00SOjI-108981984

Сензационна новина съобщи нашият кореспондент в Москва.

Оново сме първи преди Пик и Блиц!

Учени от Руската академия на науките са съобщили, че вече е узряла първата реколта от специален сорт банани, пазен до днес в тайна, който може да вирее в Сибир. Сортът е разработен ог група учени под ръководството на академик Гавноедов от института по молекулярна космическа биология.
Ето какво заяви за нас по телефона знаменитият академик:
– Здравейте, академик Гавноедов! До нас достигна чудесната новина, че руски учени са разработили уникален сорт банани, способен да оцелее и дори да дава добра реколта в суровите условия на Сибир. Как постигнахте този уникален резултат?
– В резултат на дългогодишни кръстоски и генетични изпитания между отделни сибирски растения и различни видове банани най-сетне успяхме да получим устойчив хибрид. В чест на президента Путин новият сорт е наречен „Банпут“. В момента разработваме и нов сорт зеле „Капут“. Изпитанията вървят успешно.
– Възнамерявате ли скоро да пуснете на пазара новите сортове?
– Ооооо, вече го сторихме. По пазарите в Москва вече може да се закупят банани от новия сорт. Планираме и износ в големи количества. Мога да ви свържа директно с производител.
(Заб. ред. Телефоните на производителя се пазят в редакцията и всеки дистрибутор, който желае, може да се свърже с нас.)

bananasaction

Новият сорт „Банпут“

Според академик Гавноедов новите сортове ще вдигнат курса на рублата и ще направят Русия абсолютно независима от вноса на плодове и зеленчуци, тъй като на този етап тя внася над 50% от потребните храни. Нещо повече – очаква се до две -три години да се превърне в крупен износител.

 

Нашият репортер успя да заснеме на място плантация с банани в Сибир, като любезните домакини дори му предоставиха възможност да снима и от въздуха огромните плантации:

Media-20335-pic

Бананова плантация в Сибир

Президентъ Путин  е посетил плантациите и е опитал от новия уникален сорт лично. Той искрено е изразил възхитата си от постиженията на руските учени и е предложил целият научен колектив за държавна награда. Източници, близки до Белия дом заявиха пред нашия кореспондент във Вашингтон, че президентът Обама бил бесен от безсилието си.

HPIM2409

Днес нашият репортер се завърна в столицата Москва и лично посети няколко магазина, където новият сорт масово се предлагаше на московчани, като любезо ни предостави и актуален снимков материал:

zeleni_sibirski_banani

Новият сорт „Банпут“ вече може да се закупи на пазарите в Москва.

От Кремъл официално заявиха, че сериозно трябва да се замислят онези, които твърдят, че да търсиш почтеност в руската политика е все едно да търсиш банани в Сибир.