Nagrajdavaneto-na-Dogan1

Агент Гоце връчва на агент Доган най-високият държавен орден „Стара планина“

Пяна им излиза на устата на русофилите да хвалят Доган.
Отново започват масирана кампания, като го представят за единствен гарант на етническия мир.
Един вид, разбирай, ако не беше Доган, българи и турци щяха да се колят.
Плашат и българските турци, плашат и българите.
Видите ли, ако не е Доган, ще стане мазало.
Самите български турци, особено онези, които живеят в райони, където ДПС е пълновластен господар, живеят в страх от структурите му и активистите им.
Дали ще им изкупят млякото, дали ще им изкупят тютюна, на каква цена, дали и кой ще бъде включен в някоя социална програма, кой ще прави незаконна и законна сеч. Това – от една страна. От друга – тези хора не виждат алтернатива. Те се чувстват беззащитни без политическо представителство.
Този механизъм на зависимости умишлено е създаден, култивиран и поддържан от Държавна сигурност и от официалната власт вече 25 години. Дори си имаше банка – КТБ, която да обслужва и финансира олигархията на ДПС.
Българите, особено ония, които живеят в големите градове трудно могат да си представят и проумеят тези зависимости.
Да не говорим за бруталната саморазправа с онези български турци, които по места се опитват да се противопоставят на ДПС. Брутална.
Да не говорим, че ДАНС, Прокуратура, НАП, Сметна палата вече години наред са опънали чадър над всички далавери, придобиване на активи, кражби, незаконна сеч, източване на ДДС и акциз, извършвани от партийни функционери на ДПС.
Припомням само няколко имена – Делян Пеевски, Йордан Цонев, Щерю Щерев, Христо Бисеров.
Чисти като планински кристал.
Изобщо не питам откъде са милионите за сараите на Доган.
Пълен чадър.
И ето, отново Доган изплува, а русофилските мърши отново започват да свирят на балалайката познатата частушка – единствен гарант на етническия мир. Местан се бил скрил в турското посолство. Само дето никой не го е гонил.
Цирк!

666
И ако някой говори за етнически мир и неговите устои нека да направи сравнение.
Онези, които са посещавали съседна Турция могат да го разберат най-добре.
Отношението на местните турци към България и българите – здравей комшу, заповядай комшу. Няма омраза, няма презрение, няма …
В същия момент у голяма част от българските турци десетилетия наред умишлено и целенасочено още от режима на Живков беше поддържана и разпалвана омраза, разединение, страх. Беше разпалвано и поддържано изкуствено етническо напрежение, довело до отчуждение на големи слоеве от българските турци.
Целенасочена политика на отчуждение, омраза и разединение, която след 1990 г. разчита основно на страха от етнически конфликт и ужасяващи зависимости, създадени, заложени и поддържани от самата държавна власт у нас.
В същия момент БКП и Държавна сигурност си отгледаха верни слуги сред турското малцинство. В университетите бяха създадени дори специални квоти, пред партийните секретари се спускаше задача за задължителен брой партийни членове. Държавна сигурност също гонеше план за вербуване на агенти и доносници. Така режимът създаде и разделението сред самите български турци и си отгледа една каста от партийни слуги, които изградиха основите на ДПС.
Не се учудвайте, че на русофилите им избива пяна на устата, докато хвалят Доган. ДПС е създадено за да обслужва експанзията на новия руски империализъм.
Неслучайно правителството на ДПС с Орешарски беше избрано с един недостигащ глас – този на Волен Сидеров.
Политическото ръководство на ДПС е плацдарм на руската експанзия у нас. То е онзи балансьор, който напомня на останалите политически субекти „кой разпределя порциите“.
Неслучайно над 30 % от българската икономика се намира в руски ръце.
Неслучайно над 30 % от брутния вътрешен продукт се усвоява от руски фирми, като по-голямата част от него – над 20 милиарда лева годишно директно заминават за Москва.
ДПС е потребно за този модел, то е заложено като конструктивна единица за тази пирамида от взаимоотношение и неслучайно цялото политическо ръководство на ДПС беше съставено от доказани агенти на Държавна сигурност.
Затова не се учудвайте, когато на русофилите им излиза пяна на устата, когато се опитват да представят Доган за „единствен гарант на етническия мир“, за „държавник“ и велик политик. Необходимо е реанимиране на един политически труп, необходимо е ново легитимиране на ДПС пред „здравите сили“, защото за пореден път ДПС се оказа политически балансьор, отново се оказа, че в парламента не могат да минат закони без тяхната подкрепа, а други не се приемат, защото политическата клика не иска да развали уйдурмата, не иска разследване на огромни кражби и злоупотреби през последните години…
Неслучайно агент Гоце връчи на агент Сава и най-високия държавен орден „Стара планина“.
Тази схема им е потребна, а ако Доган не слушка и папка, ще го насметат в нужника в село Дръндар.