Приятели,
вече писах за това, че за последните 7 години „Лукойл Нефтохим“ АД е отчел приходи от над
46 000 000 000 лв. (46 МИЛИАРДА ЛЕВА) и не е отчел и стотинка печалба.
Дистрибуторът „Лукойл България“ ЕООД с управляващ Валентин Златев е отчел за същия период приходи от над 24 000 000 000 лв. През последните 4 години също не е отчел и стотинка печалба.
Тук ще ви представя детайлно изследване от експерти, направено на база официалните данни от Европейската комисия.
Поразяващи данни, които будят възмущението ни от пълното безхаберие, за да не кажа съучастие, на всички държавни институции.
Пълно прикриване на истината от НАП, Агенция митници, КЗК, Министерство на финансите.
Все едно тези институции са на щат към Лукойл, а не са призвани по закон да защитават интересите на държавата и нейните граждани.
Ето ви и някои от графиките в изследването, доказващи, че България е брутално изцеждана от един добре организиран паразитен механизъм.
Червената линия отразява превишаването на цената в България в проценти над средната цена за ЕС.

1

2

Сами можете да си дадете сметка какви пагубни последици върху икономиката на България, върху нейната конкурентност имат тези факти. Да не говоря за джоба на всеки един от нас.
Абсурдът е още по-пълен, след като представляващи държавата в борда на директорите на „Лукойл Нефтохим“ АД и бивш министър на енергетиката, преподписал и договора за най-скъпия руски газ за България в целия ЕС Румен Овчаров заявява в национален ефир, че държвата била „притискала“ компанията.
Явно голямо „притискане“ е паднало. Ум да ти зайде. Ама важното е да плещим идиотщини, които прикриват истината. А истината е във фактите.
В заключение искам да кажа и моето лично мнение. Ние трябва да сторим така, щото България да си върне собствеността над това стратегическо за националната ни сигурност предприятие, а до този момент трябва да предприемем действия за защита на нашия интерес, задвижване на механизмите на държавните органи, които да защитят интересите на държавата и всички нейни граждани, както и сезиране на Европейската комисия за брутално показване на българкото и европейското законодателство.
За да стане ясно за какво иде реч, публикувам линк към пълния текст на писмото на Инициатива Справедливи цени на горивата  до Президента, Министър-председателя и Председателя на народното събрание.

https://drive.google.com/file/d/0B-ipPflYVqMqdmRFOGZTWjZnZTJtNmNmSHZqWU1pYWpZRVFZ/view?pref=2&pli=1