1Беше преди доста години.
Няма да го забравя.
Разговорът ми с един алжирец – студент по медицина в университета в Бордо.
Искрено се зарадва, когато разбра, че съм българин:
– Оооо, Костадинов, Франция – България 1:2. Най-щастливия ден в живота ни. Празнувахме една седмица.
Отначало се зарадвах, че помни дори името на футболиста и естествено заради успеха ни, но веднага се замислих.
И го попитах.
– Защо се радваш? Това е успех за България. Какво общо имаш с нас?!
– Не с вас. Мразя Франция. Това е най-гадната държава и най-гадния народ…
Останах потресен.
Същият, който драпаше със зъби и нокти да остане във Франция, защото бе последна година студент и се молеше на всеки познат французин да му съдейства по един или друг начин за гражданство.
Същият, който 12 семестъра беше учил в един от най-престижните университети в света и то със стипендия, платена от Франция.
– Е, защо тогава искаш да останеш тук?! Не е ли нормално, след като човек мрази едно нещо, да иска да се махне от него, да е далеч? Защо искаш да оставаш тук?!
– Ааааа, те са толкова виновни пред Алжир, толкова са го експлоатирали, че ние имаме право да седим тук и да им ползваме безплатно всичко.

Днес научих, че синът на емигранти от Алжир е един от атентаторите в Париж.
Същият Алжир, който, попадайки под френско влияние е с население под 4 милиона, а след оттеглянето на Франция е с население почти 40 милиона и е най-голямата държава в Африка и Арабския свят. Същият Алжир, който французите оставиха с модерни аутобани, с развита промишленост, с болници и училища, с китни градчета…
И същата Франция, която му дава стипендия, за да учи медицина в един от най-престижните университети, да има достъп до най-модерната медицина, технологии, иновации.
Представяте ли си какви процеси протичат в болните мозъци на тези индивиди?!
Неспасяеми са. И тук говорим за студент-медик. А какво ли е в главите на тотално неграмотните, които от сутрин до вечер слушат само имамите?!
И се сещам за аналогичната реакция на родни русофили, а и на  руснаци, избягали от мизерията и несигурността тук, за да намерят нормални условия за себе си и за децата си в същия тоя „прогнил” Запад, който не спират да плюят.
И неслучайно Ислямска държава и Русия имат общ враг – европейските ценности, демокрацията, правата на хората. И неслучайни са аналозите в мисленето на приматите, воюващи с тези ценности.
А вече над 10 милиона руснаци избягаха от Русия, за да търсят нормален живот на Запад.
И над 1 милион българи.
И неслучайно никой не иска да бяга в Русия.
И неслучайно нито един бежанец не търси подслон в Русия.
Горката Франция. Дано по-бързо проумее с какво си има работа и дано не се подаде на пропагандата от платените с тлъстите пачки на Газпром мекерета – псевдонационалисти на Льо Пен!
Защото точно това цели планът за дестабилизация на Европа.