1Как да обясниш на един русофилски идиот, че залежите от газ и нефт в България са на стойност 400 милиарда долара и поне 40% от тях са рентабилни за добив, но не се разработват по простата причина, че България продължава да се управлява от Кремъл, а залежите не се разработват защото трябва да си плащаме рекет „Русия“ и то по най-високите цени за газ и горива?!
Как да му го обясниш на един безроден идиот това нещо?!

3
Как да му обясниш, че в Брезнишко и Трънско има доказани залежи на злато за 20 милиарда долара, но не се разработват, защото тъпите комунистически идиоти и руските им господари нямат нито технология за извличането му на печалба, нито искат да рискуват с инвестиции, нито пък искат да допуснат някой друг да го добива срещу концесионна такса.
Вместо това тролят русофилските идиоти за Дънди Прешъс и пишат, и говорят какви ли не идиотщини.
Средната по големина канадска компания инвестира в технолгия, която позволява златото да се добива на печалба и то при значително завишени критерии за опазване на околната среда и най-вече на водите.
Годишният приход, който отчита е от порядъка на 300 – 400 милиона.
Годишната печалба, която отчитат е 150 – 200 милиона. Не я крият. И плащат данък върху нея, освен концесионната такса, която отива директно в държавната хазна. Освен това осигуряват прехраната на поне 1500 семейства.
Да сравним – „Лукойл Нефтохим“ отчита годишни приходи от по 7 – 8 милиарда годишно. И НИТО СТОИНКА ПЕЧАЛБА?! Въпреки огромната свръхнадценка при горивата – 4 пъти по-висока, отколкото в другите европейски държави. За последните 10 години са отчели приходи от над 60 милиарда лева и нито стотинка печалба, респективно и данък върху такава.
В рафинерията работеха над 15 000 българи. Днес социално и здравно осигурени там се водят едва 1400 човека.
По-малко от Дънди Прешъс, при ДВАДЕСЕТ ПЪТИ по-висок приход за Лукойл.
Русофилският идиот вижда прашинката, но не и гредата в окото си.
Сами се сетете защо не се разработват златните, петролните и газови залежи на България, докато продължаваме да сме най-бедната държава в Европа, с най-ниски пенсии и заплати, но с най-високи цени за руския газ и горива и то – зависими на 100%.

Как да му обясниш, че ако акцизът върху горивата бъде увеличен само на 1 лв. за литър, от хазната ще могат да се отделят по 1000 лв. годишно към пенсията на всеки пенсионер , вместо сега да ги прибира със свръхнадценка организираният картел при горивата?!
Сами се сетете какви говна имат в главите си русофилите!
Както е казал народът – вода гази, жаден ходи.

Как да обясниш на един русофилски идиот защо през 1939 г. България е по-богата от Гърция, с по-високи заплати и по-голям брутен продукт, а през 1989 г. заплатите и пенсиите в Гърция надвишиха  над 5 пъти тези в България?! Как да му обясниш, че разликата идва от факта, че в Гърция не е стъпвал руски ботуш, докато България беше окупирана за три години от тристахиляден контингент на Червената армия, чиято издръжка е по-голяма от бюджета на държавата ни. Как да му обясниш, че 4 десетилетия България беше задължена да предава селскостопанската си продукция на СССР под себестойност, докато гръцките фермери продаваха на нормални пазарни цени?! Как да му обясниш, че през целия този период България купува руски петрол на цени над международните и освен това, за да плаща, не само, че е източен целият ни валутен резерв, не само че на Кремъл е предаден и целият ни наличен златен резерв на БНБ, ами и взимаха дългове от западни банки, за да плащат на Русия с долари, щото те левове и рубли не признават.

Как да му го обясниш на такъв идиот, защо и как е натрупан външния  ни дълг от 10 милиарда долара до 1989 г. – 600 милиона пенсии, като тази на баба ми по това време?! Равен по покупателна способност с днешни. де факто ние продължаваме да изплащаме

Как да му обясниш, че от 70 години България се управлява от Кремъл, че огромна част от икономиката ни е в ръцете на руския империализъм и днес. Официално – вече над 30%. Чрез подставени лица, офшорки, местни олигарси – техни слуги поне още 30%?! Как да му обясниш, че ¼ от брутния вътрешен продукт  на България (20 МИЛИАРДА ЛЕВА) заминава ежегодно за Русия само през две от техните фирми – Лукойл и Газпром и то по най-високите цени в Европа. И то – без възможност за алтернатива. 100% зависимост.

Как да му обясниш, че източените милиарди и фалираните банки през 1996 г. пак са тяхно дело?! Как да му обясниш, че целият преход, престъпните групировки, всичко това беше направено по руски образец и съгласувано до последния детайл с Кремъл?! Как да му обасниш, че КТБ е руска банка, създадена още по Живково време през 1988 г. и то банка, в която големите ни държавни предприятия наливаха държавните пари, за да се финансират обръчи от фирми на ДПС и другата руска агентура?!

Как да му обясниш, че непосилните сметки за парно и натрупаните задължения по тях се дължат точно на високата цена на руския газ. С 30 – 40 % по-скъп за нас отколкото за съседна Турция или Германия?!

Как да го проумее, когато в  кухата му лейка камбаните на Кремъл заглушават националния ни химн?!

Както е казал народът, когато е бил мъдър – вода гази, жаден ходи. Но когато си отвикнал дори да се наведеш, за да пиеш, когато чакаш някой друг да ти свърши работата – заслужаваш си мизерията, заслужаваш си децата ти да бягат на Запад, защото не си в състояние да им осигуриш нормална държава, нормален доход и нормален живот.
Защото си тъп комунистически русофил, който подобно на прасето в кочината само чака да му се сипе в копанята наготово и квичи по Путин и Русия, докато вече над 10 милиона руснаци избягаха от кочината, а ти гласуваш за руски марионетки, които що ли, ама изпращат децата си все на Запад?!

Същите безродни марионетки, които плещят за отмяна на санкции срещу Русия?! Какви санкции, Боже?!

Забрана на няколко руски мафиоти и олигарси да пътуват на Запад, както и ограничения за техните фирми?!

Истинските санкции ги наложи Путин, защото докато русофилите тук квичат от възторг по него, руските булдозери газят българските чушки и домати, а ние продължаваме да плащаме най-скъпия руски газ и горива !!!2

Впрочем, преди Путин да наложи санкциите, целият ни износ за Русия беше на стойност 740 милиона. Колкото за съседна Македония. След санкциите падна на 500 милиона. За сравнение – износът ни за съседна Турция е 3 милиарда, за ЕС – 25 милиарда.

Не задавайте горните въпроси на русофил. Ще получи остро възпаление на мозъчната ципа, ако се опита да мисли като българин и патриот.

P.s. Впрочем, добивът на злато според Валутния закон е свободен. Всеки може свободно да копае, вади и промива злато с конвенционални методи и без разрешение, концесия и тем подобни. Единственото задължение е да декларира добитото, а единствената забрана е да не изнася добитото.
Друг е въпросът, че ако иска да копае с багери, техника, камиони – ще трябва да вади разрешителни, ОВОЗ и т.н.  И вземе ли случайно да извади злато – на следващата година партийните другари вземат, та му резнат разрешителното, ако не се отчете както трябва и на негово място следващата година златото го вади доверен човек с доверена фирма.
Клета руска губерния.
Клети крепостни. Родени да бъдат роби.