финансират обръч от фирми на ДПС и паразитни политически проекти.

Театърът е пълен.  Большой театр. Публиката е съставена от наивни избиратели.
Большой театр с  главен режисьор и сценарист Кремъл,  с артисти – национални предатели и продажни руски мекерета. Театър, услужливо излъчван  от послушни медии и телевизии, добре платени от мафията.

Да не припомням, че настоящият главен прокурор беше избран от парламентарното мнозинство на ГЕРБ и днес услужливо припка на крачета в мола на почетния руски консул Гергов, известен като ЦУМ, уж за среща с шефа на „Овергаз”.
В дните, в които тече срока за отговор на предложението на Газпром за понижаване на цената.
Театър с газ и горива, струващ 5 милиарда годишно горница на народа ни.

Да не припомням, че правителството на ГЕРБ умишлено пропусна срока да обжалва решението на арбитражния съд относно реакторите и побърза да нахрани с едни 800 милиона лева третата глава на ламята на руския енергиен империализъм. Да припомня, че по това дело България се защитаваше от адвокатска кантора, която бе наета от Русия да я защитава по дело за 50 милиарда долара срещу акционерите на „Юкос“.
Другите далавери са за десерт.
Всъщност, голяма част от депутатите дори не получават и комисионна за предателството и слугинажа си.Достатъчно са оплетени в далавери и престъпни схеми, за да гласуват покорно каквото им се каже и да си траят.

Тъжна картинка. Антибългарска. Предателска. 01