Ето какво е публикувал на стената си във Фейсбук Теодор Михайлов:
„Наскоро писах, че сме повече. Да, повече сме, но все още оръжията и парите са при тях.
Доскоро те стреляха във въздуха и правеха дим, но показаха, че могат да стрелят и на месо (виж Хр. Иванов за справка).
Снайперистите се изтеглят при натиск и излизат автоматчиците, там се стреля по цели групи, пък който падне – падне (виж РБ в Поморие и в други градове). По останалите групи никой не стреля, там е пленен вожда.
Понякога има оцелели, някои от тях бяха пред оградата на съдебната палата с протестиращите, добре е да помним имената им – Радан Кънев, Атанас Атанасов, Вили Лилков, Иван Иванов, Гроздан Караджов, Мартин Димитров, Петър Славов. Останалите бяха на топло в НС. Въпрос на избор и на вкус.
Някъде бях чел, че НС е построено върху турски гробища. Според мен е легенда. Не са били гробища, може би е било конак, също както и сега, добре охранявани затворници работят нещо, което им е заповядано. Ако не се подчинят се вика стражата, но засега такъв случай няма.
ГЕРБ и ДПС като икономически групировки, които имитират злобна конкуренция, но по документи са с един собственик, на който не му пука КОЙ управлява, важното е да сме живи и здрави.
РБ в ролята на Добрата фея, която нощем става Злата вещица, която убива Добрата фея. И така всеки ден.
БСП като зомби, което иска да уплаши някой, но толкова се плаши от образа си в огледалото, че наоколо всички умират от смях.
АБВ, ПФ, Атака, БДЦ и други ГМО-та правят масовка и знаят как да гласуват, дори понякога успешно имитират опозиция, а за да е пълен циркът, на някои от тях им свалят имунитета за да им придадат героична осанка.
Няколко хиляди водят война срещу няколко милиона и печелят. Милионите са убедени от хилядите, че това е за тяхно добро и кротуват. Понякога пишат героични статуси във Фейсбук, дават съвети как трябва да се протестира с молотов, а после си лягат и пърдят под юргана. На другия ден стават и започват да псуват всички, защото не са хвърляли молотов.
Някъде някой сглобява новия Волен (Николай, Пешо, Гошо), не се съмнявайте, те винаги са с няколко хода пред нас, доказано е.
Лустрация. Девет закъснели букви, но по-добре късно, отколкото никога. Те ще ни убеждават, че всички, които я заслужават, са умрели, но лъжат, в цветущо здраве са, като изключим наднорменото им тегло.
Ние сме виновни, ние си ги избрахме, а те избраха всички останали.
На тях не им пука за нас, дори ни обичат, стига да не вдигаме много шум.
Животът е въпрос на избор, но когато изборът е нечий друг, това живот ли е?“

Аз мога само да добавя, че поредната мимикрия на властта, поредната подмяна на желанието на избирателите за честност, прозрачност, за нормалност слага началото на края, слага началото на политическата смърт на ГЕРБ, така както се случи с НДСВ и СДС преди това. В този тъжен хор припяват марионетките на Кремъл ВМРО, ДПС и Атака. Едробуржаазната клика на БСП изобщо не искам да я коментирам. Те не заслужват дори и ред.
Отказът от реформи, отказът от правораздаване, отказът от разкриване на престъпления най-добре беше обобщен от съдия Емил Дечев : « …Проблемът е, че през последните 25 години се извършиха много мащабни престъпления от политици и ако се направи реформата много от политиците ще трябва да влезнат в затвора, а в същност те трябва да направят тази реформа. Как да стане ?…»
Днес, от позицията на времето  смело и еднозначно можем да заявим, че Кремъл разстреля съдебната система на България, разстреля и поредната българска политическа партия. Разстреля я с доларите от най-скъпия руски газ за България, разстреля я с монопола на Лукойл, разстреля я с парите, ограбени от КТБ. Едва ли избирателите на ГЕРБ са очаквали, че техните избраници ще се коалират с ДПС по най-важните въпроси за нацията и ще откажат реформиране на съдебната система за да се избегне разкриването на мащабни престъпления, източване на ДДС и акцизи за милиарди, за да се покрие далаверата КТБ, за да се съхрани дървената мафия, за да се избегне наказване на виновниците.

Обратното броене за ГЕРБ започна. А за България е започнало преди 70 години. България продължава да е най-бедната държава в Европа, с най-ниски пенсии и заплати, с най-голям демографски срив и намаляващо население. България продължава да плаща най-скъпия руски газ, продължава и тоталния монопол на Лукойл в производството на горива и върху данъчните складове за горива. Днес, когато Кремъл владее над 30% от Българската икономика, а в посока Москва продължават ежегодно да изтичат над 20 милиарда лева – 1/4 от БВП на България ние ясно можем да видим проекцията на корупцията и слугинажа по всички етажи на властта – изпълнителна, съдебна и законодателна. Проекция, която защитава това статукво и зависимостите, които то създава.

Ако нацията не намери сили да излъчи истински и достойни свои представители, ако обществото ни не намери воля и мъдрост за изграждане на автентични и независими политически субекти, които да парират мощното корупционно влияние на Кремъл и паразитните структури като ДПС, създадени от него още преди 25 години, за да клатят политическата ни стабилност и заедно с продажните мекерета от останалите политически сили да обслужват експанзията на руския империализъм, то ние сме обречени на агония и дестабилизация – политическа, икономическа и социална.

Длъжни сме да го сторим! Длъжни сме да намерим сили!