putin_gazpromИстината лъсна.
В официален доклад на ЕС.
България е плащала за руския газ с 40% по-висока цена, отколкото другите държави в Европа.
Нека сега от БСП обяснят защо правителството на Станишев и лично Румен Овчаров са подписвали този договор и предоговориха коефициента за увеличение през 2008 г. ?! Нека обяснят и предишното правителство на НДСВ, което предсрочно договори завишение на цените, както  следващите на ГЕРБ, които не направиха опит да променят нещата и да уведомят българските граждани за истинското положение. Да не говорим за осигуряване на алтернативни доставки?!
40% !!! При годишно потребление от 10 милиарда лева, това прави 4 милиарда горница.
Всяка година !!!
Това прави сметките за парно с 40% по-високи !!!
Всеки месец !!!
Като добавим и парите, които Лукойл дере със свръхнадценка – още два милиарда, стават 6 милиарда годишно.
По 3000 лв. на всеки български пенсионер. Горница. Годишно.
Представете си тези пари да влизат в икономиката ни.
Представете си тези пари как биха съживили търговия, как биха повишили покупателната способност.
Представете се, че към тях се добавят и загубите, които е търпяла икономиката ни.
В химическата индустрия, азотно-торовата, стъкларската, металургията в стойността на продукцията цената на газа заема 50 -60 %. Как да не фалира „Химко“?! Как да не фалира „Кремиковци“?!
Няма как да оцеляваш, колкото и ниски заплати да плащаш, колкото и данъци да укриваш, когато конкурентните ти заводи в чужбина ползват основния си енергоизточник с 40 % по-ниска цена.
Ефектът е лавинообразен.
България е брутално ограбвана със съдействието на брутални руски мекерета и безродни русофили, които сега квичат от мъка, че краят на грабежа се вижда.
Представете си и какви говна имат в главите си русофилите, за да подкрепят шайка национални предатели и да хвалят една паразитна империя, оплела в мрежите си българската държавност.
Те ясно осъзнават, че това е против собствените им интереси, против интересите на децата им, от чийто залък късат, за да тъпчат ненаситните кремълски гуши.
И въпреки всякаква логика, те продължават да си искат мизерията, продължават да квичат от кочините си, чакайки някой да им сипе в копанята.
ЕС доказа онова, за което писах още преди повече от две години – че може и трябва да защити малките, слабите и зависимите. ЕС доказа, че може да се гради общ дом, защитавайки общите интереси.
Преди две години здапочнах и борбата си срещу картела при горивата, организиран от Лукойл и убийствената надценка, която налагат заради монополното си положение.

Ето и линк към официалната страница на ЕК, където в прессъобщението по отношение на злоупотребата с монополно положени на Газпром ясно се казва : Комисията може да наложи глоба в размер до 10 % от световния оборот на дружеството, без да се налага да доказва наличието на нарушение на антитръстовите правила на ЕС. http://europa.eu/rapid/press-release_IP-17-555_bg.htm

Не се чудете, че така масирано в България ги бранят отвсякъде.
С парченце от тези милиарди те си купуват продажници, купуват си закони, купуват си и министрите, и директорите на НАП. Купуват си и съдиите.
Не се чудете, че медиите мълчат.
Те също са техни. Най-страшното – мълчат от страх !!! На това разчита Кремъл.
Малцина са българите, които осъзнават, размера на грабежа, защото са свикнали с мизерията.
Малцина осъзнават, че България има най-нисък акциз върху горивата, най-малко пари влизат в хазната, а крайната цена е същата като в държави с двойно по-висок акциз. Разликата е 50 ст. на литър горница.
2 милиарда годишно. И въпреки това не отчитат и стотинка печалба.
Просто вместо парите да ги прибира бюджета, ги прибира руснака и организирания и контролиран от него картел.
Не се учудвайте, че има хора, които така яростно ги бранят, хвалят Путин и Русия. Те са закачени на тяхното кранче. Те пият българска кръв от веничката, която Кремъл им подава.
Но Видовден иде.
Жалкото е само, че няма смъртна присъда за национално предателство !!!