jivotni-kotki-parno-radiator-fotografiqГледах снощи репортаж за врачанско семейство пенсионери.
Бирникът им изнесъл апартаментчето на публична продан заради 250 лв. задължения към Топлофикация.
И то заради т.нар. „такса сградна инсталация“, понеже те от години са си откачили радиаторите…
Нека българите знаят ИСТИНАТА.
Основната причина за непосилните сметки за парно е скъпият руски газ.
Няма как да ти е евтино парното, когато за България руския газ струва 400 долара, а за Германия – 236 долара. Това услужливо го спестяват в репортажа.
Нека знаят хиляди българи, които треперят за жилищата си поради непосилните сметки за парно, че преди да си купят храна и лекарства, вече са напълнили алчните гуши в Кремъл и гърлата на продажните руски мекерета тук.
Нека знаят, че живеят в клета руска губерния, управлявана от продажни руски мекерета.
Нека и да се замислят защо същите мекерета вкараха в закона реакционните разпоредби, позволяващи на бирниците да вършат абсолютни безобразия, граничещи с престъпления, включително и продажба на жилище на длъжник при абсолютна несъизмеримост на задълженията?!
Замислихте ли се?!
Психофашизъм по руски.
Нека да е ясно на всички българи, че цели сектори от икономиката ни са в агония от години поради същия този скъп руски газ.
В химическата промишленост, в азотно-торовата, в циментовата в себестойността на произведеното цената на газа заема до 60%.
Няма как да оцеляваш и да си конкурентен, когато в други държави аналогични предприятия плащат с 50% по-ниска цена за същия този газ. Няма как! Колкото и ниски заплати да плащаш, колкото и данъци да укриваш.
Продължава и убийствения картел при горивата, който изсмуква от държвата ни милиарди годишно чрез свръхнадценка. Цената на горивата в Германия и България е еднаква – 2 лв.
В немската хазна от всеки литър гориво влизат 1,20 лв. от акциз. С тези пари държавата там увеличава пенсии, строи болници, училища, аутобани. Тук акцизът е само 0,65 лв. Останалото го прибира руснака – монополистът производител и собственик на данъчни складове и продуктопроводи и организирания от него картел.
Порното с парното продължава. С горивата също. Над 20 МИЛИАРАДА ЛЕВА годишно напускат България в посока Кремъл и то по най-високите цени в Европа.
България продължава да е на 100% зависима от руския газ и то – най-скъпия за България.
От десетилетия!
Така е по братски, нали?!
А продажните руски мекерета тънат в разкош, но не ни обясняват от телевизорите защо си изпращат децата в „прогнилия” Запад, а не в любимата Русия.
Явно не искат децата им да живеят в свинщина.