kyulcheta-zlato

Както съобщава руският официоз Известия ( http://izvestia.ru/news/639924 ), Кремъл е започнал да разпродава злато и диаманти, за да закърпи дупките в бюджета. Силно се орязват и   плановете за закупуване на запаси от скъпоценни метали и камъни за държавния фонд „Гохран“ – над 2,5 пъти !

Планът на Министерството на финансите за изкупуване на скъпоценни метали и диамнати към 1 октомври е изпълнен само на 19% и вместо заплануваните 12 милиарда рубли е похарчило едва 2,4 милиарда рубли (около 80 мил. лева).

През юли Кремъл продаде и държавния дял в  най-голямата диамантена мина „Алроса“ за 52,2 милиарда (едва 813 млн. долара). http://inopressa.ru/article/12Jul2016/wsj/alrosa.html

Интересно ми е защо местните русофилски идиоти не тръбят, че Путин предава златото и диамантите на Русия в ръцете на чужденците?! Вероятно не могат да си обяснят как и защо дребното човече в Кремъл изведнъж се е превърнало в соросоид.

ДЕНЬГИ НЕТ !!!

Такива драстични мерки и такава разпродажба не са се случвали дори и във времената на голямата криза и анархия в началото на 90-те години.

Режимът на Путин всячески се стреми да попълни бюджета и да подхранва крепостното население, за да удължи живота си с още някой и друг месец.

Както знаем от официално изнесените данни от Росстат, 95 % от брутния вътрешен продукт на Русия се формира от суровини и само 5 % е от производство, вкл. оръжейно. По тези показатели суровинната империя отстъпва дори на повечето африкански държави.

70% от БВП се формират само от нефт и газ, а те поевтиняха над два пъти. Няма откъде?!

Русия планира продажбите на скъпоценни метали и диаманти от златния резерв през 2017 г. да се увеличат над два пъти. Това ще позакърпи изтънялия бюджет, но няма да реши проблема на една империя, която продължава да оцелява по логиката на държава от 19 век, още повече, че за разлика от нормалните държави, които отделят от бюджета си между 1,5 до 3 % за военни цели, то Русия отделя цели 24 %.

Агонията на империята наближава и може би ще сме свидетели на сгромолясването на поредната паразитна и безсмислена империя в човешката историа, владееща земите и ресурсите на десетки покорени народи…