Публикувам без съкращение текста, който г-н Теодор Михайлов е публикувал на стената си във Фейсбук.
Заб. Заглавието е мое!

Теодор Михайлов
„Гледам сега дебилните кандидати за президент по БНТ, до един са за братския руски народ, за сваляне на санкциите, за излизане от NATO, но все пак да не забравяме, че и Генерал Румен Радев – Президент ги бръщолевеше подобни, даже каза, че де юре Крим бил в Русия, но де факто не. Както и да е, друго си мислех аз. Не искам да обиждам хората, които искат руснаците да са им братя, и няма да ги наричам дебили, но все пак нека видим фактите около братята и тяхното присъствие тук.

Телевизия: Сериалите (в момента) са предимно турски и индийски. И то не защото сме турци или индийци, а поради ред други причини, но за тях друг път. Руски сериали няма. Руски филми тоже. Руско футболно първенство няма. Няма и никакъв интерес към него.

Радио: Няма руска музика по радиата. Английска, Италианска, Френска, Испанска и българска. Руска няма. А уж толкова много русофили, а никой не им пуска музика. Мъка.

Кино: Руски филми няма. В Замунда се намира някой друг, който става, но побързайте, че ту я има, ту я няма. Също голяма мъка.

Стоки: Руски стоки по магазините няма. Търсене също няма. Веригата Руски магазини „Берьозка“ всъщност предлага стоки произведени в Германия и Полша. Лада има представителство в България и май продават по някоя друга на някое закъсало горско стопанство. Матрьошките по пазарите май са китайски, но и тях никой не ги купува. Виж, самовари много се търсят. В антикварните магазини най вече.

Културен обмен: Любе и тук-таме някой танцов състав в зала 1 на НДК. Пак мъка. Добре че Филип Киркоров идва понякога да ни зарадва с новата си православна визия.

Туризъм: Сънародниците ни, наричащи руснаците – братя, не ходят там. Дори подозирам, че никога не са били там. Предпочитани дестинации, не само за тях, а и за останалите българи, са европейски, американски, азиатски и африкански градове. Защо не посещаваме братята си и братско ли е това, оставям вие да си отговорите.

Бизнес: Голяма част от икономиката ни (около 22%) е под руско влияние. Данъци платени от руските фирми в България: 0 лева. Братска работа!

Мързи ме да изреждам повече, само исках да кажа, че никой не се интерсува кой чий брат бил, хората скоро ще изпращат хора на Марс, а „братята ни“ пращат зелени човечета да правят референдуми. Защото битка без оръжие те не могат да спечелят. Останалите отдавна са ги изгубили.“

Само искам да уточня, че цитирания от г-н Михйлов процент – 22 % , за руско влияние в икономиката ни е силно занижен. Само фирмите от групировката на Лукойл отчитат годишни приходи тук от над 12 милиарда лева. И това – при убийствен картел при горивата, организиран от монополиста и работещ със свръхнадценка от поне 25 %. И нито стотинка отчетена печалба. Руска собственост е и най-големият производител на прословутия скъп ток от ВЕИ – руската фирма „Лукойл енергия и газ България“ ЕООД. За 6 години е отчела приходи от над 738 000 000 лв. Трябва да прибавим и над 10 милиарда лева, които изсмуква Газпром с най-скъпата цена за руски газ в Европа – специално за България. С до 50% по-скъп от държави като Германия, с 40% по-скъп отколкото за Чехия и Унгария. Така е „по братски“, нали?! Да прибавим и стратегически предприятия – руска собственост, като БТК, Булгартабак (с 10% дял и за ДПС), Виваком, веригата Lafka, в която покрай Булгартабак има дял и ДПС, аптечни и хотелски вериги, обръча от фирми на ДПС, финансирани от разграбената банка КТБ – банка, създадена от руските служби като структура още през 1988 г.,  двата най-големи фонда за изкупуване на земя и 50 000 фирми, регистрирани в България, собственост на държавата Русия или на руски граждани, като и хиляди фирми на подставени лица и регистрирани като офшорки…

Е, не са ли дебили русофилите ?!

Е, ни са ли шизофреници ?!