1Прави ли ви впечатление?!
Ама остро?!
От Btv тръгват вече няколко хибридна проекта.
Предишният им водещ на сутрешния блок, който с антуража си се преля в ТВ 7. Там се разигра „Констинбродската трагедия“, която буквално в деня за размисъл преди изборите изригна с измислен скандал в едно добре организирано активно мероприятие, осигурило  идването на власт на правителство на ДПС с гласовете на ДПС и Атака. Малко по-късно този проект прерастна в хибридния проект „България без цензура“. Както знаете ТВ 7 беше напомпана с пари от руската банка КТБ, която фалира. Естествено фалира и ТВ 7. Същевременно от Btv  бяха отстранени водещите на сутрешния блок Ани Цолова и Виктор Николаев заради неудобния въпрос, който задаваха към премиера Орешарски и лидера на БСП Станишев „КОЙ предложи депутата от ДПС Пеевски за шеф на ДАНС?“ Явно двамата водещи не искаха да се пречупят и да следват помиярската политика на Btv.
Паралелно с това в Btv върви и чалгарско шоу, в което късат снимката на българския държавен глава. Не късат снимка на Путин, защото окупира Крим или тероризира Украйна. Не късат снимка на Путин, защото България плаща най-скъпия руски газ и най-скъпите горивата. Не късат снимката на Путин, защото България е съдена от руската фирма Росатом да плаща 1 милиард и 200 милиона лева плюс 300 000 лева лихви на ден. Късат снимка на българския президент?! Чалгарско шоу, което постоянно ръси цинизъм и вулгаризация. Този цирк още със самото си създаване е закачен на кранчетата на Мултигруп – още по времето на правителството на Жан Виденов и то заедно с ръководството на ДПС. Дори в излъчванията му стояха реклами на групировката.
Сега вече през Btv  директно стартират и два политически проекта.
Досега Btv седяха в сянка, но явно господарите им Кремъл губят търпение и ги хвърлят на първа линия, за да лъснат като въшки на чело.
Никога досега тази телевизия не е заставала директно зад политически проекти или пък каквито и да било каузи, било то скъпия руски газ, картелът при горивата и прочее. Никога досега не бяха оказвали такава явна масирана подкрепа за политическа кауза.
Сега през нея стартира референдумът, който се опита да бетонира политическият модел „ДПС“ , а паралелно с него и политическият проект, който условно можем да наречем „Учиндолски селянин“.

Да поясним нещо. Много от гласувалите не се запитаха защо организаторите на референдума и политическото ръководство на ДПС бяха закачени заедно на кранчето на Мултигруп още преди 20 години. Други пък изобщо не знаят този факт, за да се замислят защо гласуват за тези въпроси.
При мажоритарни избори победителят дори и с един глас преднина  взема всичко. Гласовете за останалите кандидати отиват в нищото и реално може да се окаже, че в парламента може да има само две партии, едната от които ДПС и то с много висок процент, защото  гласът на повече от 3/4 от избирателите отива в кошчето. Примерно – в един избирателен район от 30000 избиратели има 10 кандидата. Първият взима 20%, вторият 17%, следващия 13% и т.н. до 100%. Влиза само първият кандидат, за който са гласували само 6000 човека. Гласовете на останалите 24 000 човека отиват в кошчето.
Ако схемата на организаторите на референдума се осъществи, то при такова гласуване, както на изборите за президент на 6.11.2016 г. , в парламента щеше да има примерно около 120-130 депутати на БСП, 50-60 на ДПС и 40 на ГЕРБ приблизително. БСП щеше да има мнозинство само с  900 000 реални гласа, а вечният им партньор ДПС – доказана маша на Кремъл, просто щеше да затвърди кремълската линия. Добре избран момент за референдума, предвид настройките в обществото и очакваното гласуване на предстоящите парламентарни избори.
На 9 ноември Btv излъчи в „Шоуто на Слави“ поредна брутална манипулация с показването на кадри от фалшифицирането на избори в Русия и представянето им за кадри от българска секция http://www.mediapool.bg/shouto-na-slavi-kleveti-tsik-s-klip-ot-izbori-v-polsha-news256377.html 

и то с участието на същото лице, което бе основен играч и в предишната „Констинбродска трагедия“, но този път в качеството му на Омбудсман. Това само иде на място, за да потвърди съмненията ни.
Btv се превърна открито във водеща хибридна медия, която официално застава зад политически проекти и манипулации от национален мащаб, които са ОПАСНИ ЗА НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ. Недопустимо за медия с национален лиценз и ефирно разпространение на цялата територия на България!
Редно е СЕМ да се замисли за лиценза на тази телевизия!!!