Русия за пореден път доказа своята антибългарска политика и задкулисни цели.
На практика тя потвърди онова, което местните русофилски идиоти упорито отричат десетилетия наред – че е окупатор, който плячкосва. В случая – и държавния архив на България.
17133611_303

След нахлуването на Червената армия на 5 септември 1944 г. Кремъл поставя марионетно правителство, което в кратки срокове под дулата на руския окупационен корпус избива над 30 000 българи – държавници, кметове, свещеници, учители, министри, офицери, опозиционери, земеделци…Още десетки хиляди българи са хвърлени в концлагери и затвори. Над милион българи насилствено са принудени да се откажат от род и родина и да приемат изкуствено създадената и провъзгласена в Москва през 1934 г. „македонска нация”.
Заедно с това започва бруталния грабеж. Издръжката на окупационния корпус на Червената армия в състав от 300 000 щика е по-голяма от бюджета на държавата ни. Корпусът остава в България цели 3 години до пълното ликвидиране на всяка съпротива и установяването на марионетното правителство. Освен издръжката, която е изцяло за сметка на българското население, започват масови грабежи на храна, добитък, инвентар. Дори е забранено на българските рибари да напускат сушата.
Размерът на безчинствата е такъв, че се налага лично Георги Димитров да моли официално Сталин да се разпореди да се спрат грабежите, изнасилванията и убийствата над беззащитното българско население, включително и убийства на стари партийни членове.
Освен издръжката, Червената армия иззема складираните 5000 кг. розово масло (по-скъпо от злато) и 25 000 000 кг тютюн и го продава на американците по международни цени. За Русия е изнесен и целия държавен резерв от лавандулово масло. До 1989 г. БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ ПРИНУДЕНА ДА ПРЕДАВА СЕЛСКОСТОПАНСКАТА СИ ПРОДУКЦИЯ ПОД СЕБЕСТОЙНОСТ.
Разкостени и изнесени в Русия са над 100 завода, 
включително и трите ни самолетостроителни фабрики в Ловеч, Казанлък и Божурище. След 20 години експлоатация и амортизация машините от тези заводи ще бъдат продадени обратно на България и то срещу долари…

Тези факти са вече известни на много българи, но днешната реакция на Русия относно плячкосания български държавен архив само иде да потвърди онова, което продажната безродна русофилска паплач години наред се опитва да отрече – Русия е нагла, безскрупулна държава, която в своята политика към България винаги се е водила от имперските си амбиции и възможността да контролира колкото се може повече икономическия и политическия живот в България. Факт!!!

Днес Русия поставя условия за връщането на нашия архив – България да представи опис?!
Представяте ли си, докъде стигат в наглостта си блядовете?!
Милиони страници, десетки хиляди архивни единици, плячкосани заедно с описите, натоварени на вагони и закарани директно в Москва. И искат опис?!
На всичко отгоре днес за част от този архив искат по 1,74 долара за всяка страница. Не за оригинала. За ксерокопие?! Руската наглост винаги ме е изумявала, но самите руснаци продължават да си мислят, че са освободители. Освободили били Полша, Украйна, Финландия, Литва, Латвия, Естония, Чехия, Унгария… Само дето освободените не искат ни да ги видят, ни да ги чуят, а в тези държави думата Русия се счита за мръсна дума. Да не припомням въстанието в ГДР през 1953 г. , Унгарското въстание през 1956 г. Пражката пролет през 1968 г. – смазани с руски танкове. Да не припомням полската Солидарност…Така те освобождават, че после се чудиш как да се отървеш от освободителя.

ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ?!
Ясно е, че който държи миналото, той държи и настоящето.
Сред тези документи, плячкосани от окупатора, се намира архивът на Военно ни разузнаване. Тук не иде реч само за агентурата ни, но и за документи от архива на Османската империя, които доказват  коварството и двуличието  на руската политика – кореспонденцията на руския консул в Цариград граф Игнатиев по отношение на обявяване на Българската църква за незаконна от страна на Русия през 1872 г. , съучастието на руската дипломация при организирането на процеса срещу Левски и назначаването на четиримата българи в състава на комисията лично по настояване на граф Игнатиев (вече публикувах негово писмо до руския външен министър по въпроса). Там е и кореспонденцията на руския консул , касаеща провала на Цариградската конференция декември 1876 г. – януари 1877 г., провал, предотвратил образуването на голяма и сплотена българска държава.

Сред този архив е и архивът на българската Държавна сигурност и полиция. Там са членовете на БКП, които са били полицейски агенти и са предавали своите  партийни другари. Благодарение на тези документи, след 9 септември 1944 г. Кремъл назначи на власт в България точно тези агенти – предатели и ги държеше в подчинение чрез архивите.  Ако някой си позволи да не слуша, просто му вадят агентурното минало.
Бъдете сигурни, че един ден, рано или късно, когато тези документи видят бял свят, ще се окаже, че цялото партийно ръководство на БКП след 9 септември 1944 г. без изключение, е било съставено от предатели. С изключение на онези руски граждани и агенти на руското НКВД като Герги Димитров, Васил Коларов и други подобни безродници.
Русия гледа много внимателно на историческите доказателства и документи. Да припомня, че при обединението на ФРГ и ГДР едно от условията, които Горбачов постави, бе Германия да приеме със закон забрана за обнародване на „документи, които могат да допринесат за промяна на общоприетите въмгледи върху Холокоста.”
Какво се крие зад това де факто?!

По същият начин навсякъде в окупираната Източна Европа Кремъл постави марионетни режими, съставени от комунисти, които са били агенти на Гестапо или са сътрудничили  с СС. Изваждането на показ на архивни единици на нацистките тайни служби би показало нагледно как, с кави методи и какви кадри Кремъл е управлявал в цяло Източна Европа.
Нека направим и едно сравнение между ФРГ и ГДР. Веднага в окупираните от западните съюзничи части на Германия, по настояване на САЩ е проведена зверска лустрация на нацисти, обхванала над 3 милиона човека, сътрудничили на нацисткия режим. Проверяван за съпричастност е всеки германец. В затворите са вкарани десетки хиляди. Знаете, че най-отявлените нацисти, ръководители, командири са осъдени на смърт и екзекутирани. Със специални закони, онези, за които е било доказано, че са сътрудничили на нацистите, че са били членове на Германската национал – социалистическа партия е въведена забрана за участие в политическия живот и забрана за заемане на каквато и да било държавна длъжност.

За разлика от ФРГ, руснаците не провеждат лустрация в ГДР. Напротив?! Структурите на Хитлерюгент (еквивалент на Комсомола в СССР и НРБ) директно са преструктурирани в Комсомол, а след 1947 г. отпада и забраната членове на нацистката партия да стават членове на ГЕСП (Германската единна социалистическа партия, еквивалент на БКП).

За сравнение – САЩ например осигуриха пълен достъп до своите архиви за Втората световна война. Сега разполагаме с американски документи, разсекретени още през 1970-те и 1980-те години.

Нека не си правим илюзии, че Русия ще върне архива на България. Дори и да върне част от него, то няма да е онази важна и съкествена част, за която сторих слова по-горе.
Аз съм благодарен на тази руска реакция и рекета, който осъществяват, за да върнат част от документите.
Защото и на последният идиот ще му стане ясно за каква гнусна държава иде реч.
Защото по този начин те самите признават официално: „Да, ние сме окупатори, архивът е военна плячка и ще правим с него каквото си поискаме!”
Да припомня, че още през 2008 г. при посещението на Путин в България под сурдинка му беше споменато за проблема, а на следващата година бе отправено и официално искане от България.
От умрял писмо да чакаш.
Всъщност, може и точно това да се случи. Ако Путин вземе  да умре и Русия вземе да стане нормална държава, а руският народ избере най-сетне нормални управляващи, които най-накрая да престанат с имперската антибългарска политика на Русия и поставят отношенията между двете държави на равноправна основа, а не както досега – като империя към губерния, то може българският държавен архив да види бял свят…