Т. нар. професор проф. Николай Колев от НСА е еманация на свинско-комунистическия-милиционерски авангард на академичната ни общност.
Не ми се мисли в колко семейства на завършили катедрата му девойки днес се води следния разговор:
“ Миличко, ти за този изпит нали си чете и си го взе както трябва?!“
Една камара ректори, декани и преподаватели, самовъзпроизведени от системата в десетки университети носят този манталитет.
Тук не говорим само за сексуалните посегателства, а изобщо за самоизживяването като всевластен господар, като един малък феодал, който държи в ръцете си не само студентите, но и подчинените си асистенти и доценти, които постоянно си налягат парцалите, загубили усещане за човешко достойнство и академична висота.
Свинщините в т. нар. ни академичен „елит“ са безкрайни и неслучайно хиляди млади българи предпочитат да плащат хиляди и хиляди левове, за да завършат нормални университети в Германия, Англия или САЩ, вместо да попаднат тук на някоя русофилска комунистическа свиня, назначена по линия на Държавна сигурност.
Аз няма да забравя как се представи ректорът на МУ Варна пред общото събрание на МУ. Извади картината на Репин „Бурлаки на Волге“ пред академичния състав и заяви: „От днес това сте вие“ . Само след няколко седмици през катедрата на моя позната минаха хабилитации на никому неизвестни доценти, без дори да са минали на гласуване в катедрата, без дори самата катедра да знае ( НК – съставяне и използване на документи с невярно съдържание), вследствие на което тази катедра и до днес се ръководи от доцент, който не е специалист в областта?!! Как ли изпитва, не ми е ясно. Не ми се споменават обществените поръчки, нито сметките в КТБ и родови връзки там.
Дано прокуратурата във Варна някой ден все пак си свърши работата.
Да не споменавам професор по право, който небрежно пуска ръка на студент (не студентка).
Да не споменавам и свинщините на ректора на университета в Свищов.
Да не споменавам т нар. Билиотеркарски институт, една гнусна гмеж от клефуци на Държавна сигурност, да не споменавам и какво каза един ректор за студентите си, които протестират:

„Като не им харесва тук, да се махат от България!“
Свинско-милиционеро-комунистическия манталитет на тази академична общност успява да убие духа на хиляди млади и способни кадри, които оцеляват в системата благодарение на ежедневни компромиси със съвестта си, с гордостта си и уви – с професионализма.
Уродлива история, писана от уроди…