12674446_1140159219351992_1230696736_n

Кратък обзор на руските телевизии.
Ето какво е споделил в социалните мрежи г-н Тодор Цветанов, анализирайки новините и публицистичните предавания на основните руски телевизионни канали :
„След като изгледах новините по руската телевизия тази сутрин, разбрах :
– целият свят капут, освен Русия .
– Шенген капут .
– Европа капут, паднала е жертва на своята свобода .
– САЩ капут, ако влезе в Сирия, макар, че и така е капут. Абама бил чмо .
– Франция капут, полицайте им се уволнявали от страх .
– Евреите навсякъде са капут, масово бягали от Европа, но сега са щастливи, защото Путин ги поканил в Русия, особено френските евреи .
– Рублата не е капут, просто временни трудности. Доларът е капут, затова не трябва да се харчат ценните рубли за него .
– Путин е гений, без него Русия капут. Без него целият свят капут.
– Големият световен бизнес има голям интерес към Русия, особено към Далечният изток. (как така хем е капут, хем има интерес, че даже се хвалят и с интереса, б.а.)
– Британия отдавна е капут ( казаха го 6 пъти подред )
А тяхната баба въобще е убила Павел първи, да…
– Полша капут, защото просто е капут.
– А Турция въобще е капут, след руските санкции . А сега и ще си останат без руските наташи.
– В Русия има грип, но не е страшен, украинският е направо убиец.
– А Украйна оше преди 2 години е капут, измръзнаха без руска газ.
– Молдова ще бъде капут, ако продължава да иска в ЕС и НАТО!“

В заключение ние  само ще добавим, че единствено руснака може да мрази Запада и да плюе по него, докато се реди на опашка пред чейнджбюро, за да си купи долари. Омразни долари.
Единствено руснака може да мрази Запада и да плюе по него, докато кара мерцедес или американски джип.
Той го прави през американския си айфон, използвайки американския интернет.
Правят го и журналистите им, изцяло оборудвани със западна техника.
Не знам само защо през 2015 година Русия постави рекорд по желаещи Зелена карта за САЩ. Над четвърт милион руснаци кандидатстваха. За да живеят в пропадащия САЩ.
Всъщност през последните години над 10 милиона руснаци избягаха от Русия, а населението на империята намаля от 153 милиона през 1991 г. до 142 милиона днес.
Друг е въпросът и защо децата на почти всички руски политици и „бизнесмени“ учат и живеят в САЩ и Европа. Някои, като дъщерята на Лавров например, дори забравиха руския език.
Но иначе – всички сме капут…
И за да ви уверя, че е така, ще представя графика от индикатора за световно икономическо развитие на база официални данни от всяка държава. На графиката ясно се вижда как нараства брутния вътрешен продукт, съответно – доход, заплати и пенсии в Полша, Литва, Латвия и Естония от момента, в който се откопчват от паразитния модел на ограбване на национални ресурси от руския империализъм.
1
На втората графика представям съотношението между Русия, САЩ, Германия и Япония – брутен вътрешен продукт на глава от населението. Мисля, че няма нужда от коментар.
2
За всеки случай ще сравня и брутния вътрешен продукт като абсолютна стойност. Сами виждате от графиката, че БВП на Германия и Япония е ДВА ПЪТИ по-голям от този на Русия. Да не забравяме, че тези държави са над 30 пъти по-малки по територия, не разполагат нито с газ и нефт, нито със злато и диаманти или пък с други значителни природни суровини. Спадът при Япония се дължи на катастрофалното земетресение и последвалото цунами, които предизвикаха разрушения и щети за стотици милиарди долари. Въпреки това БВП на Япония е почти три пъти по-голям от този на Русия.
3

Иначе – всички са капути.