1409058726_4_559x-Газпром прикляка, Путин изува гащи и се навежда.
Но това не е постижение на местните продажници.
Руският монопол предлага ангажименти, които да го спасят от европейска глоба.

Руският газов монопол „Газпром“ предлага по-ниски цени на газа за България и за Централна и Източна Европа както и да не търси от страната ни компенсации за спрения проект „Южен поток“, за да избегне антимонополна глоба от ЕС. 
ЕС ще озапти не само Газпром, но и местните продажни измекяри.
Да уточня. България плаща най-скъпия руски газ от години. Не от вчера.
За сравнение през 1996 г. цената за нас е 150 долара за 1000 куб. м. За Турция – 130 долара и то транзитиран до тяхната граница през българска територия. По братски, както го разбира руснака.
През същата 1996 г. Русия едностранно прекрати и доставките по Ямбургската спогодба, според която трябваше да доставят газ на България заради участието ни в строежа на газопровода и инфрластруктурата му.
Никой в държавата ни тогава не заведе дело срещу Газпром за да защити националния интерес.Стотици милиони потънаха в ненаситното имперско гърло. Трудът на хиляди българи просто беше изхвърлен, прежален и подарен на кремълските вампири.
Какво беше положението след 15 години.
През 2011 – 2012 г. България плаща за руския газ 396 долара за 1000 куб. м.
За сравнение по това време – Чехия и Унгария – 260 долара, Германия – 236 долара.
Как да ти е евтино парното?!
Как да ти е рентабилна икономиката?!
Хиляди българи днес треперят за жилищата си заради високите, непосилни сметки за парно.
Как да е конкурентна икономиката ни, когато в химическата промишленост, азотноторовата, стъкларската, циментовата стойността на газа стига до 50-60% от цената на продукцията.
колкото и ниски заплати да плащаш, колкото и данъци да укриваш, няма как да си конкурентен и да развиваш производство, да инвестираш в нови технологии.
Нещо повече – през 2008 г. правителството на Станишев в лицето на Румен ОВчаров предоговори цената за руския газ. Тя се определя по коефициент, който зависи от международната цена на петрола и кагота тя започна да пада през 2008 г. нашите продажници просот завишиха коефициента. Само от това оскъпяване България плаща по 1 милиард лева годишно горница.
Сещате ли се и защо лицето Румен Овчаров беше назначено в борда на директорите на Лукойл?!
Днес Газпром сам говори за сваляне на цени и оттегляне на иска срещу България.
Наглите руски копелета си намериха майстора, но за съжаление той не е тук.
Всеки, който милее за националния интерес, би следвало да се радва и да отдаде заслуженото на ЕС, който успя да постигне това, въпреки местните продажни безродни руски измекяри.
Сигурен съм, че те ще заложат нови схеми за източване на България, както го направиха и правят с КТБ, реакторите за АЕЦ Белене, БТК, Лукойл, Булгартабак.
Да не забравяме, че дори структури като Върховният административен съд работят изцяло за интересите на Кремъл като осъжда България по всички дела, заведени от руски фирми като Лукойл , Росатом и тем подобни, като руските милиционери в някои състави дори разпореждат да се заличават имената на руските фирми при публикуване на решението, какъвто беше случаят примерно с подарените Росатом от ВАС 26 милиона лева през октомври 2015 г.  Да не забравяме, че във всички важни държавни институции работят брутални руски мекерета или направо се ръководят от тях, назначавани там, за да обслужват всевъзможни схеми за източване на средства по европейски програми, ДДС, акциз, през обществени поръчки и т.н. и т.н. За милиарди годишно.
Факт!

Но е факт, че Газпром изува гащи !!! Факт е, че милиарди лева ще бъдат спестени на България. Факт е, че ако не бяхме член на ЕС това нямаше да се случи.

PUTIN888881