hristo-ivanov_1423072207

По-добре да летя, отколкото да съм охлюв
По-добре да съм чук, отколкото гвоздей
и по-добре да отлетя като лебед,
отколкото да стоя вързан в калта.
Предпочитам да съм жива гора, а не мъртвата улица…

се пееше в прочутата песен.

Президент и съдии изпратиха на крака и с аплодисменти Христо Иванов.

В отсъствието на премиера Борисов, главния прокурор Цацаров и шефа на ВАС и председателя на НС
Човекът, който превърна в кауза една благородна, полезна и нужна за обществото реформа на съдебната система доказа с достоен жест, че не се блазни от пост и кариера и реши да подаде оставка, защото отказа да легитимира с присъствието си една престъпна клика и нейните метастази.

Доказа, че има достойнство! Доказа, че в българската политика има и хора, които наистина заслужват доверие!

Актът на Христо Иванов иде да подскаже едно друго нещо – тотален отказ на политическата клика за реформи в съдебната система и най-вече в прокуратурата.
„Ако българската олигархия си има държава, то тогава всеки опит властта да бъде върната в ръцете на гражданите наистина може да се нарече преврат. Това е система, която е вербувала големи човешки и материални ресурси в изграждането на добре действаща машина, която умело си служи със службите, медиите, икономиката, политиката и съдебната система. Действията ѝ не се огласяват , а се държат в тайна, грешките и не се показват на показ“, заяви вече бившият министър.
Де факто на всички трябва да е ясно, че държавата продължава да се управлява от ДПС и оромните финасови средства, източени от КТБ. Неслучайно обвиненията на Прокуратурата срещу Христо Бисеров паднаха в съда точно за 30 мин. Неслучайно все още няма задържани, съдени и осъдени за огромния грабеж в КТБ. Неслучайно продължават да се пази в тайна докладът на Гаранционния фонд.
Какво означава актът на Христо Иванов?
Има поне 22 конкретни причини, поради които Прокуратурата трябва да се реформира тотално и да последва радикална реформа, която обаче управляващата клика отказва да стори:
1. Не преследва виновните за КТБ (4.5 млрд грабеж). Преди това игнорира изнесените в медиите свидетелства за източването на КТБ години преди фалита, нейното доразклащане и събаряне.

2. Не е осъдила нито един за най-огромните грабежи в българската история: банковите фалити и масовата приватизация от 90-те. десетки дела за източване на ститици милиони ДДС и акциз продължават да стоят на трупчета.
3. Не преследва виновните за аферата АЕЦ Белене (3 млрд щета за България).
4. Прекратява разследвания срещу Делян Пеевски и отказ да образува нови.
5. Не преследва виновните за „заменките“ от 2007-2009, ощетили
държавата със стотици милиони лева, схемите за разграбването на най-красивите кътчета на България, като Дюни-гейт и приватизацията на мерите на Община Белово.
6. Умишлено протака и проваля делото срещу ДПС депутата Христо Бисеров.
7. Бездейства по аферата Ало Ваньо.
8. Проверки срещу журналисти (напр. Борис Митов), изнесли данни за неправомерни действия.
9. Игнорира данни за съмнително обогатяване на Бареков и Моника Станишева.

10. Не потърси отговорност за Цанков камък и Хидро Доган (щети за стотици милиони на България).

11. Провал на делото Батко-Братко, пътния фонд с шеф Веселин Георгиев сключва договори за 120 млн. с фирми свързани с двамата му братя.
12. Игнорира сигнали, че Ахмед Доган и Емел Етем са с кредитни карти за десетки хиляди лева от КТБ, без да ги декларират.
13. Игнорира редица сигнали за корупция в съдебната и изпълнителната власт (напр. 154 коли за ДАНС и НАП с поръчки, подготвени за един участник, Как градският съд изхарчи четвърт милион евро).
14. Игнорира редица сигнали за нагласени обществени поръчки например приятел на министъра на земеделието Танева печели договори за скъпи джипове на нагласени търгове.
15. Игнорира сигналите за умишленото клатене на банковата система, вместо това образуване на производства срещу журналисти.
16. Съмнително забогатяване на някои магистрати.
17. Проверка срещу Министерство на правосъдието, водено от Христо Иванов (рупор на реформата в Съдебната система), обоснована с публикация на измислен журналист (Калоян Стоев).
18. Прекратяване разследването за побоя срещу Октай Енимехмедов.
19. Започване на неоснователно разследване срещу Президента на Републиката (разправа с политически неудобни).
20. Ненаказването на прокурори, вършещи безобразия от типа на 13, 14,15 и 16.
21. „Обосновката“ на бездействие срещу полицайка, правила расистки изказвания
22. За това, че Специализираният наказателен съд се занимава предимно с протекция чрез споразумения с организираните престъпни групи. Вместо постановяване на най-тежките наказания, оневинява, с възможност за „употребяване“ на престъпните схеми във всички сфери на държавата в зависимост от политическата конюнктура.

Затова El Condor Pasa, дами и господа!
А всички българи трябва да разберат, че България се нуждае точно от такива кондори!
И да им помогнат да полетят отново !!! С мощен размах…