Горката Германия.
На последно място в Евровизия.
Така е, като всички емигранти искат там да избягат…Включително и милиони руснаци, които вече го сториха.

Кой да гласува за нея, кой?!
Е, за германците си остава скромната утеха, че са първа икономика в Европа, икономика която произвежда два пъти по-голям брутен продукт от цялата Руска Федерация, барабар с целият им нефт, газ, злато, диаманти и всякакви суровини, при 50 пъти по-малкат територия  и с двойно по-малко население.
За германците остава скромната утеха, че Мерцедес, БМВ, Порше, Фолксваген, АУДИ, Опел, МАН продължават да газят уверено всички пътища по цял свят и да вкарват в джоба на германците милиард след милиард и да превземат нови страни и територии с нови заводи и пазари.
За германците остава и някаква скромна утеха, че само две немски фирми – БОШ и Сименс произвеждат продукция, по-голяма от тази на България. Да не споменаваме черната и цветна металургия, машиностроителната, нефтохимическата, химическата ,  фармацефтичната, текстилната, кожено-обувната, хранително-вкусовата промишленост…
Скромна награда за тях е и факта, че им остават и някакви си над 400 вида бира, както и средната работна заплата от 40 лв. на час, при минимална заплата от 17 лв. на час.
Представяте ли да се бъхтите цели осем часа и накрая на деня да сте изкарали едвам 320 лв. За цял ден?!
За седмица – само 2200 лв. За месец – не повече от 7000-8000 лв.
И това, при положение, че имат 40 дни платен годишен отпуск.
Горката Германия.
Последна на Евровизия…

1

В далечните 94-95 г. работех в Щутгарт като строителен работник и ми беше невъзможно да обясня на баба ми, че получавам по 100 лв. на ден (поемаха ми и режийни -жилище, ток, вода) и, че с месечна заплата си купувам кола на 5 – 6 години.
А заплата ми бе сред най-ниските, в пъти по-ниска от тази на колеги-германци. За хората от по-възрастното поколение този начин на живот, работа и стандарт са непонятни и неразбираеми. За много от тях това е някаква измислица. Те са свикнали и приели, че трябва да се гърчат цял живот и приемат това за нормално.
За съжаление този начин на мислене залегна в психологията на много по-млади българи и от новото поколение.
Русофилията и комунизма , натрапени насилствено и целенасочено през последните десетилетия, убиха нормалните човешки възприятия у мнозина българи.
За мнозина е нормално, че плащаме най-скъпия руски газ, че хиляди българи треперят за жилищата си заради неплатените сметки за парно по тази причина. Чувал съм от подобни малоумни безродници, че това заслужаваме, щом сме били предатели и сме влезли в НАТО. Сякаш Чехия, Унгария или Германия не са членове на НАТО. 
И кого сме предали всъщност?! Предали сме собствената си Родина на руския енергиен империализъм с безроден слугинаж.  Предали сме собствената си българщина и чувство за достойнство и независимост. Предали сме една империя, която от век и половина се опитва да докопа и експлоатира българските земи и българския народ, така както го прави с други десетки народи. Защото нейната същност е паразитна.
За мнозина е нормално, че най-бедната държава в Европа плаща най-скъпите бензин и дизел и най-скъпия газ. Те дори не се и замислят защо България продължава да бъде най-бедната държава в Европа, защо беше такава и през 1989 г., източвана и фалирана от Големия брат, с най-ниски пенсии и заплати и с най-голям демографски срив. Те дори не отчитат, че над 30 % от икономиката ни в момента е в ръцете на Кремъл и поне още толкова – в ръцете на неговите мекерета. https://istinata.bg/?p=449 . Мнозина българи дори не знаят, че  всъщност най-големият производител на най-скъпия ток от ВЕИ в микса отново е руска фирма.

За мнозина е нормално да работят за подаяние от местния феодал, вместо за достойно възнаграждение на труда си. За мнозина дори не е нормално да се работи. 

Те не се замислят КОЙ източи 4,5 милиарда лева от КТБ. КОЙ фалира през 1996 г. 12 български банки, до една управлявани от кадри на Държавна сигурност – верният слуга на Кремъл. Те не се замислят, че когато плащат за телефона си, парите им отиват в Кремъл, когато плащат за ток – също, за бензин и дизел също. За парно – също. Там монополът е 100%. Когато се редят на аптеката за скъпи лекарства, когато си плащат кабеларката… Левче след левче поемат към Кремъл и неговите деривати тук, за да му осигурят политическа протекция и защита от продажници.

Русофилията и комунизма убиха нормалните човешки възприятия у мнозина българи.
Това е целта им. Те виреят върху пепелта на човешкото достойнство и убитата българщина…

Горката Германия…Последна на Евровизия…