1Преди година написах, че  Лукойл ще изяде Бойко Борисов. Ще го употреби и ще го изхвърли. Естествено – с неговото знание и съгласие.
Предрекох, че това ще доведе до политическата смърт на ГЕРБ, така както се случи това на НДСВ и по-преди на СДС.
ГЕРБ направи това, което преди години направиха СДС и НДСВ – обра вота на десните хора, вота на проевропейски настроените хора, на можещите и работещи българи, за да го използва за целите на поредната политическа мимикрия.
Написах още тогава, че липсата на реакция срещу картела при горивата ще доведе до сериозен отлив на избиратели, които няма да гласуват за никого, защото нямат алтернатива. Днес вече е факт!
Моделът „КОЙ” продължи да се разраства с пълна сила, необезпокояван от законодателна, изпълнителна и съдебна власт.
Голяма част от дясно настроените хора, от нормалните хора, просто нямаха алтернатива.
За да се стигне до ситуация, в която е възможно всеки руски фатмак да стане български държавен глава.
Като прибавим към  дежурните около 900 хиляди гласа за БСП и онези заблудени овце, които гласуват за т.нар. Патриотичен фронт – паразитна антибългарска структура, сглобена в Кремъл, както и гласовете на ДПС, отново сме на прага на поредната политическа дестабилизация на България.
Дали е случайност?!
Борисов много добре знае истината, но не му стиска да я каже, така както навремето СДС тихо приклекна, когато Ахмед Доган и Илия Павлов домъкнаха от Мадрид поредното кремълско чучело, за да се стигне до коалицията ДПС-БСП-НДСВ.
Това е поредното правителство, което обслужва интересите на руския енергиен империализъм против интересите на българската държава и българските граждани. ФАКТ!!!
Проблемът е, че 1/3 от българите гласуват директно за безродници, които открито заявяват от години и са доказали своя слугинаж на Кремъл.
България продължава да плаща най-скъпия руски газ в Европа без алтернатива. Продължаваме да сме единствената държава зависима на 100% от скъпия руски газ. Правителството на ГЕРБ не направи опит да предоговори цени, нито пък да осигури по-евтини алтернативни доставки! Дори Украйна в момента не ползва и капка руски газ, макар че Русия й предложи на доста по-ниска цена от тази за България.
Борисов, при всички възможности за достъп до национални медии, дори не излезе да даде смислено обяснение, за да знаят българите защо плащат скъпо парно, защо цели сектори от икономиката ни не са конкурентоспособни.
Какви са цифрите?! Русия смъква от България годишно около 10 милиарда лева, плащани за най-скъпия руски газ в Европа. Между 10 и 12 милиарда лева годишно са декларираните приходи на фирмите от групата на Лукойл. Без да са отчели и стотинка печалба и без да са платили данък върху нея и то – с най-високата свръхнадценка при горивата в цяла Европа. Надценка, по-висока не в проценти, а в пъти, в сравнение с всички останали страни.
Е, как да нямаш отлив на избиратели?!
Кой нормален и мислещ човек няма да се усети за какво иде реч?!
Това – на фона на факта, че имаш един твърд, дебилен, синилен, безроден русофилски електорат за БСП от около 900 000 гласа плюс наивниците, които ще гласуват за т.нар. патриоти, превърнали отдавна патриотизма в добре платена професия. Но платена от чужда държава.
Дали е случайност?
Жалко е, защото познавам много хора, които са гласували за ГЕРБ и всичките са свестни. Здраво работещи хора, които наистина приемат факта, че България е в Европа и Европа е в България, или поне искат да е така, като нещо естествено и нормално. Хора, които приемат Русия, така както я приемат всички народи в Европа – като нещо ненормално и опасно. Като катун с ракети.

Дори сред политиците на ГЕРБ, макар и малко на брой, има такива, които открито и ясно заявяват своите пробългарски  позиции. А да имаш антируски позиции, означава да имаш пробългарски, патриотични позиции. Но не и политическото ръководство на ГЕРБ.
Ясно е, че при подобни коалиционни партньори нямаш много избор. Това е положението. АБВ – руски пръчки, т. нар. Патриотичния фронт – руски пръчки, ДБГ – руски пръчки, СДС – руски пръчки. Вътре в ГЕРБ – руски пръчки.
Истината е, че  5 милиона българи нямат политическо представителство. Истината е, че България през цялото време се управлява от олигархични кръгове, тясно свързани с Москва. Няма как да е иначе, при положение, че над 30 % от икономиката ни е директно в ръцете на Кремъл и поне още толкова – в ръцете на техни подставени лица и олгигарси, които дължат бизнеса си на Държавна сигурност и руските й господари.
Ясно е, че медиите са под тотален контрол на Кремъл, добре заплатени от милиардния поток, който Лукойл, Газпром, Росатом, БТК, Булгартабак и други руски фирми изсмукват ежегодно от България.
Ясно е, че всеки опит за съпротива, за промяна, веднага ще предизвика нови „февруарски“ събития.
Е, и?!
Кой трябва да излезе пред народа и да обясни за какво иде реч?!
Впрочем, спомням си, че когато ген. Ваньо Танов се опита да вземе лиценза на Лукойл, заради отказа им да поставят измервателни уреди, изведнъж в медиите изтече запис на разговор между Борисов и Танов и ген. Танов беше принуден да си подаде оставката.
Я, да помислим!
Кой може да притежава този разговор?!
Самият собственик на телефон и службите, които записват разговора.
Ако собственика на телефона го е подхвърлил – страшно.
Ако са го подхвърлили службите – още по-страшно.
Това е доказателство, че те директно се управляват от Кремъл и могат да манипулират и дискредитират всеки в България, който се опитва да се противопостави на интересите на руския енергиен империализъм.
Не чухме обяснение от Борисов. Не чухме да се води и разследване за това, кой е направил записа.
Човек има усещането, че живее в руска губерния, а не в независима държава.
Като прибавим към тези факти и упорития отказ за реформа в съдебната система, която брутално и безогледно обслужва интересите на руския енергиен империализъм против интересите на българската държава и българските граждани, само затвърждаваме статута на една губерния.
Факт е, че Върховният административен съд се е превърнал в офис на Лукойл и Росатом, в който България е осъждана постоянно по дела на двете фирми срещу нас. Факт е, че обръча от фирми на на ДПС е недосегаем за прокуратурата. Факт е, че дори западни търговски камари официално сезираха всички наши институции, че правосъдие в България няма, що се касае до фирмите, управлявани от един свръхтлъст депутат от ДПС. Всеки що годе информиран човек знае, че това са офшорни фирми руска собственост.
При последната политическа дестабилизация от КТБ изчезнаха най-малко 4,5 милиарда лева.
Служебното правителство, което президентът Плевнелиев назначи, направи всичко възможно да ограничи размера на разграбването и да спаси онова, което можеше да се спаси.
Веднага всички медии под контрола на ДПС и Кремъл се нахвърлиха върху него. Груби, безогледни атака, които манипулираха обществото. Дори скъсаха снимката му в „Шоуто на Слави”- поредния скачен с ДПС политически проект…https://istinata.bg/?p=1256 .
Равносметката – за период от 8 години имаме деклариран приход на фирмите от групировката на Лукойл от над 80 милиарда лева. Само от рафинерията – над 50 милиарда лева. И нито стотинка отчетена печалба. Имаме действащ картел при горивата, работещ с убийствена свръхнадценка. В  България акцизът върху горивата продължава да бъде най-нисък в цяла Европа, двойно по-нискък от този в Германия примерно. Но крайната цена е същата и на моменти дори по-висока. Вместо в хазната да влизат годишно по 1 милиард лева, тези пари продължава да ги прибира картелът, организиран от монополиста.
Междувременно от КТБ – банка, създадена от Кремъл, изчезнаха 4,5 милиарда лева, България беше осъдена от Росатом да плати 1,2 милиарда лева плюс 300 000 лв. лихви на ден, без дори правителството да обжалва решението.
В този период руснаците докопаха и други стратегически предприятия като БТК и Булгартабак.
Отново през КТБ, през същата банка, която захранва и обръча от фирми на ДПС.
През целия период България продължи да плаща най-скъпия руски газ в Европа
Руснаците вече разкостиха фабриката на Булгартабак в София, уволниха работниците, а машините изнесоха в Сърбия. Някой да е чул реакция от кабинета Борисов?!
Ето какво имам предвид, когато казвам пълзяща политическа мимикрия.
Ето какво имам предвид, когато твърдя, че ГЕРБ е поредния политически проект, целящ да канализира гласовете на нормално мислещите българи и да ги употреби чрез измама  за обслужване на схемите на източване на България от руския енергиен империализъм и свързаната с тези схеми олигархия.
Добре изпитана през годините тактика.
Когато се замислим за политическите инженери, стоящи зад проекта ГЕРБ, ние неволно се сещаме и за онези, които стояха зад СДС и НДСВ.
Тандемът Борисов – Цветанов не е случаен. Техният начин на говорене не е случаен. Той се школува. Тази школовка не е от вчера. Тя е назад във времето, когато е замислян проекта ГЕРБ и продължава и днес. Никой не бива да се заблуждава, че тези хора говорят по този начин, защото им идва отвътре. Тук си личи професионална намеса и на психолози, и на ментори по риторика.
Пиша всичко това с ясното съзнание, че над 5 милиона българи нямат политическо представителство.
И това не е случайно.
Към тях спокойно можем да прибавим и останалите, защото и на последния идиот е ясно, че БСП, ДПС, т.нар. Патриотичен фронт, ВМРО, АБВ не са български партии. Те са открити, явни руски маши. Те са ярки антибългарски паразитни механизми. Тук не може да има и спор по въпроса.
Голяма част от т. нар. Реформатори, които пристанаха на ГЕРБ, бързо станаха зависими и си налегнаха парцалите, а други са си зависими още от създаването – като „България на гражданите” и СДС.
Към тази зависимост се включиха бързо и някои лица от ДСБ.
В резултат – в България няма автентична българска партия, която да отстоява българския национален интерес и да се противопоставя на схемите на източване от руския енергиен империализъм и свързаните с него олигархични структури, както и едрите корпоративни интереси
Ако в рамките на следващите месеци в обществото ни възникне политическа структура, която  успее да да подаде ясен сигнал към онези българи, които не разпознават като свои действащите в момента политически паразити, ако успее да даде силен и ясен сигнал, че наистина ще защитава интересите на България и нейните граждани, то има шанс за първи път в България да има и автентична българска партия.
Съвсем естествено тази политическа сила може да обедини малцината политици от ГЕРБ, които не влязоха в корупционните схеми и ясно заявиха своята пробългарска позиция заедно с онези политици от ДСБ, които не приеха компромиса да сътрудничат на ГЕРБ на всяка цена. Към тях би трябвало да прибавим и потенциала на няколко граждански движения, които доказаха, че не са зависими от статуквото и олигархията. Тук задължително трябва да прибавим и онези български интелектуалци, учени, журналисти, публични личности, които до този момент отказват да се включат в политическия ни живот точно поради причината, че не могат да допуснат да опетнят името си с политическия курварлък на действащите в момента политически сили.
С времето една такава политическа сила би могла да привлече все повече и повече доверие и да увеличава своя потенциал. На първо време е необходимо просто да излъчи свои представители в законодателната власт, които все пак да имат достъп до законодателните инициативи, да имат възможност за парламентарен контрол и достъп до медии.
Това не може и не бива да се случи по инициатива на действащите сега политически ръководства и лидери, под техния контрол, а въпреки тях. Те трябва да бъдат игнорирани, неглижирани, изхвърлени. За тях , както и за техни представители, тази нова политическа структура трябва де е недостъпна!
Необходимо е в България да има политическа сила, която да не е резултат на политическо инженерство на Държавна сигурност и свързаните с Кремъл служби и структури. Сега няма такава.
Необходимо е много хора да съгласуват своята воля и усилия, да загърбят дребни противоречия и гордост, за да  дадат шанс за създаване на българска партия. Да дадат и своята сила, интелект и труд.
Иначе ще продължаваме да сме послушна руска губерния, системно и целенасочено източвана, със системно и целенасочено руинирана държавност и все повече българи, най-вече млади, ще търсят бъдеще за себе си и своите деца в нормални държави.
На този етап трябва да е ясно едно! Очертава се поредна политическа криза. Отново предизвикана умишлено. Нека е ясно на онези, които гласуват за БСП – отново се очертава коалиция между БСП и ДПС, като този път за патерица, вместо Атака, ще служи друга паразитна политическа структура, командвана от Кремъл – т. нар. Патриотичен фронт.
Нека е ясно и на избирателите на ДПС – това е политическа структура, създадена от Държавна сигурност, чието политическо ръководство е съставено от доказани агенти на Държавна сигурност и обслужващо изцяло целите на Русия. Факт, доказал се във времето.
Не давайте кредит на доверие на тези, които доказаха вече няколко пъти, че са скачени съдове, които са си взаимно потребни, за да осъществяват поредните схеми за разграбване на колосални средства и сляпо обслужване на Русия, както и корпоративни интереси.
Търсете своите истински представители, които наистина ще защитават вашите интереси не с гръмки фрази на фалшив патриотизъм, зад които стоят тлъсти заплати и още по-тлъсти комисионни, а с реални действия и резултати.
Ясно е и на слепия, че тези политически метили няма да донесат нищо добро на България. Доказали са го.
Ние не бива да сме наивни. Политическа криза се предизвиква умишлено. При последната такава фалира КТБ, източена с над 4,5 милиарда лева, замазаха се следите на безумния договор за АЕЦ „Белене” довели до осъждане на България за 1 200 000 000 лева плюс 300 000 лв. лихви на ден, а междувременно енергийната мафия продължи да оглозгва българите, продължи да действа убийствения картел при горивата, работещ с огромна свръхнадценка, България продължи да бъде зависима на 100 % от руския газ и то – най-скъп за нас. Иде реч за 25 милиарда лева, които Кремъл и свързаните с него структури източват от България ежегодно.
Мислите ли, че поредната криза е случайна?!
Тя просто удължава за пореден път действието на този модел.
Смея да твърдя, че политическото ръководство на ГЕРБ умишлено допусна да се стигне до тази ситуация, а целта – виж горното изречение.