Малцина българи знаят КОЙ е най-големият производител на най-скъпия ток  от ВЕИ в микса.
КОЙ е онзи, заради който пенсинерите броят последните си стотинки, когато плащат сметката си за ток и изпадат пред дилемата лекарства, храна или топлина.
Тази истина грижливо се укрива и премълчава от слугинажните телевизии и останалите медии.
Тази истина няма да чуете да се коментира в телевизионно студио, нито пък ще я прочете.

Затова прилагам и оригиналните документи, които са публикувани в Търговски регистър от самия производител и които всеки, имащ  достъп до АПИС Регистър би могъл веднага да види.
За мнозина българи вече е ясно, че българският народ се е превърнал в роб на руския енергиен империализъм.
Самият премиер призна, че България плаща най-скъпия руски газ в Европа. Как да ти е евтино парното, когато газът ти е с 50 % по-скъп, отколкото на един чех или германец. Няма как!
Как да оцеляват онези производства, в които в себестойността на продукцията стойността на газа достига до 50-60% ?! Как да са конкурентни?!

Българинът плаща и най-скъпите горива. От 2012 г. до днес без акциз и ДДС, цената в България изпреварва средноевропейската цена с 30% при бензина и почти 50% при дизела. Докато в същия момент в хазната постъпват минимални средства заради най-ниския акциз. Да не споменавам изкуствено създадения картел от веригите бензиностанции. Никаква реакция от държавните институции. Напротив. Човек има усещането, че получават заплатите си не от нашите данъци, че защитават не интересите на българските граждани, а на един монополист, успял да си купи цели държавни институции.
А българинът продължава да бъде с най-ниски пенсии и заплати в Европа. И една от основните причини е безогледното, брутално източване на национален ресурс в посока Кремъл.

Дори и при производството на електрическа енергия Кремъл дере  най-успешно българина с  по три кожи.
Най-големият производител на най-скъпия ток от ВЕИ е всъщност руската фирма „ЛУКОЙЛ ЕНЕРГИЯ И ГАЗ БЪЛГАРИЯ” ЕООД.
Както е видно от приложената графика на счетоводните им баланси, за последните 7 години руската фирма е отчела приходи от над 700 000 000 лв. (700 милиона лева). Сами виждате и отчетената печалба. В повечето от годините дори и не са отчели печалба. Сакън, да не платят и данък.

1

2

Подобно на „Лукойл Нефтохим” АД и дистрибутора им  „Лукойл България” ЕООД, които за последните 7 години са отчели общо приходи от над 70 000 000 000 лв. (70 МИЛИАРДА ЛЕВА).
За същия период „Лукойл Нефтохим” АД не е отчел и стотинка печалба.

Изобщо, подобно на други схеми за източване на джоба на българина чрез монополни и картелни схеми, електрическата енергия е удобен начин за извличане на милиарди. Защото нямаш избор. Не можеш да си купиш ток от магазина, нито пък да си прокараш парно от друг производител.

Нека си спомним и цирка, който се разигра с „Топлофикация София” ЕАД.
До 2007 г. загубите на „Топлофикация София” ЕАД можеха счетоводно да се прехвърлят към останали печеливши енергийни сектори. Така България продължаваше да плаща най-скъпия руски газ, а цената за крайния потребител се компенсираше чрез източване на други енергийни сектори. След 2007 г., когато вече беше невъзможно да се прехвърлят загуби, бе намерен и жертвения агнец – Валентин Димитров, станал известен като Вальо Топлото. Услужливите медии го емнаха като невидяли. Дори и да е крал, дори и да се е облагодетелствал, дори и да е правил преразходи, иде реч за някой и друг милион. А „Топлофикация София” ЕАД отчиташе десетки милиони загуба ежегосно. Е, Вальо Топлото трябва да е бил магьсник, че да не го усетят. Дейвид Копърфийлд на тръбите.

А истина е проста – подхвърлиха го, за да не кажат истинската причина – че парното е скъпо, защото плащаме НАЙ-СКЪПИЯ РУСКИ ГАЗ и вече няма как да се прехвърлят загуби към други сектори. Започнаха да лансират всякакви версии за загуби, кражби, създадоха изкуствено напрежение между съседи като умишлено не уредиха законово отношенията между съсобственици. Така насъскаха хората един срещу друг, вместо да си признаят ИСТИНАТА.
А българинът, вместо да сваля правителства, години наред сваляше радиатори.
Е, днес хиляди българи треперят заради възможността жлищата им да бъдат секвестирани от съдия-изпълнител заради същите тези сметки за парно.
Бих ги посъветвал – да си търсят парите в Кремъл чрез продажниците, които допуснаха това.

А токът…?! Токът върви по жицата. Той също няма как да кривне. Но трябва да има някой, който да ви го продава. Мдаааа…
Та, понеже днес другарят Георги Кадиев обяви нов политически проект, се сетих и за търговците на ток.
Как, уважаеми читатели, стигаше токът до нас, преди да се появят търговците на ток? Спомняте ли си? Дали го гребяхме с кофи, дали го прекарвахме с колички?
И изведнъж се появи необходимостта да има търговци на ток, понеже на електромера има 10 гишета и ти може да избираш от кого да си купиш.
Отдавна съм споменавал, а и вие всички сте забелязали, че политическото ръководство на БСП веднага след 1989 г. се превърна в едра буржоазия – хотелиери, банкери, фабриканти. Милионер до милионера.
И търговци на ток.
Съпругата на другаря Кадиев е едноличен собственик на фирмата „ЕНЕРДЖИ СЪПЛАЙ” ЕООД.
За последните 5 години фирмата на другарката Соня Кадиева е реализирала приход от 472 000 000 лв. (472 милиона лева).
34
За последната отчетена година приходите са 144 000 000 лв. и дори е отчела, че е на загуба. Мъкааааааа. Представяте ли си каква саможертва. Представяте ли си колко колички и кофи са купили, за да докарат тока до вас?! За да ви е светло и топло. И това – при цели 12 социално и здравно осигурени, работещи във фирмата…

Аз все си мисля, че другарят Кадиев ще използва този ресурс и ще се включи в борбата с енергийната мафия. Как мислите, дали не съм поредния наивник?!

Публикувам тези данни за да спрете да бъдете наивни.
За да преборите апатията и страха. Защото те убиват. Най-вече – бъдещето на вашите деца.
За да изправите глави и да си поискате държавата.
За да отворите сърцето и душата си за ИСТИНАТА.
А истината е, че България е брутално и безогледно източвана от енергийния кърлеж на Кремъл.
България години наред е управлявана от марионетни правителства, закачени на кранчетата от милиарди долари, които Кремъл изцежда с активното съдействие на безродни продажници.
Със структурирана, организирана мафия във всички етажи на властта и създадени зависимости, чрез които държат юздите.
Истината е, че ако само в сектор енергетика нещата се нормализират и спре източването в посока Кремъл и негови мекерета, пенсиите и заплатите на всеки българин ще се увеличат два пъти.
Икономиката ни ще си поеме глътка въздух, ще бъде конкурентна, няма да се принуждава да крие данъци, да плаща минимални заплати, за да компенсира загуби.
Отворете сърцето и душата си за ИСТИНАТА.
Борете се за България! Борете се за себе си!

И най-вече – за вашите деца!