1
Вчера в ефир Антон Тодоров изкара документи от Държавната планова комисия, както и документи от други ведомства и архива на „Нефтохим“, засекретени тогава, които доказват, че Москва е забранила на България да добива собствен газ и нефт.
Още през 1964 г. проучванията за запасите на нефт в българския шелф са доказали наличност на 137 000 000 тона. Природният газ е над 132 000 000 000 куб. м.
Москва забранява на България да го добива.
Вижте видеото тук: http://www.btv.bg/video/shows/lice-v-lice/videos/anton-todorov-po-sledite-na-chernoto-zlato-v-cherno-more.html
Антон Тодоров разби на пух и прах и пропагандния мит на русофилската паплач, че СССР ни бил давал горивата на ниски цени.

ТОЧНО ОБРАТНОТО. Официалните документи доказват, че България е била задължена да изкупува руския боклучав нефт на цени доста по-високи от международните.
Увисва веднага и лъжата, че България печелела от реекспорт.
Как да печели, когато няма как да продаде по-скъп нефт, плащан на Русия по 26 долара на тон при положение, че международната зена е  18 долара на тон. Кой идиот ще го купи по 27 долара, при положение, че може да го купи по 18 ?! Междувременно докопват и урана от урановите ни мини, както и много други ценни метали.

Да припомня само един факт – през периода 1960 – 1964 г. България предава на Кремъл и целия златен резерв на БНБ – 32 тона злато, защото преди това е обрулена, източена и в хазната няма и цент.

Документите доказват, че България е купувала и нефт от Алжир, Израел, Ирак, Тунис, Саудитска арабия. Малки количества, с които донякъде да компенсира убийствените цени на руския кърлеж. Този нефт също е преработван в рафинерията Нефтохим. Тук пада и още една лъжа на русофилската паплач – че тази рафинерия можела да работи само с руски нефт. (Спомняте ли си оправданията, че по тази причина го били „продали“, всъщност го подариха на Лукойл.  Нещо, което и днес малцина знаят – до октомври 2015 г. „Лукойл Нефтохим“ работеше изцяло с иракски петрол. Вагит Алекперов, който не е политик, а бизнесмен, не искаше да си пълни инсталациите с боклучания сорт Уралс, , който съдържа големи количества примеси и сяра. Кремъл го притисна, поради спада на цените, да започнат работа с Уралс през ноември 2015 г. , защото приходите на Кремъл рязко намялха от срива на международните цени. Резултата го видяхме – брутално обгазяване на Бургас.)

През 1986 г. от доклад на Валутната комисия също се разбира, че България по никакъв начин не е могла да се възползва от спада на международните цени, защото внася по дългосрочни договори на завишени цени 100 % руски газ и 90 % от петрола.
Искам да припомня, макар и ученик тогава, аз си спомням ясно, че цената на бензина беше 1 лев. За сравнение – пенсията на баба ми беше 50 лв. Заплатите бяха по 150-200 лв. Как българинът да си стъпи на краката, как да развива икономика, как да инвестира, когато е държан на прага на оцеляването и то с една единствена цел – за да може да продължава експлоатацията на труда му от паразитния механизъм на Кремъл.
Онова, което можем да добавим е и факта, че през целия период България беше длъжна да изнася за Русия селскостопанската си продукция ПОД СЕБЕСТОЙНОСТ. Факт, потвърден пред мен от счетоводител от Стопански отдел на ЦК на БКП. Скоро ще  публикувам тези договори.
Никой българин не бива да си прави илюзии, че паразитната империя е давала нещо. През цялото време България е била брутално източвана, преживя три фалита и финишира с колосален дълг от над 10 МИЛИАРДА ДОЛАРА през 1989 г. – 600 000 000 пенсии като тази на баба ми. Финишира като най-бедната държава в Европа, с най-ниски пенсии и заплати, с нерентабилна икономика и остарели, неефективни технологии, в голямата си част закупувани принудително от СССР.

Днес руският кърлеж продължават с бруталната си окупация и владее над 30% от икономиката ни. Официално. Овладяват я с НАШИ ПАРИ, изсмукани от джобовете ни, от нашите родители, баби и дядовци.

За последните 8 години „Лукойл Нефтохим“ АД е отчел официално приходи от над 45 милиарда лева и нито стотинка печалба. Дистрибуторът „Лукойл България“ ЕООД , регистриран като офшорка е декларирал приходи за същия период от над 25 милиарда лева. И също отчита, че е на загуба.

Най-големият производител на най-скъпия ток от ВЕИ в микса, ток, който изплащаме в пъти по-скъпо дори от този на тецовете е „Лукойл енергия и газ България“ За последните 6 години имат деклариран приход от над 700 000 000 лв. И нито стотинка декларирана печалба?!

България продължава да плаща и най-скъпия руски газ. По тази причина фалираха цели сектори от икономиката ни, а десетки хиляди българи треперят пред съдия-изпълнители заради неплатените си сметки за свръхскъпо парно, заради същия този най-скъп руски газ. https://istinata.bg/?p=449

Руснаците докопаха и стратегическото предприятие  „Булгартабак”. И го съсипаха. Руска собственост са телекоми, аптечни вериги, хотелски вериги, медии, телевизии, десетки предприятия във всички сектори от икономиката ни. Трудно е да се докаже и каква част от икономиката ни владеят чрез подставени лица, но ние виждаме с очите си, че това огромно лоби, източващо милиарди от България, управлявано директно от Кремъл, владее българския парламент и законодателство, владее българското правителство, съдебна система и кадруването в нея и службите за сигурност.

Чрез продажници и жалки измекяри, родоотстъпници, закачени на кранчето , от което Кремъл продължава да пие българска кръв…