10570314_1025864380789785_4572433352341225099_n

През последните години населението на Руската Федерация се стопи от 152 милиона на 140 милиона. Само по време на управлението на Путин 6 милиона руски поданици избягаха от Русия, за да търсят нормални условия за живот за себе си и децата си в Западна Европа и САЩ.

Някои дори избраха България за свой втори дом, въпреки че влиянието и зависимостите от Кремъл тук са огромни. Над 30 % от българската икономика се намира директно в ръцете на Кремъл https://istinata.bg/?p=449, а общо над 50% чрез подставени лица и офшорки, както и в голяма част от вербуваните през 1988 г. 3500 българи, които да обслужват неоимперската доктрина на Кремъл, разработена по време на Перестройката. Е, те, подобно на милиони българи плащат  за най-скъпия руски газ, за горива с убийствена надценка и свръхпечалба, генерирана от организиран картел, те също са жертва на едно общество, доминирано от корупция, но все пак се чувстват далеч по-добре, отколкото в Русия.

Защото, ако по времето на Елцин се крадеше с милиони, то днес се краде с милиарди. Защото всяка икономическа логика там липсва, да не говорим за права, свободи, за възможности за реализация, ако  не принадлежиш към кагебейския апарат. Защото 48 км. магистрала в Сочи струва 8 милиарда долара, а километър газопровод – 5 пъти повече, отколкото в съседна Финландия.

(За Бога, в малка бедна България има вече над 700 км. магистрали, а в цяла Русия – малко над 900. https://ru.wikipedia.org/wiki/Список_автомагистралей_России. Скоро ще ги задминем. Дори по брой коли от глава на населението ги изреварваме значително – 350/1000 в България срещу 250/1000 в Русия. Но за сметка на това те ни изпреварват решително по брой жертви от ПТП – над два пъти повече.)

Документите по случая  Panama Papers са само върха на пирамидата от откраднати милиарди, защото тази адвокатска кантора е само една от десетките, които обслужват подобни схеми.

През миналата седмица излязоха и новите данни за кандидаствали за жителство в САЩ руснаци – над 330 000. С над 20% повече, отколкото през миналата година.

2

https://tvrain.ru/news/330_tysjach-406663/

Е, има и нормални руснаци. Такива, които искат нормален живот за себе си идецата си, които не се боят от предизвикателствата, които търсят реализация на труда, възможностите и интелекта си с достойно заплащане и най-вече търсят сигурност.

Е, на Путин не му трябват нормални руснаци, които искат да живеят в нормална държава, които не се страхуват от предизвикателства и не искат да живеят в катун с ракети.
На Путин му е погребна една сива, инертна маса от послушни крепостни с промити мозъци, с имперски суеверия и пречупен гръбнак.

През мандата си  той успя да потопи в кръв Чечня, да нападне и бомбардира Грузия, за да отцепи мюсюлманския анклав Абхазия, а накрая насъска руснаците и срещу Украйна, за да разбере и последния украинец истинската същност на руския империализъм и паразитизъм.
Путин (разбирай Кремъл и паразитния му механизъм) успя да се скара и с всичките си съседи, като междувременно успя да върне много от руснаците в утробата на тоталната социокултурна олигофрения с пълен контрол над медиите, които промиват мозъците им ежедневно.
Добрата стара руска традиция…

Малоумните му поданици, които в голямата си част продължават да са крепостни, поради простия факт, че не могат да бъдат друго, защото и ръцете, и умът са им завряни в г… , продължават покорно да търпят свинщините на властта, защото просто нямат алтернатива, а и не са способни да я търсят.
Това е традиция в Русия. Тя оцелява като империя точно благодарение на този страх и несигурност у своите поданици. Там гражданско общество няма и не е възможно да има!

Статистиката?! През 2014 г. руската Дума гласува закон, с който забрани да се обнародват данните на Росстат. На онзи етап Русия бе на първо място в света по брой на алкохолици на глава от населението и на трето място по брой на наркомани, изпреварена от Иран и Афаганистан, където пушенето на опиум е национален спорт. но в Русия говорим за хероинови наркомани, които потребяват 22% от цялото световно количество хероин. Русия днес е единствената държава в света,  в която минималтната работна заплата е по ниска от официалния жизнен минимум, а по брой броя на абортите изпреварва броя на новородените.  Е, не всичко още са скрили. Вероятно и този официален сайт скоро ще го прикрият – на федералния център за борба със СПИН, от който ясно се вижда, че към 2014 г. броят на болните от СПИН в Русия е вече над 907 000 човека, а годишното увеличение е над 85 000. Т.е. днес вече са над 1 000 000.

3

http://www.hivrussia.org/

И все пак говорим за империя, която се е простряла на 1/6 от сухоземната територия, която извлича 35% от световното потребление на подземни богатства, макар да има само 2% от населението, голяма част от което продължава да живее на ръба на мизерията. Империя, която паразитира върху земята на десетки завоювани и поробени народи.

Е, питам ви, защо им е на сирийците да търсят убежище в такава държава?! И питам ви, разбирате ли защо над 12 000 000 руснаци потърсиха през последните 20 години нов шанс и дом в нормалния свят?!

Естествено, няма да видите някой болен русофилски мозък (българските русофили – единствените русофили в света) да настоява детето му да отиде да живее или учи в Русия. Не се и натискат дори за екскурзии. Все Запада ги влече. Що ли?!